مفاهیم اسلامی باید به شیوهای جذاب وارد زندگی مردم شود
اقتصاد ایران: رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور گفت: مفاهیم قرآنی و ارزشهای عترت باید به شیوهای جذاب و کاربردی به زندگی مردم نزدیک شود تا اسلام و مبانی آن تأثیر عمیقتری بر سبک زندگی جامعه داشته باشند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید علیرضا مرندی در نشست خبری دوازدهمین کنگره بین المللی قرآن، عترت و سلامت بر نقش عدالت و ارزشهای اسلامی در تحول نظام سلامت تاکید و اظهار کرد: در راستای خدمت به اسلام و نظام اسلامی، همواره تلاش شده است که سلامت جسمی، روانی و معنوی جامعه در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: همانطور که اشاره شد، یکی از مهمترین مباحث، تقویت نظام سلامت و آموزش گسترده در این حوزه است و باید با بهرهگیری از نیروی انسانی متخصص و فوقتخصصی، آموزشهای لازم به مردم و بیماران ارائه شود تا ارزشهای انسانی در دانشگاهها و جامعه تقویت شود.
مرندی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز طی سالها مطالعات گسترده، همواره بر عدالت در حوزه سلامت تاکید داشتهاند و این عدالت باید در همه ابعاد زندگی مردم، از جمله سلامت روانی و معنوی، بازتاب پیدا کند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی خاطرنشان کرد: مفاهیم قرآنی و ارزشهای عترت باید به شیوهای جذاب و کاربردی به زندگی مردم نزدیک و به آنها آموزش داده شود تا اسلام و مبانی آن تأثیر عمیقتری بر سبک زندگی جامعه داشته باشند.
مرندی ادامه داد: نگرانیهایی وجود دارد که پس از 40 سال از تأسیس نظام جمهوری اسلامی، برخی از جنبههای سلامت معنوی و روانی به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است و این امر در حالی است که کشور ما به عنوان یک کشور اسلامی باید الگویی روشن از سلامت همهجانبه ارائه دهد و برخی از روحانیون و اندیشمندان نیز بر این نکته تاکید داشتهاند که لازم است نظریهپردازیها و برنامهریزیهای نظاممندتری در این زمینه صورت گیرد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی تاکید کرد: آموزش، بهویژه در حوزه خانواده، ازدواج و تربیت فرزندان، از دیگر محورهای مورد تاکید است.
وی افزود: ایجاد آگاهی بیشتر در میان پدران و مادران درباره تربیت فرزندان و انتخاب همسر میتواند نقش مهمی در شکلگیری خانوادههایی سالم و بادوام داشته باشد و در این مسیر، استفاده از ابزارهای مجازی و روشهای نوین آموزشی میتواند گام مهمی برای دسترسی آسانتر و تأثیرگذاری بیشتر باشد.
مرندی ابراز کرد: امید است که با برنامهریزیهای دقیق و تمرکز بر ارزشهای اسلامی، سلامت روانی، جسمی و معنوی جامعه به بهترین شکل ممکن تأمین شود و جامعه اسلامی الگویی برای سایر جوامع باشد.
رحیم قربانی، دبیر اجرایی گروه قرآن عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی کشور نیز در این نشست خبری گفت: با توجه به ظرفیت ویژه در زمینه فعالیتهای قرآنی نظام سلامت و جامعه پزشکی، گروه قرآن، عترت و سلامت در پی این بوده نخبگان جامعه پزشکی را شناسایی کرده و هماهنگیهای را برای بهره بری از ظرفیتها را داشته باشد.
وی با اعلام اینکه 500 نفر را در سطح کشور ارزیابی کردیم، ادامه داد: نخبگان قرآنی هر دو هفته یکبار فعالیتهای خودش را انجام میدهد. این گروه مرکز مشاوره و نظام سلامت است که از وزارت بهداشت تا دیگر دستگاهها عضو این گروه هستند تا فعالیتهای جامعه پزشکی در زمینه قرآن و عترت مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
قربانی اظهار کرد: تلاشمان این است که هماهنگی در فعالیتهای قرآنی شکل بگیرد و گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی که یکی از این همایش سالانه قرآن و عترت و سلامت است ده سال به صورت ملی و از سال آینده به صورت بین المللی صورت میگیرد،همچنین از کشورهای مختلف حضور پیدا کرده و به ارائه فعالیتهای موضوعات قابل ارائه در این همایش میپردازند، موضوع قرآن و عترت و عوامل مؤثر بر سلامت جنبه عمومی دارد و علاوه بر جامعه پزشکی که به آن نیاز دارند یافتهها باید به دستگاههای مسئول اعلام شود تا آن را اجرایی کنند.
قربانی گفت: باید با برگزاری چنین همایشهایی ظرفیت قرآنی جامعه پزشکی را به عموم مردم نشان دهیم و آموزههای علوم پزشکی را همراه با فعالیتهای قرآنی به عموم مردم پیوند دهیم.
وی با برشمردن عناوین و موضوعات نشستهای تخصصی گفت: دوازدهمین کنگره بین المللی قرآن، عترت و سلامت شامل پنلهای متعدد و موضوعاتی همچون قرآن، عترت و سبک زندگی سالم، محیط زیست سالم از منظر قرآن و عترت، عدالت و سلامت در فرهنگ قرآن و عترت؛ فرهنگ اسلامی، سلامت، فضای مجازی و رسانه؛ هوشمصنوعی، سلامت و آموزههای اسلامی؛ نقش آموزههای قرآن و عترت در تکامل دوران اولیه کودکی خواهد بود.
به گفته او، دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت 23 و 24 بهمن ماه 1403 در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/