رویداد ملی علم و فناوری سورنا رونمایی شد
اقتصاد ایران: رویداد ملی علم و فناوری سورنا با هدف تقویت توان علمی و فناوری ایران و حل چالشهای پیشروی کشور و محور مقاومت، امروز در دانشگاه صنعتی شریف رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آیین رونمایی رویداد ملی علم و فناوری سورنا در دانشگاه صنعتی شریف با حضور دکتر ذبیحالله حسن شاهی؛ معاون الکترونیک سازمان پدافند غیرعامل، دکتر حسن سالاریه؛ رییس سازمان فضایی ایران و دکتر مصطفی زمانیان؛ رییس مرکز بررسیهای استراتژیک دولت سیزدهم برگزار شد.
علیرضا بیطرفان، دبیر رویداد ملی علم و فناوری سورنا، در این مراسم با اشاره به اهمیت پیشرفت علمی در مواجهه با تهدیدات فرهنگی و تمدنی دشمنان، اظهار کرد: یکی از مهمترین الزامات امروز کشور ما، پیشرفت علمی است. تهدیدات دشمنان تنها زمانی از بین میروند، کمرنگ میشوند یا خنثی میگردند که ما بتوانیم در راستای علم و فناوری پیشرفت کنیم.
وی افزود: در درجه اول، مسئولیت پیشرفت علمی بر عهده نخبگان کشور است و باید امکانات لازم را برای آنان فراهم کنیم تا بتوانند در خاک خودشان، مسائل مربوط به کشور را حل کنند. هدف ما این است که با استفاده از ظرفیت نخبگان داخلی، چالشهای فناورانه ایران و محور مقاومت را برطرف کنیم.
بیطرفان در ادامه به اهداف چهارگانه این رویداد اشاره کرد و گفت: هدف اول ما شناسایی، شبکهسازی و جهتدهی به مستعدین کشور برای حل مشکلات ایران و محور مقاومت است. هدف دوم، بسترسازی برای حل مسائل کشور است تا افراد مستعد بتوانند از امکانات موجود استفاده کنند. هدف سوم، تبیین نقش فناوری در مسائل امروز محور مقاومت است و هدف چهارم، نشر و ترویج مسئلهمحوری حول مقاومت است تا بتوانیم این مفاهیم را در دانشگاههای سراسر جهان گسترش دهیم.
دبیر رویداد سورنا همچنین به پنج مسئله اصلی که در این رویداد مورد توجه قرار میگیرند، اشاره کرد: مسئله اول، ارتباطات ایمن است. مسئله دوم و سوم مربوط به ناوبری هستند؛ یکی ناوبری در هوا و دیگری ناوبری در دریا. مسئله چهارم، سیستمهای مولد امواج الکترومغناطیس است که شرکتکنندگان باید روی این موضوعات کار کنند و با استفاده از منتورها و ظرفیتهای موجود، راهحلهای مناسب ارائه دهند.
وی در مورد زمانبندی رویداد نیز توضیح داد: ثبتنام در این رویداد از امروز تا 20 بهمن ماه ادامه دارد. در 30 بهمن ماه، یک رویداد دروندانشگاهی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود که در آن مسائل علمی و فناوری از نبرد طوفان الاقصی تا امروز بررسی میشود. سپس در روزهای چهارم و پنجم اسفند ماه، بخش اول رویداد حضوری برگزار میشود که در آن شرکتکنندگان با کمک منتورها، طرحهای خود را تکمیل میکنند.
بیطرفان ادامه داد: بعد از این رویداد حضوری، تیمها به صورت مجازی و با کمک مشاوران، ایدههای خود را به نتیجه میرسانند. رقابت علمی این رویداد در 15 فروردین ماه به پایان میرسد و داوری نیز در یک بازه 10 روزه انجام میشود. در نهایت، در 26 فروردین ماه، سالگرد وعده صادق (ع)، اولین دوره رویداد سورنا به کار خود پایان میدهد.
وی در مورد جوایز این رویداد نیز گفت: در هر یک از پنج مسئله مطرح شده، به تیمهای اول تا سوم جوایزی به ترتیب 150 میلیون تومان، 70 میلیون تومان و 50 میلیون تومان اهدا میشود. همچنین به تشخیص داوران، به ایدههای برتر تا سقف یک میلیارد تومان تسهیلات حل مسئله اعطا میشود تا بتوانند طرحهای خود را به مرحله اجرا برسانند.
این رویداد با هدف تقویت توان علمی و فناوری کشور و حل چالشهای پیشروی ایران و محور مقاومت، گامی مهم در راستای پیشرفت علمی و فناوری کشور محسوب میشود.
انتهای پیام/