قالیباف: استفاده بهینه از انرژِی ۱۰۰ میلیارد دلار به ثروت کشور اضافه می‌کند

اقتصاد ایران: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بهینه و درست از انرژی استفاده کنیم، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار می‌توانیم به ثروت کشور اضافه کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی ناترازی انرژی در بخش صنعت در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و با حضور وزرای صمت و ارتباطات، گفت: از آقای علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و همینطور تک تک اعضا و نیز وزرای محترم مطالبه دارم تا کار برنامه‌ریزی شده‌ای [در خصوص انرژی انجام گیرد].

وی‌افزود: از جلسه سران قوا [گرفته] تا جلسه شورای اقتصادی و نیز مباحثی که در شورای امنیت ملی و نیز کارهایی که باید در مجلس در خصوص موضوع مهم انرژی در کشور انجام شود، [زیرا این بخش هم] به عنوان یک فرصت بزرگ و نیز یک تهدید بزرگ محسوب می‌شود.

قالیباف تاکید کرد: امروز مشاهده می‌کنیم، خسارت‌های وارده معلوم است و اگر بتوانیم به درستی عمل کنیم هیچ مسیری نزدیک‌تر از این نباشد که اگر بهینه و درست از انرژی استفاده کنیم، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار می‌توانیم به ثروت کشور اضافه کنیم.

رئیس مجلس بیان کرد: که اگر بخواهیم از طریق تولید [این ۱۰۰ میلیارد دلار را] به دست آوریم باید کلی سرمایه‌گذاری کنیم تا به این کار برسیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ما [در بحث انرژی] با یک موضوع مهم و با اولویت مواجه هستیم. در این بخش کمیسیون انرژی و کمیسیون صمت نقش بسیار کلیدی دارند که بتوانند این کار [بهینه سازی مصرف] را به درستی انجام دهند. من به صراحت و یا مطالعه خدمت همکاران و دوستان عرض می‌کنم در مجلس قبلی، مخصوصاً در مجلس یازدهم قوانین حلقه‌های گمشده ای که نیازمند به قانونگذاری برای یک جهش اقتصادی و اصلاح آن بود، در اختیار ما قرار گرفته است و لازم است که این قوانین را دولت به کار ببندد و اگر مشکلی هم دارد، باید به آن کمک کنیم و اگر لازم است قوانین را از جمله در مجموعه برنامه هفتم و نیز قوانین دائمی اصلاح کنیم.

وی افزود: وقتی در سخنان دوستان در این کمیسیون دقت می‌کردم که آیا موضوعی هست که در خصوص آن قانون نداشته باشیم، متوجه شدم همه جا قانون داریم و نشنیدم که در جایی قانون نداشته باشیم، لذا مهم این است که قانون اجرا نمی‌شود و باید بر این موضوع تلاش کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این کمیسیون باید در این موضوع [انرژی] نقش مهمی ایفا کند و مرتب وحتما باید [پی‌گیر شود] در اینجا تیمی تشکیل شود که به صورت قرارگاهی به موضوع انرژی بپردازد و بتوانیم این کار را دنبال کنیم.

قالیباف با اشاره به وزارت صمت، عنوان کرد: وزارت صمت خود هم یک مصرف کننده در بخش انرژی است و هم از سویی با استانداردسازی و با کاری که در صنعت انجام می‌دهد، یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که می‌تواند مصرف انرژی را کاهش دهد یعنی بهینه کردن از دو طرف بر عهده وزارت صمت است. آقای وزیر اشاره کردند که نیروگاه را می‌سازیم اما گاز نداریم و این [مشکل] یک شبه اتفاق نیفتاده است، [زیرا] وقتی ما می‌آییم ۹۰ درصد برقمان را متمرکز بر گاز و مصرف آن می‌کنیم، این مشکل برای ما پیش می‌آید. آقای اتابک به یاد دارند در سفری که در طبس خدمتشان بودیم، یک نیروگاه آنجا بود که ۲۰ سال است در مرحله [ساخت قرار دارد] و [با نظرات مختلف] ۲۶ درصد تا ۴۰ درصد آن باقی مانده است که سوختش زغال سنگ است. از سویی حدود یک میلیارد تومان در آنجا زغال سنگ حرارتی روی سطح زمین در اختیار داریم و هیچ معدن عمیقی هم آنجا نیست [که هزینه استخراجش بیشتر از سطح باشد.]

وی با اشاره به تولید برق جهان از زغال سنگ تصریح کرد: میزان برق تولیدی‌مان از زغال سنگ تقریباً صفر است، در شرایطی که هم اکنون در دنیا ۳۳ درصد برق مورد نیازشان را از زغال سنگ تولید می‌کنند،
سبد انرژی ما این گونه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان آنکه منهای [موضوع] شدت مصرف انرژی و نوع بحث‌هایی که داریم، نمی‌توان این گونه ادامه داد و باید به آن توجه کنیم، گفت: امروز به حدی تحول در تکنولوژی و در بخش‌های مختلف اتفاق می‌افتد که حتماً باید برای کمتر از یک دهه آینده [کاری کنیم و] اگر ما سیستم‌ها را به روز نکرده و بهینه نکنیم قابل رقابت نیست که هیچ، برای صادرات هم مناسب نیست تا کشوری آن را از ما بخرد.

قالیباف خاطرنشان کرد: این‌ها خطراتی است که [نه تنها] در چند قدمی ما که حتی در یک قدمی پیش روی ما است. بنابراین دیگر اجازه اینکه خطا کنیم و زمان را از دست بدهیم را در این بخش نداریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وظیفه نظارتی مجلس، گفت: حتماً در مجلس بحث نظارت و پیگیری و مطالبه‌مان را بدون رودربایستی پی‌گیری می‌کنیم؛ البته هم کمک خواهیم کرد و هم مطالبه خواهیم داشت و امروز این [موضوع انرژی] اولویت اول ما در مجلس است.

وی ادامه داد: صحبت‌هایی شد که کارهای که باید انجام بگیرد دراز مدت است. در حالی‌که در حوزه هوشمندسازی اگر ما کمک کنیم بخشی از این موضوع حتماً کوتاه مدت انجام می‌گیرد. هم با خود شرکت‌ها و بخش خصوصی و نهادهای عمومی غیردولتی بخشی از این کارها را به سرعت و در یک زمان کم و می‌توان توسط خود کارخانجات و صنایع این کارها را انجام داد. با بحث‌هایی که با آقای هاشمی وزارت ارتباطات داشتیم می‌خواهم بگویم که این کارها کوتاه مدت و میان مدت است، لذا در میان مدت و در نهایت به سمتی برویم که به اعتبار دیجیتالی انرژی برسیم، تا به ازای مصرف انرژی شناسایی شده هر فرد، آن را در اختیار خودش قرار دهیم و این به عنوان یک هدف میانی باید مد نظرمان باشد نه به عنوان یک کار دراز مدت و طولانی.

در حال تکمیل

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ