کاهش ۵۰ درصدی مصرف گاز با اجرای بهینه سازی مصرف در ساختمان ها

اقتصاد ایران: یک کارشناس انرژی گفت: اگر ساختمان‌های ما مطابق مبحث ۱۹ ساخته شده بود اکنون بحران انرژی را نداشتیم زیرا مصرف گاز در بخش خانگی ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کرد.

محمد جواد نوفرستی کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه حکمرانی اشتباه در عرصه انرژی وضعیت فعلی را رقم زده است، گفت: از زمستان ۱۳۸۳ سیاست‌های اشتباه حکمرانی در حوزه انرژی است که نقطه شروع آن مخالفت مجلس هفتم با آخرین بودجه سالانه دولت اصلاحات بود، افزایش سالانه نرخ حامل‌های انرژی بود.

وی ادامه داد: در آن سال قرار بود قیمت برق و گاز مانند سال‌های گذشته دولت اصلاحات افزایش داشته باشد اما مجلس هفتم به ریاست آقای عادل طرح تثبیت قیمت‌ها به عنوان عیدی به مردم را کلید زدند اما به یکباره به بحران خوردیم و مجبور به افزایش قیمت ۷ برابری گاز شویم به همین دلیل این سیاست گذاری صحیح نیست.

این کارشناس انرژی ادامه داد: صنعت برق، صنعت ورشکسته ای است به طوری که دولت بیش از ۱۰۰ همت بدهی به بخش خصوصی در گاز دارد به همین دلیل تمام پروژه‌های بهینه سازی و یا هر طرحی که بخواهد اجرایی شود، هیچ توجیه اقتصادی ندارد.

نوفرستی با اشاره به اینکه در بخشی از بحران انرژی مربوط به ساختمان سازی است، خاطر نشان کرد: در اوایل دهه ۷۰ قانون مبحث ۱۹ تدوین شد یعنی عمر سی ساله دارد، اگر ۱۰ سال ابتدایی را هم برای آموزش و اجرای پایلوت در نظر بگیریم انتظار می‌رفت در دو دهه اخیر اجرا و متولیان وقت امروز پاسخگو باشند که چرا این قانون اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: اگر ساختمان‌های ما مطابق مبحث ۱۹ ساخته شده بود اکنون بحران انرژی را نداشتیم زیرا مصرف گاز در بخش خانگی ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کرد.

این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه در زمینه اجرای بسیاری از قوانین اهمال کاری شده است، خاطر نشان کرد: حامل‌های انرژی مانند خوراکی نیستند که مردم را مقصر بدانیم و باید وسایل و تجهیزات انرژی بر را افزایش راندمان دهیم تا از هدر رفت انرژی در این بخش نیز جلوگیری کنیم.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ