دوران سخت بین المللی در انتظار اروپای بدون چشم انداز
اقتصاد ایران: یک رسانه غربی اتحادیه اروپا را فاقد استراتژی لازم برای رویارویی با دوران سخت جدید بین المللی در سایه ریاست جمهوری ترامپ بر آمریکا دانست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «تاگس آنسایگر» سوئیس در مطلبی چشم انداز سخت و دشواری را در سایه دوران ریاست جمهوری ترامپ در سال های آینده برای اتحادیه اروپا ترسیم کرده و نوشت: کشورهای اروپایی با دوران سخت جدید بین المللی روبرو هستند. حضور «اورزو لا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در اجلاس اقتصادی داووس نشان داد که این اتحادیه همچنان فاقد استراتژی لازم برای این امر است.
در ادامه این مطلب آمده است: جهان از زمانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور جدید آمریکا در 20 ژانویه سوگند یاد کرد، چندان امیدوارکننده به نظر نمیرسد.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم در مجمع جهانی اقتصاد داووس گفت: با روی کار آمدن رئیس جمهور ایالات متحده، عصر جدیدی از رقابت شدید ژئواستراتژیک آغاز شده است.
خلاصه این شرایط این گونه است: همه علیه همه و هرکس برای خود. سه قدرت اقتصادی مسلط در سطح جهان - آمریکا، اروپا و چین (با پمپ بنزین متصل به روسیه) - دیگر تلاش نمیکنند بر اساس قوانین توافق شده برای منافع متقابل با یکدیگر همکاری کنند، بلکه هر یک در تلاش هستند تا بهترین نتیجه را برای خودشان به دست آورند.
اساساً این سه بازیگر از نظر دسترسی به مواد خام، فناوری، مسیرهای تجاری و بازار رقیب یکدیگر هستند. اروپا که از نظم قدیمی بسیار سود برده است ممکن است از این شرایط نگران و ناراحت باشد اما نمیتواند آن را تغییر دهد.
مسئله ناامید کننده تر این است که فون در لاین، قدرتمندترین نماینده اتحادیه اروپا در سخنان خود در اجلاس اقتصادی داووس دیدگاه روشنی را از نحوه برخورد اروپا با این وضعیت جدید ترسیم نکرد.
رئیس کمیسیون اروپایی البته ایدههایی برای تقویت اقتصاد اروپا ارائه کرد. اما برنامههای وی بیمعنی به نظر میرسید. راهکارهایی از جمله ایجاد اتحادیه بازار سرمایه، انرژی ارزانتر، بوروکراسی فلجکننده کمتر که کمیسیون اتحادیه اروپا در تحقق آن تلاش کرده است قطعا اشتباه نیستند. اما آیا واقعاً به اصل مشکل می پردازد؟ آیا این ذهنیتی است که اروپا باید با آن وارد دوره جدید شود؟
فوریت مناسب و احساس لازم برای این واقعیت تلخ در عوض در سخنرانی ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در داوووس که کشورش بخشی از اتحادیه اروپا نیست، اما به نظر میرسد بیش از بسیاری از مقامات این اتحادیه به قدرت آن اعتقاد دارد دیده میشد.
رئیس جمهور اوکراین در داووس تصویری از اروپای با اعتماد به نفس ترسیم کرد که در رقابت با واشنگتن یا پکن تنها به سومین یا چهارم بودن راضی نیست، زیرا ارزش افزوده قابل توجهی برای ارائه دارد.
زلنسکی بر این عقیده است که در حال حاضر اروپا با ترس به ایالات متحده آمریکا نگاه میکند. وی به عنوان نمونهای از ناهماهنگی شناختی اروپاییها، وضعیت واقعاً عجیبی را ذکر کرد که در آن اروپا امیدوار است و از ایالات متحده میخواهد که از آن در برابر روسیه محافظت کند، اما در عین حال همچنان هر سال گاز مایع را از مسکو به قیمت میلیاردها یورو خریداری میکند.
و البته حق با زلنسکی است؛ این یک رسوایی و یک حماقت ژئواستراتژیک تماشایی است. در این شرایط چه کسی باید چنین شرکایی را جدی بگیرد؟ نتیجه گیری اوکراین این است که اروپا باید یاد بگیرد که به گونهای از خود مراقبت کند که جهان نتواند آن را نادیده بگیرد.
البته، گفتن این جمله آسانتر از انجام آن است، جهان پیچیده است، مشکلات دشوار، راه حلها همیشه بحث برانگیز است. اما اگر اروپاییها حتی جرات ایجاد یک هدف روشن و جاه طلبانه برای جایگاه خود در دنیای جدید را نداشته باشند، چگونه از رقابت شدید جان سالم به در خواهند برد؟
انتهای پیام/