حسنخانی: دنیامالی بر دو اصل قانونمندی و فسادستیزی تاکید دارد
اقتصاد ایران: معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: دغدغه دنیامالی احیای جایگاه ورزش است و در همین راستا بر دو اصل قانونمندی و فسادستیزی تاکید دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد حسین حسنخانی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان به همراه مددی مشاور این حوزه، میهمان هفتگی کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی بودند.
در این نشست که به بررسی وضعیت فرهنگی و توسعه همگانی ورزش اختصاص داشت، ابتدا محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی اظهار امیدواری کرد که فضای آرام و امیدوارکننده ای که در بخش فرهنگی وزارت ورزش ایجاد شده، همچنان ادامه پیدا کند و شاهد تسری آن به بخشهای دیگر باشیم.
وی با اشاره به نزدیکی انتخابات فدراسیون فوتبال و تاثیرات فرهنگی و اجتماعی گسترده آن در میان مردم، خطاب به معاون فرهنگی وزارت ورزش و جمع حاضر گفت: انتظار داریم فردی به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال انتخاب شود که علاوه بر پاکدستی و فساد ستیزی، امید را به جامعه ورزش تزریق کند.
در ادامه جلسه تعدادی از اعضای کارگروه ورزش در ارتباط با مواردی همچون ضرورت بازنگری در مسائل فرهنگی ورزش، اهمیت ورزش همگانی و لزوم گسترش آن، ضرورت افزایش بودجه فرهنگی، پایین آوردن هزینه ورزش برای عموم مردم، فقدان فلسفه حکمرانی در ورزش، بی توجهی فدراسیون ها نسبت به امر فرهنگ، تقویت الگوهای ورزشی و نکات دیگر را مورد اشاره و بررسی قرار دادند.
معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به موارد مطرح شده و دغدغه حاضرین اظهار داشت: حضور در نشست اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی نخستین جلسه برونسازمانی من است و این امر نشان از احترام ویژه من نسبت به بزرگان این حزب ریشه دار و اعضای کارگروه ورزش آن است.
وی ادامه داد: از دوران نوجوانی علاقهمند به ورزش بود و خودم ورزش می کردم. از همان ابتدا و بعدها طی دوران جوانی و کسوت طلبگی دغدغه ورزش داشتم. محرومیت و فقر ورزش را هم با تمام وجود درک کرده ام.به جرات می توانم اذعان کنم در یک زمانی، بدترین اداره شهر قم همانا اداره ورزش بود که در مکانی محقر قرار داشت. من از همان دوران که خودم ورزش می کردم نسبت به پیشبرد این مقوله حساس بودم. بعدها توفیق داشتم با مدیری لایق، مکتبی و خلاق به نام یزدانی خرم که ریاست فدراسیون والیبال را بر عهده داشت آشنا شوم. اولین همکاری با آن بزرگوار را طی مسابقات آسیا و اقیانوسیه که به میزبانی ایران برگزار می شد تجربه کردم. وی مدیری بود که نیاز به مسئول فرهنگی نداشت، چون خودش بهتر از هر کسی این مسیر را طی می کرد و کلیه اقداماتش در راستای ارتقا فرهنگ ورزش بود.
معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: عرصه ورزش بسیار گسترده است و اولین گام در این عرصه شناخت خود ورزش است. تا زمانی که بین بازی و ورزش تفاوت قائل نباشیم، در شناخت ابعاد، کارکرد و تاثیر آن با مشکل روبرو خواهیم بود. ورزش را نمی توان صرفاً تربیت بدنی تلقی کرد زیرا وقتی در میان افراد جامعه نشاط یا غرور ایجاد می کند موضوع روانشناختی نیز در آن مستتر است. ورزش در کشور ما بیش از هشتاد میلیون مخاطب دارد. این یعنی امر گویای آن است که ورزش با جامعه شناسی،سیاست و اقتصاد هم مرتبط است. باید قبول کنیم ما این ظرفیت عظیم را نادیده گرفته ایم. وقتی امام بزرگوار اوایل انقلاب می فرماید عرصه مبارزه شما ورزشکاران میدان مسابقه است یا مقام معظم رهبری از ایران قوی،ورزش قوی سخن به میان می آورد، یعنی اینکه آن دو بزرگوار به نقش و اهمیت ورزش اشراف کامل دارند. وقتی بودجه وزارت بهداشت و وزارت ورزش را با هم مقایسه می کنیم تازه مشخص می شود ما چقدر در ترویج ورزش همگانی کم کاری کرده ایم. وقتی به ازای یک تا سه میلیون سرمایه گذاری در ورزش می توانیم تا بیست برابر بهره وری داشته باشیم، چرا باید این فرصت را از دست بدهیم؟ بدیهی است اقدامات هدفمند و برنامه ریزی شده در ورزش بهره وری به همراه دارد. در غرب از ورزش خصوصا فوتبال پول درمیآورند، اما ما فقط در آن هزینه می کنیم. قطر کشور کوچکی است، اما جام جهانی برگزار می کند، چون اهداف بلندی در سر دارد. عربستان هم وقتی چهره های شاخص فوتبال را جذب می کند قصد دارد از طریق پر مخاطب ترین ورزش، اهداف دیگری را دنبال کند. بنده قدرشناس اقدامات مسئولین گذشته هستم، اما معتقدم علی رغم تلاش های انجام شده آنها، نتوانسته ایم از پتانسیل بالایی که داریم بهره لازم را ببریم. به نظر من اینکه بخواهیم فرهنگ را به ورزش تزریق کنیم درست نیست چون خود ورزش یک مقوله فرهنگی است. ورزش فرهنگ خواه نیست بلکه فرهنگ ساز است. نقشی که ورزش می تواند در فرهنگ اجتماع و خانواده ایفا کند را نمی توان انکار کرد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر نزدیک به 20 درصد جامعه ما ورزش می کنند که پیش بینی شده مطابق برنامه ریزی و با طرح ویژه "ورزش و مردم"، تعداد جمعیت ورزشکاران را به 40 درصد برسانیم. در این طرح پیگیری خواهیم کرد تا سالن های خالی را بطور رایگان در اختیار مردم بگذاریم. نگاه مدیریتی استفاده از ظرفیت بین بخشی است که این مهم با تعامل و همکاری بین وزارت ورزش و نهادهای دیگر از جمله آموزش و پرورش به بار خواهد نشست.
حجت الاسلام حسنخانی با اشاره به اهتمام وزارت ورزش جهت گسترش ورزش همگانی گفت: با دنیامالی از قبل همکاری نداشتم اما شهادت می دهم دغدغه او احیای جایگاه ورزش است و در همین راستا بر دو اصل قانونمداری و فساد ستیزی تاکید دارد. طی مدت کوتاه ورزشگاه آزادای به زیبایی بازسازی شد. فدراسیون ها و اماکن ورزشی از پرداخت مالیات معاف شدند و اقدامات دیگری انجام شده که پیامدهای آن در آینده نزدیک نمود عینی پیدا خواهد کرد. در نظر است طی برنامه یک ساله و سه ساله دغدغه جامعه ورزش به حداقل برسد. نیاز داریم هر دو حوزه فرهنگی و ورزش همگانی را باز تعریف کنیم. مسئولین نظام نیز بر این امر تاکید دارند که جایگاه ورزش ارتقا پیدا کند اخیرا طی جلسه ای که با قالیباف داشتیم، او وعده داد با تمام وجود به گسترش ورزش همگانی کمک خواهد کرد. رئیس جمهور نیز نگاه ویژه ای نسبت به ورزش دارد. وقتی مقام معظم رهبری می فرمایند ورزش همگانی ضرورت است جای هیچ حرفی باقی نمی ماند که ما با تمام توان در این راستا گام برداریم. فدراسیون ها نباید در عرصه فرهنگی و گسترش ورزش همگانی کم کاری کنند. ما می توانیم از ظرفیت عظیمی که در کشور داریم استفاده کنیم. با وجود بزرگان و ستارگان ورزش که سرمایه هایی این مملکت محسوب می شوند به مربی فرهنگی نیاز نداریم. می توانیم از معلمان ورزش به نحو مطلوب استفاده کنیم. مدارس در سال بیش از 150 روز تعطیل اند طی این مدت می توان از همین معلمان ورزش در سالن های آموزش و پرورش به بهترین وجه کمک گرفت.
وی در پایان تاکید کرد: ما نیازمند انقلاب در حوزه ورزش هستیم. باید باور کنیم عرصه ورزش عرصه ضرورت است. متاسفانه عده ای دیوار ورزش را کوتاه می بینند و علاقه دارند شرایط بر وفق مراد آنها پیش برود، اما وزیر ورزش با جدیت پیگیر اقتدار حکمرانی در ورزش است. ما تنها متولی فرهنگ یک بخش از جامعه هستیم. طلبکار هیچکس نیستیم، بلکه خودمان را بدهکار جامعه ورزش می دانیم. تمام سعی و تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا در راستای فرهنگ سازی از طریق ورزش و علاقه مند کردن جامعه به ورزش همگانی از هیچ کوششی فروگذار نکنیم. خوشبختانه ابزار و امکانات این مهم نیز فراهم است تا اثر مثبت از خود به یادگار بگذاریم.
در ابتدای این نشست دستگردی دبیر فدراسیون شطرنج گزارش کوتاهی در ارتباط با انتخابات پیشروی این فدراسیون ارائه کرد. وی با اشاره به تایید صلاحیت مدیریتی سه نامزد انتخابات به نام های کمال جوانمرد، شادی پریدر و محمد نیکوکار، اظهار امیدواری کرد پس از 22 ماه بلاتکلیفی و چند بار تعویق انتخابات در نهایت 14 اسفند رئیس فدراسیون برگزیده شود.
همچنین در خلال این جلسه لوح تقدیری که از سوی محمد رضا تهرانی رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی به نمایندگی از سوی اعضای کارگروه تهیه شده بود به رسم قدردانی و یادبود توسط معاونت فرهنگی وزیر ورزش تقدیم محمود شهباز عکاس با سابقه و پرتلاش عرصه ورزش و تصویرگر جلسات کارگروه ورزش شد.
انتهای پیام/