طرحهای کشاورزی و اشتغالزایی روستایی، تسهیلات کم بهره دریافت میکنند
اقتصاد ایران: بیرجند - استاندار خراسان جنوبی گفت: طرحهای کشاورزی و اشتغالزایی روستایی، تسهیلات کم بهره دریافت میکنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمدرضا هاشمی در نشست اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران شهرستان سربیشه، خاطرنشان کرد: دولت مصمم است در قالب تشکیل اتحادیهها و تعاونیها به جوانان تسهیلات ۶ و ۸ درصدی ارائه کند.
وی از آمادگی دولت برای پرداخت تسهیلات با کارمزد ۶ درصد برای خرید کمباین، ادوات سنگین کشاورزی و بیل مکانیکی نیز خبر داد.
استاندار با تأکید بر اینکه تولید ثروت و درآمد از طریق ایجاد اشتغال باید مورد توجه دهیاران و مسئولان دستگاههای متولی باشد، تصریح کرد: امروزه هر چه امکانات و خدمات در روستاها فراهم شود اما اشتغال و تولید در آنجا نباشد، هیچ فایدهای ندارد.
هاشمی تأکید کرد: ملاک ارزیابی مدیران حوزه روستایی، ایجاد شغل و منبع درآمد برای جوانان و خانوادههای روستایی است.
به گفته وی؛ در کشورهای پیشرفته جمعیت روستایی بیش از جمعیت شهری است و در برخی از استانهای کشورمان نیز شاهد مهاجرت معکوس و اقتصاد پویا و اشتغالزایی گسترده هستیم، اما در استانهایی نظیر خراسان جنوبی متأسفانه روستاها خوشنشین شده و فقط برای تعطیلات پایان هفته کاربرد دارند.
وی با ذکر این نکته که تمام تلاش بر این است که اشتغال روستایی رونق بگیرد و دهیاران با جدیت به دنبال این مهم باشند، متذکر شد: معیار و ملاک ارزیابی دهیاران ایجاد اشتغال روستایی است و دهیاران میبایست در مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز فعال و کوشا باشند.
استاندار با اشاره به پتانسیلهای کشاورزی، گردشگری، مرز و معدن شهرستان سربیشه، گفت: شهرستان سربیشه ظرفیت بینظیری در حوزه انرژی پاک و تجدیدپذیر دارد لذا این آمادگی را داریم که برای ایجاد نیروگاه خورشیدی تسهیلات کم بهره در قالب تعاونی ارائه کنیم.
هاشمی اظهار داشت: در حال حاضر در استان ۳ پروژه نیروگاه خورشیدی شامل دو نیروگاه ۵۰ مگاواتی و یک نیروگاه ۶۰ مگاواتی در حال احداث است.
وی با بیان اینکه در شهرستان سربیشه از ظرفیت گردشگری و بومگردی بیش از پیش باید استفاده شود، تأکید کرد: تا سه ماهه نخست سال آینده ۱۵ بومگردی در این شهرستان ایجاد شود.
مرز ماهیرود فرصت بسیار مناسبی برای توسعه گردشگری سلامت است
استاندار خراسان جنوبی همچنین در جمع مردم درح گفت: مرز ماهیرود، فرص بسیار مناسبی برای توسعه گردشگری سلامت است.
هاشمی با تأکید بر اینکه امروزه به فرمایش مقام معظم رهبری امید آفرینی وظیفه همه ماست، خاطرنشان کرد: باید با ذکر اقدامات انجام شده، حس امید به آینده در جامعه نهادینه شود.
استاندار با اشاره به مسائل و مشکلات مطرح شده در این جلسه، تصریح کرد: مشکلات در بخشهای مختلف باید اولویت بندی شده و براساس اعتبارات و امکانات در اختیار، در یک برنامه زمان بندی شده برای حل آنها اقدام شود.
هاشمی ادامه داد: بر همین اساس مشکلات هر شهرستان با هماهنگی فرماندار، نماینده مجلس شورای اسلامی و امام جمعه احصا شده و برای رفع آنها برنامه ریزی شود.
به گفته وی؛ در برنامه ریزی برای رفع مشکلات، تأمین آب و اتمام پروژههای نیمه تمام باید در اولویت قرار گیرد.
اشتغال در روستاها با استفاده از ظرفیت دهیاران و تکریم مردم از دیگر مواردی بود که استاندار به آنها تأکید کرد.