هدفگذاری تجارت ۱۰ میلیارد دلاری بین ایران و جمهوری آذربایجان
اقتصاد ایران: وزیر راه و شهرسازی از هدفگذاری ۵ ساله برای دستیابی به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری بین ایران و جمهوری آذربایجان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن) در خاتمه شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان اظهار کرد: حجم مبادلات تجاری بین تهران و باکو در سال ۲۰۲۳ به میزان ۴۸۷ میلیون دلار بود که صادرات ایران به این کشور ۴۷۳ میلیون دلار و واردات از جمهوری آذربایجان ۱۴ میلیون دلار بود.
وی افزود: حجم کل مبادلات تجاری دو کشور در ۱۱ ماهه ۲۰۲۴ به میزان ۵۸۳ میلیون دلار بود که سهم صادرات ما ۵۷۰ میلیون دلار و واردات ۱۲.۹ میلیون دلار بود.
صادق بیان کرد: ظرفیتهای تجاری دو کشور بیش از این ارقام است و باید هدفگذاری مناسبی در افق ۵ ساله برای رسیدن به رقم ۱۰ میلیارد دلار انجام شود.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ادامه داد: توسعه روابط دو کشور در همه زمینهها و رفع موانع در دستور کار دولت چهاردهم است.
وی گفت: خوشحالم پس از وقفهای سه ساله توانستیم شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را با موفقیت در تهران برگزار کنیم و امیدوارم با پیگیری توافقات در زمینههای حمل و نقلی، گمرکی، انرژی، نفت، گاز، برق، آب، امور بانکی، تجارت ترجیحی و سرمایهگذاری باب همکاریهای جدید میان دو کشور باز شود و شاهد توسعه بیش از پیش روابط دو کشور باشیم.
وزیر راه تاکید کرد: همکاری در حوزه ترانزیتی یکی از زمینههای مهم و اساسی همکاریهای دو کشور است. همچنین در سالهای اخیر برای ارتقای این بخش از روابط اقدامات خوبی انجام شده ولی همچنان ظرفیتهای بین دو کشور در زمینههای ریلی، جادهای، هوایی و دریایی بسیار بیشتر از میزان فعلی است.
صادق گفت: مشکلاتی در حوزه ترانزیت بین دو کشور وجود دارد که امیدواریم با برگزاری کمیسیون جامع و جلساتی در این خصوص به نتیجه برسد.
عضو کابینه دولت چهاردهم اظهار کرد: توسعه تجارت دو کشور نیازمند ارتقاء روابط بانکی است و چاره اندیشی برای حل مشکلاتی که به دلیل محدودیتهای بین المللی به وجود آمده ضروری به نظر میرسد. همچنین ارزیابی ما این است که زمینههای همکاری بانکی مناسبی در این حوزه بین دو کشور وجود دارد، در همین راستا ایجاد ساز و کارهای مناسب جهت توسعه همکاریهای بانکی دو کشور همچنین رفع برخی محدودیتها ضروری است.
الزام توسعه ظرفیتهای گردشگری بین دو کشور ایران و آذربایجان
وی ادامه داد: در حوزه گردشگری ظرفیتهای بسیار مهمی بین دو کشور وجود دارد که باید با برگزاری نشستها و کمیتههای تخصصی بین دو کشور این ظرفیتهای مهم را توسعه دهیم.
ادامه دارد...