چالشهای بازسازی نوار غزه پس از برقراری آتشبس
اقتصاد ایران: با برقراری آتشبس در نوار غزه، تیمهای پزشکی، گروههای امداد و اورژانس و کاروانهای کمکهای بشردوستانه بینالمللی به ویژه سازمان ملل متحد با استقبال و شادمانی اهالی، برای توزیع کمکها و ارائه خدمات به زنان و کودکان فلسطینی وارد غزه میشوند.
به گزارش «مازن بلبیسی»، خبرنگار تسنیم در نوار غزه، با برقراری آتشبس در این باریکه، تیمهای پزشکی، گروههای امداد و اورژانس و کاروانهای کمکهای بشردوستانه بینالمللی به ویژه سازمان ملل متحد برای توزیع کمکها و ارائه خدمات به زنان و کودکان فلسطینی وارد غزه میشوند.
همزمان بسیاری از خانوادههای آواره فلسطینی پس از تحمل مصائب و مشقتهای 16 ماه جنگ وحشیانه، از طریق خیابان «الرشید» در ساحل نوار غزه، حرکت خود به سمت بیت لاهیا در شمال و رفح در جنوب غزه را آغاز کردهاند.
«امجد الشوا»؛ مدیر شبکه سازمانهای مدنی غزه با اشاره به تسریع و افزایش حجم کمکها از ورود سوخت و آغاز روند بازسازی شبکههای آب و برق غزه سخن میگوید.
«محمد ثابت»؛ سخنگوی شرکت برق غزه نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم از نابودی 68 تا 70 درصد شبکه برق، 80 درصد از ماشین آلات، جرثقیلها و خودروهای شبکه توزیع برق و تخریب 90 درصد از انبارهای شرکتها و فروشگاههای شرکت برق خبر داد.
مردم غزه به ویژه آنهایی که در چادر زندگی میکنند منتظر لحظهای هستند که بتوانند به خانههای خود بازگردند، حتی اگر به ویرانهای تبدیل شده باشد. آنها به خبرنگار تسنیم میگویند روی ویرانههای خانههای خود زندگی خواهند کرد؛ چرا که لحظه نجات و رهایی از دوران زندگی آوارگی برایشان مهم است، به ویژه بعد از آنکه بیش از یک سال طعم سختیهای آوارگی را چشیدهاند.
«عزت قاسم»، زن آواره فلسطینی که انتظار بازگشت مجدد به خانهاش پس از 16 ماه جنگ فراگیر نداشت به خبرنگار تسنیم میگوید: درست است که باز به چادرهای آوارگان و خرابههای منازلمان برمیگردیم، اما به لطف خدا دوباره به زندگی خود باز میگردیم و آن را از نو میسازیم.
«شهد وادی»، یک بانوی جنگزده فلسطینی نیز به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: اولین کاری که میکنم این است که چادر آوارگانی را که برای ماههای متمادی در آن سکونت داشتم را جمع میکنم و خودم را خلاص میکنم، چون برای ما این مهم است که از دغدغه نقل مکان و جابجایی خلاص شویم.
انتهای پیام/