منابع غربی: حضور حماس در غزه سیلی به صورت نتانیاهو است
اقتصاد ایران: رسانههای غربی و آمریکایی، با بیان اینکه اسرائیلیها از استقرار دوباره نیروهای حماس در نوار غزه شوکه شدهاند، اعلام کردند حماس با نمایش قدرت خود به دنبال رساندن پیامهایی بود و حضور دوباره آن در غزه به مثابه یک سیلی به صورت نتانیاهو است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، علاوه بر رسانههای عبری، رسانههای غربی نیز معتقدند که برقراری آتش بس در نوار غزه آن هم در شرایطی که حماس همچنان بر این باریکه مسلط است، یک شکست بزرگ برای اسرائیل تلقی میشود.
رسانههای غربی میگویند که کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل فاقد برنامه راهبردی است؛ به ویژه بعد از اینکه حماس دوباره سیطره بر نوار غزه را به دست گرفت.
حماس سیطره خود را بر غزه پس گرفته است
روزنامه انگلیسی فایننشنال تایمز در این زمینه امروز سهشنبه گزارش داد که جنبش حماس در نوار غزه همچنان قدرتمند است و به ویژه بعد از آتش بس توانست سیطره خود را بر این باریکه پس بگیرد.
فایننشنال تایمز افزود: از زمان اجرایی شدن آتش بس در نوار غزه از روز یکشنبه، دهها نفر از نیروهای گردانهای القسام (شاخه نظامی جنبش حماس) با نقابهای مشکی و سربندهای سبز بیرون آمدهاند و این نیروها هنگام تحویل 3 اسیر اسرائیلی به صلیب سرخ در غزه حضور داشتند.
این رسانه انگلیسی افزود: نتانیاهو پیش از این متعهد شده بود که حماس را در جریان جنگ غزه نابود خواهد کرد، اما با وجود جنگی طولانی و سخت، با گذشت 15 ماه نیروها و مسئولان حماس از زیر زمین بیرون آمدند و عناصر پلیس حماس هم در غزه مستقر شدهاند. این امر بیانگر آمادگی حماس برای اداره مجدد نوار غزه است.
اسرائیلیها از استقرار نیروهای حماس در غزه شوکه شدند
در ادامه این گزارش آمده است: محافل رسمی و داخلی اسرائیل بعد از آتش بس، اثربخشی عملیات نظامی شدیدی که اسرائیل طی ماههای گذشته در نوار غزه به راه انداخته بود را زیر سوال بردند. به نظر میرسد که همه اسرائیلیها از استقرار نیروهای حماس در غزه شوکه شدهاند؛ به ویژه اینکه دیدند مردم غزه هم کنار عناصر حماس ایستادهاند.
بر اساس این گزارش، در حالی که برخی تحلیلگران اسرائیلی، رژه نیروهای حماس در نوار غزه را تبلیغات رسانهای میدانند که هدف آن نشان دادن قدرت این جنبش بعد از ضرباتی است که در طول جنگ دریافت کرد، برخی دیگر از کارشناسان اسرائیلی میگویند، حضور نیروهای حماس در غزه به خاطر عدم برنامهریزی استراتژیک کابینه نتانیاهو است.
از طرف دیگر، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال نیز به نوبه خود در گزارشی اعلام کرد: استقرار نیروهای حماس در غزه و حضور آنها هنگام تحویل اسرای اسرائیلی به صلیب سرخ، با هدف رساندن این پیام است که شاخه نظامی حماس که ایالات متحده آن را در زمره گروههای تروریستی قرار داده، یک نیروی قدرتمند و مسلط در منطقه است و اسرائیل نمیتواند آن را نابود یا راه حلی برای این معضل پیدا کنند.
استقرار حماس در غزه یعنی سیلی به صورت نتانیاهو
این رسانه آمریکایی افزود: نمایش قدرت حماس در غزه سیگنالی بود؛ مبنی بر اینکه کشورهای کمک کننده و همه طرفهای مربوطه در غزه باید با حماس همکاری کنند، زیرا اقدامات برای بازسازی نوار غزه طی هفتههای آینده آغاز میشود؛ مسئلهای که اسرائیل به دنبال جلوگیری از اجرای آن بود اما موفق نشد.
وال استریت ژورنال در این زمینه به اظهارات «گرشون پاسکین» مذاکره کننده پیشین اسرائیل در بحث تبادل اسرا اشاره کرد که گفته بود: حضور حماس در نوار غزه به مثابه یک سیلی به صورت نتانیاهو و کابینه و ارتش اوست و هیچ یک از اهداف جنگی اسرائیل محقق نشد.
از طرف دیگر، واکنشی که شهرک نشینان و محافل صهیونیستی به حضور حماس در نوار غزه دارند، نشان میدهد که این جنبش علاوه بر نشان دادن قدرت نظامی خود، در جنگ روانی علیه صهیونیستها نیز پیروز شده است؛ جایی که احساس سرخوردگی و ناامیدی در میان اسرائیلیها کاملا پیداست.
بسیاری از اسرائیلیها میگویند که رژه نیروهای حماس در نوار غزه به معنای توهین به مفهوم امنیت اسرائیل است و نشان میدهد که شعار پیروزی مطلق که نتانیاهو 15 ماه سر داد، توهمی بیش نبوده است.
شهرک نشینان صهیونیست همچنین از عملکرد ارتش اسرائیل و فرماندهان آن نیز انتقاد و تاکید میکنند که وضعیت غزه با قبل فرقی نکرده؛ زیرا تهدید حماس در این باریکه همچنان پابرجاست و امکان وقوع یک فاجعه دیگر مشابه هفت اکتبر 2023 اجتناب ناپذیر است.
برخی از صهیونیستها هم توافق آتش بس را معامله تسلیم و تحقیر اسرائیل مقابل حماس دانستند؛ به ویژه اینکه قرار است صدها نفر از نیروهای حماس از زندانهای اسرائیل آزاد شوند.
طبق مطالبی که در رسانههای عبری منتشر شده، شهرک نشینان صهیونیست به بهای سنگینی که اسرائیل در طول جنگ غزه پرداخته، چه در سطح تلفات جانی بی سابقه برای اسرائیلیها و چه از بین رفتن اقتصاد و انزوای بین المللی این رژیم اشاره میکنند و نسبت به آینده ناامید هستند.
انتهای پیام/