تاثیر تب مالت روی قلب و مغز بیماران
اقتصاد ایران: مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور گفت: درگیری ستون فقرات، دریچههای قلب و حتی درگیری مغز از عوارض بیماری تب مالت است.
به گزارش خبرنگار مهر، آمیتیس رمضانی مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور و دبیر انجمن عفونی ایران در مورد ابتلای هجده هزار نفر به تب مالت در سال جاری گفت: تب مالت بیماری مشترک بین انسان و دام است و کنترل چنین بیماریهای مشترکی سختتر از کنترل بیماریهای مختص انسان است.
وی افزود: به این ترتیب هم انسان و هم دام باید کنترل شوند و این کار را سخت میکند. یکی از راههای اصلی انتقال این بیماری از طریق مصرف لبنیات غیر پاستوریزه است.
رمضانی تصریح کرد: کسانی که با دام سر و کار دارند در معرض انتقال بیماری هستند چرا که ترشحات دام آلوده نیز بیماری را انتقال میدهند. مردم تمایل به مصرف مواد طبیعی و دست نخورده دارند که این موضوع انتقال بیماری را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: با جوشاندن تنها نمیتوانیم آلودگی را برطرف کنیم چرا که روند پاستوریزه کردن فقط جوشاندن نیست. پنیر تازه غیر پاستوریزه را بعد از دو تا سه ماه ماندن در آب نمک میتوان مصرف کرد.
دبیر انجمن عفونی ایران مطرح کرد: بیشترین محصولاتی که باعث تب مالت میشوند شیر، سر شیر تازه و خامه و پنیر تازه هستند. ماست و کره و دوغ به نسبت کمتری بیماری را انتقال میدهند.
رمضانی گفت: فرد مبتلا به بیماری تب مالت دچار تب و علائم عفونی مانند بدن درد، بی حالی و استخوان درد میشود. ممکن است بیمار درد موضعی مثلاً در زانو داشته باشد و با مشکل تعریق زیاد به خصوص در شب مراجعه کند.
وی اظهار داشت: هنگامی که تب مالت مزمن شود عوارض شدید تر میشود درگیری ستون فقرات و دریچههای قلب و حتی درگیری مغز از عوارض بیماری تب مالت است. تب مالت درمان قطعی دارد. فرد بیمار باید داروها را کامل مصرف کند و در شرایط پیچیده تا نه ماه درمان به طول میانجامد.
رمضانی با بیان اینکه واکسیناسیون دام از اهمیت زیادی برخوردار است گفت: مصرف گوشتی که به صورت کامل پخته شده بیماری را انتقال نمیدهد. استفاده از لبنیات پاستوریزه ضروری است. بهترین راه برای جلوگیری از انتقال تب مالت استفاده از لبنیات پاستوریزه است.
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور در رادیو گفتگو با اشاره به اینکه بیماری تب مالت هزار چهره است و تشخیص راحتی ندارد گفت: درمان این بیماری سخت است و بیمار روزانه باید دهها آنتیبیوتیک مصرف کند و بیمار با مشکلات گوارشی مواجه میشود و اگر به دلیل عوارض داروها قطع شوند، روند درمان باید دوباره از اول شروع شود و این تأخیر باعث درگیری قلب و مغز میشود و در مواردی حتی کشنده است.