ثبت سفارش موبایل لوکس؛استفاده از باگ۵۰۰هزار دلاری پایان یافت
اقتصاد ایران: برای نخستین بار عنوان "تلفن همراه لوکس" در پیامهای سامانه جامع تجارت گنجانده شده است. از این پس نیز ثبت سفارش برای این مدل تلفن همراه از طریق "برچسب هیچ کدام"مجاز شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بهتازگی تغییرات مهمی در رویه های تجاری واردات تلفن همراه بالای 600 دلار بهعنوان کالای لوکس، در سامانه جامع تجارت اعمال شده است. بر اساس پیام سامانه هنگام ثبت سفارش، واردات این نوع تلفنها صرفاً با حالت "ثبت سفارش هیچکدام" امکانپذیر است.
معنای برچسبهای مختلف در حالت ثبت سفارش چیست؟
گفتنی است، در حالت کلی (به جز قرارداد با دستگاههای اجرایی) در زمان ثبت سفارش 3 برچسب مهم وجود دارد، برچسب اول حالت هیچ کدام و حالت عادی ثبت سفارش که مشمول بررسی سیستمی سابقه است.
مقدار پیشفرض فیلد « حالت ثبت سفارش » برای تمامی پروندهها، « هیچ کدام » خواهد بود اما کاربر میتواند نسبت به تغییر مقدار این فیلد اقدام نماید.
برچسب دوم حالت ثبت سفارش برای حداکثر 500 هزار دلار است که این برچسب صرفا مخصوص شرکتهایی بود که پیش از این سابقه واردات نداشتند.
برچسب سوم نیز مرتبط با تولید و واردات برای نیاز واحدی تولیدی است.در صورتی که مالک پرونده دارای واحد تولیدی بوده و قصد داشته باشد کالاهای پرونده را تماما جهت رفع نیازِ واحد تولیدی خود ثبت سفارش نماید، میبایست مقدار « نیاز تولید خود » را برای فیلد حالت ثبت سفارش انتخاب نماید.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میشود، ثبت سفارش موبایل لوکس نیز صرفا از محل برچسب هیچ کدام انجام می شود و دیگر ظرفیت یا باگ واردات 500 هزار دلاری برای این دسته از تلفن های همراه مجاز نیست.
بر اساس این پیام سامانه کارتهای که از ظرفیت 500 هزار دلاری برای عدم محاسبه سابقه استفاده میکردند، در مورد تلفن همراه لوکس که پیش از این موبایل بالای 600 دلار نامیده میشد، با محدودیت رو به رو شده اند.
سابقه حالت ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت
لازم به ذکر است، پیش تر سامانه جامع تجارت اعلام کرده بود، به منظور انطباق صحیح شرایط پرونده های ثبت سفارش با حالت های مختلف قوانین و مقررات واردات کالا و در نتیجه افزایش شفافیت و کاهش احتمال بروز اشتباه در زمان بررسی درخواست های مجوز ارزی توسط سازمانهای مجوزدهنده ، فیلد اطلاعاتی جدیدی تحت عنوان « حالت ثبت سفارش » در سامانه تجارت ایجاد گردیده است که از این پس میباست در زمان ایجاد پرونده توسط کاربران تکمیل گردد.مقادیر مجاز برای فیلد « حالت ثبت سفارش » عبارت اند از: نیاز تولید خود-قرارداد با دستگاههای اجرایی-هیچ کدام.
گپ جدید برای ترخیص تلفن همراه لوکس از کجا ایجاد شد؟
این درحالی است که در اذرماه امسال سامانه جامع تجارت در اطلاعیه ای اعلام کرد: حوزه سهمیه جدیدی تحت عنوان «بررسی سیستمی سهمیه واردات با حالت ثبتسفارش بدون سابقه تا سقف 500 هزار دلار» در سامانه جامع تجارت ایجاد شده است. حوزه سهمیه فوق مربوط به پروندههایی است که با حالت ثبتسفارش «بدون سابقه تا سقف 500 هزار دلار» ایجاد گردیدهاند. روال استفاده از این حالت ثبت سفارش، کماکان مانند قبل بوده و *تغییری نداشته است*. به این نحو که کاربران پس از ترخیص و ثبت فاکتور فروش در طرح افق، امکان استفاده مجدد از این حالت ثبت سفارش را خواهند داشت.لازم به ذکر است صدور مجوز سیستمی برای پروندههای با حالت ثبتسفارش «بدون سابقه تا سقف 500 هزار دلار»، به صورت خودکار انجام خواهد شد.
محدودیتهای جدید و تعیین تکلیف ثبت سفارشها
از سوی دیگر یکی از نکات کلیدی، تعیین تکلیف ثبت سفارشهای 500 هزار دلاری است. در سال 1402، واردات تلفن همراه از محل صادرات خود مشمول بررسی سیستمی سقف و سابقه نبود، اما در چند ماه اخیر تغییراتی در این فرآیند ایجاد شده است. طبق سیاست جدیددر سال جاری، میزان "واردات از محل صادرات خود"، محدود به میانگین سابقه دو سال گذشته شده است. این محدودیت در حالی اعمال شده که پیشتر هیچ قیدی در این زمینه وجود نداشت.
همچنین، یک استثنا در خصوص ثبت سفارشهای 500 هزار دلاری که بررسی سقف و سابقه را شامل نمیشد، اکنون برطرف شده و این چالش نیز از میان برداشته شده است.
چالشهای واردکنندگان بدون ثبت سفارش
بر اساس سیاستهای جدید، واردکنندگانی که بدون ثبت سفارش، تلفن همراه لوکس را به انبارهای گمرکی وارد کرده بودند، اکنون با مشکلات جدی مواجه شدهاند. این واردکنندگان، به دلیل استفاده از ظرفیت سابقه وارداتی خود وعدم امکان ویرایش ثبت سفارش، دیگر نمیتوانند تلفن همراه بالای 600 دلار را از محل ارز صادراتی وارد کنند.
محدودیتها در دو ماه پایانی سال
طبق مقررات جدید، در دو ماه پایانی سال تنها شرکتهایی مجاز به واردات تلفنهای بالای 600 دلار هستند که از ظرفیت سابقه خود در 10 ماه گذشته بهطور کامل استفاده نکرده باشند. همچنین، این واردات باید صرفاً از محل صادرات خود صورت گیرد.
این تغییرات، که با هدف شفافیت و تنظیم بهتر واردات کالاهای لوکس اعمال شده است، تأثیر مستقیمی بر بازار تلفن همراه خواهد داشت و احتمالاً منجر به کاهش ورود گوشیهای لوکس در کوتاهمدت خواهد شد.
نکته جالب توجه اینکه در سال بعد هرچند ظرفیت واردات از نقطه صفر محاسبه خواهد شد اما با توجه به تحولات مرتبط با بودجه نرخ محاسبات ارز در گمرکاز عدد ثابت 28500تومان به نرخ ای تی اس حدود 65 هزار تومان تغییر خواهد کرد. به نظر میرسد با این تغییر نرخ حقوق ورودی تلفن هراه حداقل دو برابر شود.
انتهای پیام/