روز بعد از جنگ در غزه به روایت حماس/تاکید بر وحدت ملی
اقتصاد ایران: محمود المرداوی، از رهبران حماس با تاکید بر موضع این جنبش برای حفظ و تقویت وحدت ملی فلسطین گفت که صهیونیستها بعد از ۱۵ ماه وحشیگری در غزه مجبور شدند تن به آتشبس بدهند و اداره غزه در روز بعد از جنگ طبق یک طرح ملی فلسطینی خواهد بود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که بعد از اجرای توافق آتش بس در نوار غزه، سوالات زیادی درباره روز بعد از جنگ در این باریکه و شکل اداره آن مطرح شده است، یکی از رهبران ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد که این جنبش کمیتهای را برای اداره نوار غزه در روز بعد از جنگ با توافق اغلب گروههای فلسطینی در نظر گرفته بود، اما جنبش فتح موضع منفی در این زمینه دارد و ما در تلاش برای یافتن یک گزینه ملی هستیم که با مقتضیات حال حاضر سازگاری داشته باشد.
مخالفت جنبش فتح با تشکیل کمیته ملی فلسطینی برای اداره غزه
«محمود المرداوی» از رهبران جنبش حماس در گفتگو با الجزیره اظهار داشت: حماس همچنان به اهدافی که برای آن تشکیل شده پایبند است؛ یعنی آزادی و استقلال ملت فلسطین و شکست و اخراج اشغالگران از سرزمین ما.
این رهبر حماس همچنین با اشاره به اهمیت عملیات طوفان الاقصی که شکل ائتلافهای سیاسی و اولویتهای آنها را در سطح بین المللی و منطقه تغییر داد، گفت: حماس به سمت التیام زخمهای مردم ما و تسکین آنها حرکت خواهد کرد و بازسازی نظام سیاسی هم از طریق تثبیت صفوف و وحدت بر مبنای تکمیل پروژه ملی فلسطینیان است.
وی ادامه داد: بعد از آن ساز و کارهایی را برای مدیریت نوار غزه به گونهای جستجو خواهیم کرد که درها را به روی همه نیروهای سیاسی و اجتماعی فلسطین باز کند تا بتوانیم خواستههای ملت فلسطین را که هم در میدان و هم در مقابله با اشغالگران، متحد، صبور و استوار بودند، برآورده کنیم. بدون شک کمیتهای طبق توافق با جنبش فتح تشکیل و به سایر گروههای فلسطینی هم ارائه شد و همه آن را قبول کردند. این کمیته از سوی اتحادیه عرب و کشورهای اسلامی در اجلاس ریاض هم مورد تایید و توافق قرار گرفت و میتوانست به چالش روز بعد از جنگ پاسخ دهد.
المرداوی تصریح کرد: دشمن صهیونیستی مدعی است که حفظ قدرت حماس در نوار غزه، ادامه جنگ را توجیه خواهد کرد؛ اما ما به دنبال جلب حمایت بیشترین تعداد از کشورهای عربی و منطقهای و بینالمللی برای حمایت از چشم انداز و موضع سیاسی خود هستیم. ما این کمیته را تشکیل دادیم و نامهایی را ارائه کردیم که با معیارها و ضوابط ملی فلسطین مطابقت داشته باشد و اجرای این چشم انداز را تسهیل کند، اما ناگهان با موضع منفی جنبش فتح مواجه شدیم.
حماس برای اجرای یک طرح ملی فلسطینی در غزه تلاش میکند
این رهبر حماس خاطرنشان کرد: با این حال کار سیاسی و گروهی نیازمند صبر و تحمل است؛ به ویژه اینکه چالشها و خطرات بزرگی وجود دارد و ما به بحث برای یافتن یک گزینه ملی که با مقتضیات زمان کنونی مطابقت داشته باشد ادامه میدهیم. ما همانطور که بارها اعلام کردهایم، خواهان اجماع و توافق ملی هستیم اما اکنون با موضع منفی جنبش فتح و تشکیلات خودگردان که این ایده را رد میکنند، مواجه شدهایم.
وی گفت: بر این اساس، ما به سمت تثبیت چشم انداز خود و رسیدن به ایدهای که بیشترین تعداد از گروهها و نیروهای سیاسی و اجتماعی فلسطین را برای اداره نوار غزه گرد هم آورد، حرکت میکنیم؛ به گونهای که مناسب این مرحله حساس باشد. سپس وارد مرحله بعدی میشویم که مربوط به ثبات پایدار در اداره امور داخلی در نوار غزه است و میتواند وحدت نظام سیاسی و جغرافیایی فلسطین را فراهم کند.
حماس به اهداف خود در آزادی و استقلال فلسطین پایبند است
محمود المرداوی درباره اینکه آیا بعد از گذشت 15 ماه از جنگ ویرانگر، حماس هنوز توانسته تواناییهای خود را در غزه حفظ کند، گفت: حماس همچنان به اهدافی که برای آن تشکیل شده یعنی آزادی و استقلال مردم فلسطین و نابودی رژیم اشغالگر و اخراج آن از سرزمین ما پایبند است و صحنههایی که شاهد آن بودیم، چه در سطح استواری و ثبات رزمندگان مقاومت در غزه و چه در سطح صحنههایی که مربوط به تحویل اسرای صهیونیستی بود، همگی بیانگر میزان بالای حمایت مردمی از جنبش حماس و پروژه ملی آن در غزه است.
وی ادامه داد: اهداف ما ثابت است، اما ممکن است روشها و سازوکارهای رسیدن به این اهداف به دلیل ملاحظات سیاسی منطقهای، داخلی و خارجی تغییر کند. اما حماس به وظیفه ملی خود در قبال ملت فلسطین در سطح بازسازی غزه و همچنین بالا بردن روحیه فلسطینیها چه در غزه و چه کرانه باختری و چه هر جای دیگری عمل خواهد کرد.
این رهبر حماس درباره اینکه آیا این جنبش موافق تشکیل یک دولت واحد برای اداره نوار غزه وابسته به تشکیلات خودگردان که حماس هم در آن مشارکت داشته باشد، است یا نه، گفت: تردیدی نیست که وحدت فلسطین به هر شکلی یک هدف ارزشمند برای حماس بوده و در همه مراحل بر آن تاکید کرده است؛ اما تشکیلات خودگردان و جنبش فتح با ایدههای ملی مخالفت کردند. بنابراین ما از هر شکلی از وحدت سیاسی برای اداره امور نوار غزه با هدف بازسازی و التیام زخمها ی مردم خود حمایت میکنیم و در نشست چند روز قبل در دوحه هم بر آن تاکید کردیم.
وی تاکید کرد: ما از جنبش فتح دعوت کردیم تا در این صحنه پیروزی و دفاع از حقوق ملت فلسطین از طریق وحدت و یکپارچه کردن صفوف همه فلسطینیها مشارکت کند. اما متاسفانه جنبش فتح رد کرد و البته با همه این وجود، باز هم ما درها را باز گذاشتهایم و با روی گشاده به هر پیشنهادی که امکان مدیریت کامل و یکپارچه غزه را فراهم کنند، پاسخ میدهیم. ما بر ضرورت وحدت نظام سیاسی فلسطینی و جغرافیایی فلسطین تاکید داریم و این تضمینی برای مشارکت ملی فلسطینیها در اداره امور خودشان است. بنابراین ما با یک دولت وحدت و اجماع فلسطینی طبق قانون اساسی فلسطین موافقیم که خواستههای مردممان را فراهم کند؛ اما همیشه توپ در زمین تشکیلات خودگردان و جنبش فتح است.
صهیونیستها بعد از شکست اهداف خود مجبور به پذیرش آتشبس شدند
محمود المرداوی درباره تضمینهایی که برای اجرای آتش بس وجود دارد، گفت: میانجیها و کشورهایی که بر توافق آتش بس در غزه نظارت دارند، ضامن اجرای آن هستند. همچنین بندهای توافق هم به گونهای است که اجرای آن را تضمین میکند و حماس به دقت این بندها را بررسی و سپس آتش بس را قبول کرد. این توافق منافع مردم فلسطین را تامین میکند و همچنین پاسخگوی خواستههای صهیونیستها نیز هست؛ زیرا رژیم اشغالگر میخواست اسرای خود را آزاد کند و از هر روش وحشیانهای به این منظور استفاده کرد، اما موفق نشد و در نهایت فهمید که تنها با توافق آتش بس میتواند اسرای خود را از غزه بیرون ببرد.
وی تصریح کرد: اما هر اتفاق دیگری هم بیفتد، ملت فلسطین قدرت خود را برای وحدت و دفاع از حقوق ملی خود ثابت کردهاند. تجاوزگری و توحش رژیم صهیونیستی نیازی به توضیح ندارد؛ زیرا این رژیم طی همه دهههای گذشته که فلسطین را اشغال کرده، از هیچ جنایت وحشیانهای علیه مردم ما دریغ نکرده است. دشمن صهیونیستی همچنین تلاش کرد تا مقاومت را از رسیدن به اهداف خود یعنی آزادی و استقلال فلسطین باز دارد و از حمایتهای نامحدود قدرتهای بزرگ جهان از جمله آمریکا برخوردار است که تنها طی 15 ماه جنگ وحشیانه علیه غزه، 67 میلیارد دلار برای حمایت از این رژیم اختصاص داد.
این رهبر حماس در پایان گفت: اما ملت و مقاومت فلسطین استواری خود را به اثبات رساندند و نشان دادند که وطن آنها جز با مبارزه و فداکاری آزاد نمیشود. همه خونهای پاکی که ریخته شده و این فداکاریهای بزرگ، نتیجهای جز آزادی و استقلال به خواست خداوند نخواهد داشت.
انتهای پیام/