تلفن همراه ؛ عامل ۴۶ درصد تصادفات است
اقتصاد ایران: چند روز قبل، رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ اعلام کرد در جدول تخلفات رانندگی، برای کسانی که در حین رانندگی با سرعت بالای ۶۰ کیلومتر از تلفن همراه استفاده میکنند، مبلغی معادل ۴۰۰هزار تومان جریمه به همراه سه نمره منفی برای رانندگان خودروهای شخصی و پنج نمره منفی هم برای رانندگان حملونقل عمومی در نظر گرفته شده است.
سرهنگ علیاصغر شریفی تاکید کرد رانندگی کاری پر خطر و همراه با ریسک است، بنابراین باید با تمرکز رانندگی کرد. در ادامه این موضوع را بررسی می کنیم.
هشدار پلیس درباره حواسپرتی رانندگان
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ درباره حواسپرتی رانندگان هشدار داد و گفت: متاسفانه در بسیاری از تصادفات شاهد هستیم علت حادثه، عدم توجه کافی راننده به جلو است. دخانیات، تلفن همراه و خوردن و آشامیدن باعث حواسپرتی راننده شده و توجه کافی را از راننده میگیرد بنابراین ممنوع است.
سرهنگ فیروز کشیر ادامه داد: به عنوان مثال رانندگان میدانند استفاده از تلفنهمراه، در حین رانندگی باعث حواسپرتی راننده میشود؛ اما متاسفانه هنوز هم این اشتباه را تکرار میکنند. این مساله به یک عادت بد در رانندگان تبدیل شده است که میتواند فجایع بسیاری را رقم بزند.
وی همچنین افزود: بارها مشاهده شده است برخی رانندگان که در پشت چراغ قرمز متوقف میشوند تا لحظهای که چراغ سبز شود؛ مدام با تلفن همراه خود مشغول هستند.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در این فاصله زمانی که رانندگان پشت چراغ قرمز متوقف هستند؛ آنقدر سرگرم تلفنهمراه خود و فضای مجازی هستند که حتی کشیدن ترمز دستی را هنگام توقف فراموش و با خودرو جلویی برخورد میکنند.
سرهنگ کشیر نیز گفت: وقتی کسی از تلفنهمراه استفاده میکند، حواسش معطوف به آن میشود بنابراین از اطراف غافل شده و در شرایط حساس نمیتواند واکنش درستی داشته باشد.
وی افزود: همچنین استفاده از سایر تجهیزات متصل به گوشی نیز ممنوع است، زیرا باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده میشود.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد: راننده موظف است هنگام رانندگی حواس خود را به جلو معطوف دارد و از هر چیزی که باعث بر هم زدن حواس شود؛ اجتناب کند.
سرهنگ کشیر افزود: باتوجه به تحقیقات میدانی همکاران در پلیس راهور، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده و مکالمه با تلفنهمراه حین رانندگی است. متاسفانه ۴۶درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق میافتد.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد : همچنین در بررسیها مشخص شد ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷درصد در بروز تصادفات نقش دارد.
سرهنگ کشیر گفت: این تحقیق نشان میدهد مکالمه با هندزفری ۲۷درصد، استفاده از نوشیدنیهای غیرمجاز و مصرف روانگردانها به میزان ۱۳درصد و مصرف موادمخدر نیز ۲۱ درصد در تصادفات نقش دارند.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ هشدار داد این اعداد و ارقام مواردی نیستند که بخواهیم با آنها شوخی کنیم. شوخی با این اعداد یعنی شوخی با جان و زندگی خود و خانواده بنابراین از رانندگان درخواست میکنیم عواملی را که باعث حواسپرتی در رانندگی میشوند، حذف کنند.
در حال رانندگی که نیستید؟
یک کارشناس فعال در بخش ایمنی حملونقل، ضعف در درک خطر استفاده از تلفنهمراه حین رانندگی را یکی از مشکلات فعلی در بخش ایمنی حملونقل جادهای و شهری دانست و گفت: دو نفر از دوستانم که از مشاوران املاک و فعالان بازار هستند، میگویند به دلیل سفرهای متعدد کاری ناچارند اکثر تماسهای تلفنی را پشت فرمان و هنگام رانندگی انجام دهند.
وی افزود: یکی از همکارانم از متخصصان حملونقل است. او نیز میگوید به دلیل جلسات متعدد و فشرده کاری ناچار است برخی هماهنگیها را تلفنی و پشت فرمان انجام دهد. برخی رانندگان هم گاهی نوشیدن دمنوش و فیلمبرداری از مسیر پیش رو را حین رانندگی انجام میدهند.
مینا محمودی بیان کرد: باید عادت کنیم از مخاطبی که احتمال دارد حین رانندگی پاسخ تلفن ما را داده باشد، بپرسیم «در حال رانندگی که نیستید؟» همچنین باید عادت کنیم اگر پشت فرمان بودیم یا پاسخ تلفن همراه را ندهیم یا توقف کنیم و بعد پاسخ بدهیم.
رئیس پلیس راهور استان اصفهان نیز در این باره گفت: استفاده از تلفنهمراه حین رانندگی یکی از عوامل اصلی در بروز حوادث و تصادفات جادهای است و هر لحظهای که چشم راننده از جاده برداشته شود، میتواند به وقوع یک تصادف مرگبار منجر شود.
علیاصغر زارع افزود: صحبت با تلفن همراه موجب میشود راننده به سختی در مسیرهای درست حرکت کند و قادر به حفظ فاصله مناسب در ترافیک نباشد.