کشف مغایرت در حسابهای مالی "بالاست"
اقتصاد ایران: حسابرسی انجام شده از شرکت مهندسی ساختمان و تأسیسات راه آهن (بالاست) حکایت از مغایرت ۲۰۸ میلیارد ریالی صورتهای مالی با تاییدیههای شرکت تراورس دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در بخشی از گزارش حسابرسی شرکت مهندسی ساختمان و تأسیسات راه آهن (بالاست) آمده است؛
به شرح یادداشت توضیحی 6-14، با توجه به ابهامات موجود در خصوص انتقال کامل و صحیح ماشینآلات در زمان انتقال مالکیت شرکت از شرکت راهآهن، شرکت در طی سال مالی مورد گزارش (12 ماه منتهی به شهریور 1403) اقدام به شمارش مجدد و اموالگردانی ماشینآلات کرده که تا تاریخ تهیه این گزارش، به نتیجه نهایی منجر نشده است. با توجه به مراتب ذکر شده، تعیین هرگونه تعدیلات احتمالی که در صورت تکمیل فرآیند شمارش و مطابقت با صورت ریز اموال شرکت بر صورتهای مالی مورد گزارش ضروری باشد، برای این مؤسسه مشخص نیست.
پیگیریهای صورت گرفته جهت تأیید و صدور صورتحساب نهایی برخی از کارهای انجام شده در عملیات اجرایی پروژههای پیمانکاری شرکت به مبلغ 1,542 میلیارد ریال، عمدتاً شامل مبلغ 499 میلیارد ریال مربوط به شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و 829 میلیارد ریال مربوط به شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور که درآمد مربوط به آنها براساس روش درصد پیشرفت کار پیمان در سالهای قبل و سال مورد گزارش شناسایی شده، به نتیجه نهایی نرسیده است.
مضافاً مطالبات حمل و حق توقف واگنها در پروژههای حمل و نقل ریلی سال مورد گزارش و سالهای قبل و مطالبات کار گواهی نشده تفاوت نرخ ارز بالاست فروخته شده در سالهای قبل از اداره کل خط و ابنیه فنی راهآهن به مبلغ 404 میلیارد ریال مورد ادعای شرکت است که موضوع توسط کارفرمایان مربوطه در حال بررسی است.
مانده مطالبات شرکت راهآهن در ارتباط با وجوه و خدمات دریافتی بابت حقوق دسترسی خطوط ریلی، تعمیرات واگنها و اجاره ماشینآلات به مبلغ 2,995 میلیارد ریال در یادداشتهای پرداختنیهای تجاری و سایر پرداختنیها و ذخایر انعکاس یافته است.
افزون بر موارد فوق، مانده دریافتنیهای تجاری و سایر دریافتنیها به مبلغ 151 میلیارد ریال و پرداختنیهای تجاری و سایر پرداختنیها به مبلغ 77 میلیارد ریال راکد و انتقالی از سنوات قبل است.
در نبود اطلاعات و مستندات کافی و قابل اتکا، تعیین هرگونه تعدیلات احتمالی که در صورت تعیین وضعیت نهایی مبالغ قابل بازیافت پیمانها و دریافتنیهای انتقالی از سالهای قبل و همچنین تعیین نحوه تسویه پرداختنیهای راکد، بر صورتهای مالی مورد گزارش ضرورت مییافت، برای این مؤسسه امکانپذیر نیست.
درآمد عملیاتی ناشی از فعالیتهای پیمانکاری با در نظر گرفتن مخارج آتی پیمانها، عمدتاً طبق فهرست آحاد بهای تعدیل شده سهماهه چهارم سال 1402 و تأثیر توافقات شفاهی با کارفرمایان به مبلغ 1,214 میلیارد ریال کاهش بر مبالغ اولیه و الحاقیههای رسمی پیمانها، طبق روش درصد پیشرفت کار در صورتهای مالی انعکاس یافته است.
لذا تعیین تعدیلات احتمالی ناشی از برآورد صحیح هزینههای آتی پروژهها و تغییر در حصول توافق نهایی با کارفرمایان در خصوص کاهش مبالغ اولیه قراردادها، بر صورتهای مالی مورد گزارش برای این مؤسسه امکانپذیر نیست.
مقایسه پاسخ تأییدیههای دریافت شده از شرکت تراورس و روسازی خطوط با مانده حسابهای منعکس در صورتهای مالی بیانگر وجود مغایرت به مبلغ 208 میلیارد ریال است.
به دلیل در دسترس نبودن اطلاعات و مدارک قابل اتکا، این مؤسسه قادر نبوده تا از طریق اعمال سایر روشهای رسیدگی، آثار تعدیلاتی را که احتمالاً در صورت رفع مغایرت مذکور بر صورتهای مالی مورد گزارش ضرورت مییافت، تعیین کند.
انتهای پیام/