مساجد گناوه محور فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی باشند

اقتصاد ایران: گناوه- امام جمعه گناوه بر ضرورت احیای جایگاه مساجد به عنوان پایگاه‌های فرهنگی، دینی و اجتماعی تأکید کرد و گفت: برنامه‌ریزی برای جذب امامان جماعت و حل مشکلات مساجد صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی صبح شنبه در نشست قرارگاه پشتیبانی از مساجد شهرستان گناوه، مساجد را محور وحدت و تربیت دینی جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: مساجد در تاریخ اسلام، همواره کانون عبودیت، معرفت و پایگاه رشد فرهنگی و اجتماعی بوده‌اند.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه قرآن کریم نیز در سوره توبه با تأکید ویژه بر واژه «ِانَّمَا"» پایگاه مساجد را منحصر به اهل ایمان و تقوا معرفی کرده است، گفت: مفهوم آبادانی مسجد، تنها به عمران فیزیکی محدود نمی‌شود، بلکه رشد معنوی، فرهنگی و نقش‌آفرینی اجتماعی را نیز در بر می‌گیرد.»

امام جمعه گناوه با اشاره به نخستین اقدامات پیامبر اکرم (ص) پس از هجرت به مدینه، بیان کرد: اولین اقدام فرهنگی پیامبر (ص) در مدینه، ساخت مسجد قبا بود که پیش از مسجدالنبی پایه‌گذاری شد و به عنوان کانون وحدت و اجتماع مسلمانان شناخته می‌شودو این اقدام نشان‌دهنده جایگاه بی‌بدیل مسجد در فرهنگ اسلامی است.

وی اضافه کرد: در مقابل، جریان نفاق نیز با ایجاد مسجد ضرار تلاش کرد تا وحدت مسلمانان را خدشه‌دار کند که این تقابل، اهمیت مسجد را به‌عنوان ابزار اتحاد و مقاومت در برابر انحرافات آشکار می‌سازد.

وی با تأکید بر اینکه مساجد باید محور فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی باشند، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب نیز مسجد را به‌عنوان سنگر دفاع از باورها، ارزش‌ها و اخلاق جامعه معرفی کرده‌اند و امروز نیز در شرایط حساس فرهنگی کشور، مساجد باید با برنامه‌ریزی دقیق به پایگاه‌های هدایتی و تربیتی تبدیل شوند.

مساجد گناوه محور فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی باشند

حجت‌الاسلام رکنی حسینی ضمن انتقاد از وضعیت فعلی برخی مساجد شهرستان، اظهار کرد: متأسفانه بسیاری از مساجد شهرستان فاقد امام جماعت هستند و این مسئله باعث کاهش رونق معنوی و فرهنگی این مراکز مقدس شده است.

وی با بیان اینکه حضور امام جماعت، به‌عنوان محور اصلی مسجد، ضرورتی انکارناپذیر است، اضافه کرد: ما باید تلاش کنیم تا مساجد را امام‌محور کنیم، تجربه نشان داده مساجدی که دارای امام جماعت هستند، از لحاظ برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی فعال‌تر و پویاتر عمل می‌کنند.

مشکلات ساختاری و نیازهای مساجد

امام جمعه گناوه به برخی مشکلات ساختاری مساجد اشاره کرد و افزود: یکی از معضلات جدی، کمبود خانه‌های عالم برای اسکان روحانیون در شهرستان است، بسیاری از روحانیونی که مایل به فعالیت در مساجد هستند، به‌دلیل عدم تأمین مسکن مناسب و یا هزینه‌های بالای اجاره‌نشینی از حضور در شهرستان بازمانده‌اند، این مسئله نیازمند همکاری همه‌جانبه و تخصیص منابع مناسب است.

وی همچنین بر ضرورت بهبود روابط میان هیئت‌امنای مساجد و ائمه جماعت تأکید کرد و بیان کرد: در برخی مساجد، عدم هماهنگی و اختلافات میان هیئت‌امنا و امام جماعت، مانع از اجرای مطلوب برنامه‌های فرهنگی و دینی شده است که برای حل این معضل، باید سازوکارهای مدیریتی و آئین‌نامه‌های روشنی برای انتخاب و تعامل هیئت‌امنا با ائمه جماعت تدوین شود.

مساجد گناوه محور فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی باشند

تشکیل نشست‌های آموزشی و هم‌اندیشی

حجت‌الاسلام رکنی حسینی با تأکید بر اهمیت تعامل بیشتر میان متولیان فرهنگی و دینی شهرستان، پیشنهاد کرد: برگزاری نشست‌های مشترک با حضور ائمه جماعات، هیئت‌امنای مساجد، فرماندهان پایگاه‌های بسیج و مسئولان فرهنگی شهرستان می‌تواند به ایجاد هم‌افزایی و رفع چالش‌ها کمک کند. و لازم است با برنامه‌ریزی دقیق، ضمن جذب روحانیون توانمند، به بهبود وضعیت مساجد از نظر ظاهری، امکانات رفاهی و خدمات فرهنگی نیز توجه بیشتری شود.

این نشست با حضور فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) شهرستان گناوه، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان و نماینده هیأت‌های مذهبی شهرستان گناوه برگزار شد و و پس از تقدیم احکام به اعضای قرارگاه، مقرر شد تا نشست‌های منظم‌تری برای بررسی پیشرفت‌ها و ارائه راهکارهای عملیاتی تشکیل شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ