جایگاه ویژه کشاورزی فارس در تأمین امنیت غذایی کشور

اقتصاد ایران: شیراز- فارس یکی از مهم‌ترین استانهای کشور در تأمین امنیت غذایی کشور است و در تولید محصولات کشاورزی جایگاه ویژه‌ای داشته و بیش‌ از ۱۷و نیم درصد اشتغال استان مربوط‌ به این حوزه است.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: فارس یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور در تولید و تأمین محصولات کشاورزی است و بخش کشاورزی فارس نقش اساسی در اشتغال، تولید ناخالص ملی و تأمین امنیت غذایی کشور را بر عهده دارد به گونه‌ای که با ٢٧٩ هزار بهره‌بردار؛ ۱۷ و نیم درصد شاغلین استان در بخش کشاورزی فعالیت می‌کنند.

استان چهار فصل فارس یکی از خوش آب و هوا ترین و بزرگ‌ترین استان‌های شناخته در حوزه کشاورزی است که علاوه بر تولید انبوه گندم در تولید محصولات زراعی و باغی نظیر، انجیر، گردو، انواع مرکبات خصوصاً لیمو، خرما، سیب، انار، چغندر، پنبه، انواع حبوبات، غلات و زعفران، همواره جز استان‌های ردیف اول است.

در استان فارس به دلیل تنوع آب‌وهوایی، تمام فصول سال بخش کشاورزی و باغداری فعال بوده و تولیدات متنوع این استان به بازارهای مصرف داخل و خارج از کشور عرضه می‌شود، اما برندهایی که بر روی محصولات تولیدی فارس حک شده و می‌شود، نمایانگر نام این استان به‌عنوان تولیدکننده اصلی نیست.

جایگاه ویژه کشاورزی فارس در تأمین امنیت غذایی کشور

فارس رتبه اول تولید محصولات زراعی کشور را دارد

مجیدرضا پاکیاری، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جایگاه استان در حوزه تولید محصولات کشاورزی گفت: استان فارس با تولید ۱۲ و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و هفت و هشت دهم درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی رتبه دوم را در کشور به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: محصولات باغی با تولید ۱۴/۳ میلیون تن ۱۳ درصد و محصولات زراعی ۱۱ و نیم درصد محصولات کشاورزی کل کشور را تأمین می‌کنند که در حوزه محصولات باغی رتبه نخست و در حوزه محصولات زراعی رتبه دوم از آنِ استان فارس است.

پاکیاری با اشاره به محصولاتی که تولید آنها در استان در جایگاه نخست است، افزود: در تولید محصولاتی چون ذرت علوفه‌ای، جو، گوجه فرنگی، لوبیا، پنبه، حبوبات، سبزیجات، نباتات علوفه‌ای، انگور، خرما، لیمو ترش، انار، انجیر، گل محمدی، خاکشیر، نشا گلخانه‌ای و گل رز گلخانه‌ای و تولید نهال، رتبه اول کشور مربوط به استان فارس است.

معاون جهاد کشاورزی فارس، یکی از مشکلات بخش کشاورزی استان را ناترازی انرژی و قطعی برق چاه‌ها و واحدهای کشاورزی عنوان کرد و گفت: قطعی گاز پتروشیمی و عدم تولید و تحویل کود اوره به کشاورزی استان، سموم و کودهای تقلبی، افزایش قیمت نهاده‌ها و هزینه‌های کارگری، وابستگی کشور به بذر خصوصاً سبزی و صیفی نیز از ۰ دیگر مشکلات حوزه کشاورزی است.

جایگاه ویژه کشاورزی فارس در تأمین امنیت غذایی کشور

تولید سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم در فارس

در ادامه درباره وضعیت تولید محصول گندم به‌عنوان مهم‌ترین محصول کشاورزی استان فارس که یک محصول استراتژیک است جویا شدیم.

سهیل فرید، معاون زراعت جهاد کشاورزی فارس درباره این محصول با اهمیت گفت: از آنجا که گندم نقش عمده‌ای در صنعت غذایی کشور ایفا می‌کند خودکفایی در آن بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: استان فارس با تولید بیش از یک میلیون و یکصد هزار تن گندم جایگاه چهارم کشور را به خود اختصاص داده و همواره در جهت تأمین امنیت غذایی کشور رتبه دارد.

معاون زراعت جهاد کشاورزی فارس نیاز نان، صنف و صنعت استان فارس را ۶۰۰ هزار تن و نیاز کشور را بیش از ۱۲ میلیون تن است عنوان کرد و افزود: استان فارس حدود ۴۵ درصد بیشتر از نیاز خودش گندم تولید می‌کند که این مازاد به همه نقاط کشور طبق سهمیه اداره کل غله ارسال می‌شود اما به‌طورکلی به دلیل تولید در حد نیاز کشور، صادرات گندم وجود ندارد.

فرید با اشاره‌ای به محدودیت‌ها و مشکلات مربوط به تولید گندم در استان گفت: در سال‌های اخیر گرانی نهاده‌ها و خدمات کشاورزی سبب بالا رفتن هزینه‌های تولید شده است، هر چند با استفاده از روش‌های نوین آبیاری (آبیاری تیپ یا نواری) نیاز آبی گندم که ۶۰۰۰-۷۵۰۰ متر مکعب در هکتار می‌باشد را به حدود چهار هزار متر مکعب کاهش داده و بهره‌وری آب را سبب شده است، لیکن کاهش منابع آبی سطوح تحت کشت را سالانه محدودتر می‌کند.

وی ادامه داد: با بهره گیری از تشکل‌های قوی همچون اتحادیه کمباین داران مرودشت، اتحادیه‌های تعاونی روستایی و تولید، اتاق اصناف کشاورزی، بنیاد گندم کاران و … و همچنین استفاده از کشاورزان پیشرو و توانمند، کارشناسان مجرب و ناوگان کاشت و برداشت مجهز دارای ظرفیت‌های بالقوه کشت مکانیزه و اصولی خرید تضمینی گندم توسط دولت و از طریق شرکت بازرگانی دولتی (اداره کل غله استان) صورت می‌پذیرد که سال گذشته ۹۱۷ هزار تن از کشاورزان خریداری شد.

به گزارش مهر، تقویت ظرفیت‌های حوزه کشاورزی و رفع مشکلات این حوزه اهمیت بسیاری دارد تا علاوه بر تسهیل در روند تولید و عرضه انگیزه بیشتری به افراد شاغل در حوزه تولید تزریق شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ