آخرین خبرها از سد «مخملکوه»؛ ۱۰۰۰ میلیارد برای پروژه نیاز است
اقتصاد ایران: خرمآباد - سد «مخملکوه» خرمآباد به نقطه ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و به گفته متولیان این سد، هزار میلیارد تومان دیگر برای تکمیل نیاز دارد.
خبرگزاری مهر - گروه استانها: شهر خرمآباد دارای سرابها و چشمههایی با آب گواراست که نظیرشان در کمتر شهری وجود دارد، از تعداد ۱۰ دهنه سرابهای منطقه، ۵ دهنه سراب، بنام سرابهای «گلستان»، «مطهری»، «کیو»، «گرداب سنگی» و «دارایی» در داخل شهر خرمآباد قرار دارند.
حجم تنظیم آب سد مخملکوه ۶۰ میلیون مترمکعب است
باوجود این منابع آبی که در شهر خرمآباد وجود دارد، اما این شهر همچنان از داشتن آب پایدار محروم مانده بهطوریکه در فصل گرما دچار تنش آبی و در فصل پر آب سال نیز آبی گلآلود دارد.
متولیان امر در سطح کلان هنوز احداث سدهای لرستان را که سهم عمدهای از آب کشور را در اختیار دارد به بهرهبرداری نرسانده و هنوز بخش زیادی از مردم شهرها و روستاهای لرستان در برخی فصول سال با مشکل جدی آب شرب مواجه میشوند موضوع قابل تأملی است که مردم انتظار دارند توسط مسئولان مورد پیگیری قرار گیرد.
سد «مخملکوه» خرمآباد برای تأمین آب پایدار این شهر در تاریخ ششم تیرماه سال ۹۸ و در سفر رضا اردکانیان وزیر اسبق نیرو به لرستان، کلنگزنی شده است، این سد ۵۵ میلیون مترمکعب آب شرب و پنج میلیون مترمکعب آب موردنیاز صنعت خرمآباد را تأمین میکند، این سد سنگریزهای با هسته رسی است.
سد مخملکوه ۵۳ متر ارتفاع دارد و حجم مخزن آن ۳۳ میلیون مترمکعب آب است، همچنین حجم تنظیم سد مخملکوه ۶۰ میلیون مترمکعب است.
۱۰۰۰ میلیارد برای تکمیل سد نیاز است
نوید محمودزاده معاون اجرایی طرح سد مخملکوه خرمآباد دراینرابطه، اظهار داشت: حجم مخزن پروژه سد مخملکوه حدود ۳۳ میلیون مترمکعب و تخصیص آب آن نیز ۶۰ میلیون مترمکعب است.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۳۶ درصدی این پروژه سدسازی، عنوان کرد: تا کنون حدود ۲۵۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است.
معاون اجرایی طرح سد مخملکوه خرمآباد، بیان داشت: برای تکمیل این پروژه نیز حدود هزار میلیارد تومان دیگر نیاز است.
محمودزاده، گفت: پیشبینی میشود که سد مخزنی مخملکوه دهه فجر سال آینده آماده آبگیری و بهرهبرداری باشد.
۴۵ هزار مترمکعب بتنریزی داشتهایم
حیدری معاون فنی سد مخملکوه نیز دراینرابطه، اظهار داشت: تقریباً یک میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب حجم خاکریزی بدنه این سد است.
وی عنوان کرد: همچنین در این پروژه تقریباً ۴۵ هزار مترمکعب بتنریزی داشتهایم.
معاون فنی سد مخملکوه، افزود: در این پروژه هزار تن میلگرد استفاده کردهایم.
تأمین آب شرب پایدار شهر خرمآباد با تکمیل سد
پیشازاین علی یاراحمدی مشاور سد مخملکوه خرمآباد در جریان بازدید استاندار لرستان از این پروژه، اظهار داشت: آب منطقهای لرستان از سال ۸۲ پروژه طرح آبرسانی «کاکارضا» را در خرمآباد شروع کرده است.
وی با اشاره به اجرای تونل و سامانه انتقال آب این پروژه تا کنون، عنوان کرد: در حال حاضر سد «مخملکوه» نیز در قالب این پروژه با ۶۰ میلیون مترمکعب تخصیص آب با چشمانداز سال ۱۴۲۵ و برای جمعیت شهر ۶۵۰ هزارنفری در دستور کار است.
مشاور سد مخملکوه خرمآباد، ادامه داد: از این میزان ۵۵ میلیون مترمکعب برای تأمین آب شرب شهر خرمآباد و پنج میلیون مترمکعب نیز برای بخش صنعت در نظر گرفته است.
یاراحمدی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ۵۵ میلیون مترمکعب آب این سد با دبی ۱.۲ مترمکعب بر ثانیه به تصفیهخانه جدید شهر خرمآباد منتقل میشود، افزود: طرح آبرسانی «کاکارضا» خرمآباد که سد «مخملکوه» در قالب آن عملیاتی میشود، در سال ۸۲ تا ۸۵، بالغ بر ۱۱۵ میلیون مترمکعب تخصیص آب داشت، در بازنگری سرشاخههای کرخه این ۱۱۵ میلیون مترمکعب به ۶۰ میلیون مترمکعب برای آب شرب شهر و همچنین بخش صنعت رسید و برای سد «سراب تلخ» نیز با ۲۷ میلیون مترمکعب آب تخصیص پیدا کرد.
لزوم ساخت سد «مخملکوه» خرمآباد
وی با بیان اینکه در قالب پروژه سد «سراب تلخ» بالغ بر دو هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی منطقه آبی خواهند شد، گفت: این بخش، یک حلقه مفقوده از پروژه بزرگ «کاکارضا» فعلاً محسوب میشود.
مشاور سد مخملکوه خرمآباد، بیان داشت: سد «مخملکوه» با ۳۶ میلیون مترمکعب ظرفیت، ۶۰ میلیون مترمکعب آب را تنظیم میکند.
یاراحمدی با تأکید بر لزوم ساخت سد «مخملکوه» خرمآباد، گفت: در حال حاضر آب شهر خرمآباد از طریق سرابهای داخل شهر و چاهها تأمین میشود، در این راستا هنگام بارندگیها با معضل گلآلودشدن آب شهر و همچنین کف شکن شدن چاهها مواجه هستیم، سرابهای شهر تقریباً رو به خشکی میروند و در صورت استمرار این شرایط مرکز استان با تنش آبی مواجه خواهد شد.