هوای پاک و معضلات زیست محیطی در استان سمنان
اقتصاد ایران: شاهرود- دبیر جمعیت دیده بان طبیعت شاهرود خواستار توجه ویژه مسئولان به هوای پاک و رفع معضلات زیست محیطی در استان سمنان شد.
امیر حسین ولیان در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برگزاری مراسم پیاده روی مردمی به مناسبت روز و آغاز هفته هوای پاک در محل جاده سلامتی شاهرود با حضور گسترده دوستداران محیط زیست که به همت جمعیت دیدهبان طبیعت اجرا شد، ابراز داشت: انجام این پیاده روی با حضور دوستداران طبیعت صرفاً یادآوری به مسئولان که مردم لایق هوای پاک، سلامتی و زندگی شاد هستند.
وی افزود: شاهرود یکی از شهرهای خوب برای زیستن به لحاظ طبیعت و هوای خوب و داشتن مردمان نیک است و معتقدیم باید این صفات خوب را حفظ و نگه داشت.
مازوت سوزی کار منسوخ در دنیا
کنشگر محیط زیست با بیان اینکه مردم هم برای داشتن هوای پاک در شاهرود باید ورود کنند، ابراز داشت: خوشبختانه فعالان محیط زیست و حوزههای اجتماعی به خوبی آن را در شاهرود انجام دادند.
ولیان با بیان اینکه شعار امسال هوای پاک به نام «هوای پاک انرژیهای تجدید پذیر» نامگذاری شده است، تصریح کرد: نمیتوان انتظار داشت که هر شهروند بخواهد نیروگاه انرژی خورشیدی تأسیس کند این اقدام باید توسط مدیریت کلان دولتی انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه به جای استفاده از سوختهای ناسالم نظیر مازوت که در دنیا منسوخ شده باید به سمت انرژیهای پاک و تجدید پذیر گام برداشت، افزود: کشور ما یکی از مزیتهای جهانی را در استفاده انرژی خورشیدی دارد و باید در این زمینه سرمایه گذاری لازم انجام گیرد.
لزوم کاهش استفاده از خودروهای شخصی
دبیر جمعیت دیدهبان طبیعت شاهرود با بیان اینکه سهمی از نگهداشت هوای پاک به خود شهروندان بر میگردد، ابراز داشت: بخشی از وظیفه ما شهروندان کاهش مصرف سوختهای فسیلی است.
ولیان بیان کرد: اینکه خانهها را سرد نگه داریم چندان شدنی نیست با کاهش یکی دو درجه اتفاق خاصی شاید رخ ندهد اما در زمینه استفاده از خودروهای شخصی هنوز خیلی جای کار وجود دارد.
وی افزود: هر چه کمتر از خودرو شخصی استفاده و به جای آن از وسایل حمل و نقل عمومی و دوچرخه استفاده کنیم، هوای پاکتر خواهیم داشت.
مناسب نبودن خیابانهای شاهرود برای تردد دوچرخه
فعال محیط زیست با بیان اینکه هنوز خیابانهای ما برای استفاده از دوچرخه مناسب نیست، ابراز داشت: تردد با مخاطرات زیادی برای دوچرخه سوار همراه است و حق و حقوقی برای آن دیده نشده و بارها و بارها به مدیریت شهری گفته شد که مسیر برای دوچرخه تعریف شود که از حداقلهای ایمنی برخوردار باشد.
ولیان ادامه داد: در بسیاری از شهرها ایستگاههایی برای دوچرخه تعبیه و آن را کرایه میدهند و متأسفانه در شاهرود برای آن اقدامی نشده است.
وی با تاکید بر اینکه شاهرود یکی از شهرهای پیشرو در حوزه زیست محیطی است، افزود: خطاب ما به شورای شهر و شهرداری است، لذا باید خدمات بهتری را از جمله توجه به پیاده روی بیشتر به شهروندان ارائه کرد.
معدن بوکسیت تاش تهدید جدی
فعال محیط زیست ادامه داد: باز هم از شهرداری و شورای شهر شاهرود درخواست داریم نسبت به ایجاد لاین و ایستگاههای دوچرخه در شاهرود اقدام کند.
ولیان همچنین با یادآوری اینکه معدن بوکسیت تاش شاهوار از جمله معضلاتی که در صورت ادامه فعالیت شاهرود و بسطام را نابود خواهد کرد، تصریح کرد: معدن به همت مردم و مسئولان تعطیل شد.
وی با ابراز تأسف از اینکه زمزمههای بازگشایی مجدد آن همچنان است چراکه برای قشر خاصی رانت و ثروت دارد، گفت: در این بین خوشحال هستیم که مسؤولان شهرستان همچون فرماندار، امام جمعه و نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس، این خطر را به درستی درک کرده و با این تعطیلی دائم معدن بوکسیت تاش در شاهوار همراهی کردهاند.
ضرورت جا به جایی معدن سنگ شکن بسطام
فعال محیط زیست بیان کرد: از استاندار جدید سمنان درخواست داریم تعطیلی معدن بوکسیت تاش را خیلی جدی مورد توجه قرار دهند و اجازه ندهند این زمزمه بازگشایی بر سر زبانها بیفتد و همچنان که مردم شاهرود اجاره نمیدهند هرگز چنین معدنی فکر بازگشایی بخواهد داشته باشد.
ولیان با بیان اینکه ریزگرد دو معدن سنگ شکن شهرداری شاهرود و بسطام مستقر در جاده مجن به سمت شاهرود و بسطام در گردش است، بیان داشت: محیط زیست بارها از معدن سنگ شکن بسطام شکایت کرد که با مماشات با آنها رفتار شده است.
وی ادامه داد: از مسئولان میپرسیم چرا به شهر خودتان بی توجه هستید؟ چرا منافع عدهای مانع از این میشود که به سلامت شهروندان توجه نکنید؟ چرا پاسخگوی شهروندان در این خصوص نیستید؟ باید این تأسیسات به خارج از حریم شهری جا به جا شود.