چرا راندمان نیروگاه ها در کشور پایین است؟

اقتصاد ایران: یک کارشناس انرژی گفت: توسعه تجدیدپذیرها امری الزام آور است و برای ورود بخش خصوصی به آن باید قیمت گذاری دستوری حذف شود تا بخش خصوصی با نگاهی اقتصادی در حوزه تجدیدپذیرها سرمایه گذاری کند.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، محمدصادق مهرجو کارشناس انرژی با اشاره به اینکه یکی از ملزومات مقابله با بحران انرژی افزایش راندمان نیروگاهی است، گفت: برای کاهش بحران انرژی در کشور باید به سمت افزایش راندمان نیروگاه‌ها و از رده خارج شدن نیروگاه‌های راندمان پایین نظیر نیروگاه بعثت پیش برویم.

وی ادامه داد: گفته می‌شود میانگین راندمان نیروگاه‌های کشور ۳۹.۹ درصد است در حالی که مطالعه موردی نیروگاه‌ها نشان دهنده پایین بودن راندمان نیروگاهی است که به واسطه چند نیروگاه سیکل ترکیبی میانگین کلی راندمان نیروگاهی افزایش پیدا می‌کند.

این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه راندمان نیروگاهی باید به ۶۰ درصد برسد و توسعه تجدیدپذیرها در اولویت قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: برای آنکه بتوانیم نیروگاه‌های موجود را ارتقا دهیم به سرمایه گذاری‌های کلان نیازمندیم و متأسفانه سرمایه گذار به دلیل قیمت گذاری دستوری رغبتی به سرمایه‌گذاری در این بخش از خود نشان نمی‌دهد.

مهرجو ادامه داد: در اقصی نقاط جهان استفاده از انرژی‌های پاک یا تجدید پذیر جایگزین سوخت‌های فسیلی شده است.

به گفته وی، در کشور ما باید ۲۰ درصد برق مورد نیاز شبکه برق کشور از طریق انرژی‌های تجدید پذیر تأمین شوند.

این کارشناس انرژی با اشاره به پتانسیل کشور برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تصریح کرد: در ایران ظرفیت مناسبی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی وجود دارد که این امر نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که متأسفانه بخش دولتی توان لازم برای سرمایه گذاری را ندارد.

مهرجو با اشاره به اینکه ورود بخش خصوصی در حوزه تجدیدپذیرها امری الزام‌آور است، اضافه کرد: برای جلوگیری از حاد شدن بحران انرژی در کشور باید توسعه تجدیدپذیرها در دستور کار قرار بگیرد و متأسفانه بخش خصوصی به دلیل قیمت گذاری دستوری رغبتی برای ورود به حوزه از خود نشان نمی‌دهد، بنابراین بهتر است قیمت گذاری دستوری حذف شود تا بخش خصوصی با نگاهی اقتصادی در حوزه تجدید پذیرها سرمایه گذاری کند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ