ماهواره های هندی در فضا کنار یکدیگر پهلو گرفتند
اقتصاد ایران: ۲ماهواره سازمان فضایی هند که در آزمایش spaDex به کار گرفته شده بودند به طور موفقیت آمیز در مدار زمین کنار یکدیگر پهلو گرفته اند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، به این ترتیب هندوستان به چهارمین کشوری تبدیل شد که پهلو گیری در فضا را انجام می دهد. ۳ کشور دیگر که موفق به انجام این عملیات شده اند، آمریکا، روسیه و چین هستند.
سازمان فضایی هند در ۱۵ ژانویه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: پهلوگیری فضاپیما به طور موفقیت آمیز انجام شد. این یک لحظه تاریخی است.
ماهواره های آزمایش spaDex همراه یک موشک هندی PSLV در ۳۰ دسامبرر ۲۰۲۴ میلادی به فضا ارسال شدند تا فناوری پهلوگیری خودکاری که هند توسعه داده را نمایش دهند.
آزمایش SpaDeX شامل ۲ ماهواره است که هر کدام حدود ۲۲۰ کیلوگرم وزن دارند. قرار بود این ۲ ماهواره در ۶ ژانویه به یکدیگر متصل شوند اما سازمان فضایی هند زمان انجام عملیات را به تعویق انداخت تا تست های بیشتری انجام دهد.
اما در نهایت این دو ماهواره در ۱۵ ژانویه به طور موفقیت آمیز از فاصله ۱۵ متری یکدیگر مانوری انجام دادند تا به فاصله ۳ متری برسند، سپس برای مدتی در این وضعیت مانندو در نهایت فرایند پهلوگیری را تکمیل کردند.
طبق بیانیه سازمان فضایی هند پس از پهلوگیری، کنترل ۲ ماهواره دیگر به عنوان یک شی به طور موفقیت آمیز انجام شد. جدا شدن ماهواره ها از یکدیگر و فرایندهای کنترل انتقال نیرو در روزهای آینده انجام می شودد.
مقامات سازمان فضایی هند در توصیف عملیات spaDex نوشته اند: این فناوری برای بلندپروازی های هندوستان مانند ماموریت به ماه، بازگرداندن نمونه از ماه، ساخت و عملیاتی کردن ایستگاه Bharatiya Antariksh و غیره حیاتی است. هنگامیکه چند موشک برای انجام یک هدف باید پرتاب شوند، فناوری پهلو گیری در فضا کارآمد خواهد بود.
ایستگاه Bharatiya Antariksh در حقیقت یک ایستگاه فضایی است که دور زمین مدار می زند و هندوستان تصمیم داردآن را تا ۲۰۳۵ میلادی بسازد. این کشور هم اکنون مشغول توسعه ماموریت بازگرداندن نمونه خاک ماه(چاندرایان۴) است که طبق برنامه ریزی قرار است در ۲۰۲۸ میلادی انجام شود.