انگلیس در حال بررسی استقرار پایگاه نظامی در اوکراین است
اقتصاد ایران: در حالیکه لندن و پاریس بطور سری در حال بررسی امکان استقرار نیروهایی در قالب "حافظ صلح" در خاک اوکراین هستند، طبق محتوای بیانیه «مشارکت صدساله» لندن و کییف، دولت بریتانیا قصد دارد امکان استقرار پایگاه نظامی در این کشور را نیز بررسی کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»،کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا شب گذشته در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی Sky News، اعلام کرد که آماده است نیروهای حافظ صلح این کشور را در خاک اوکراین مستقر کند.
استارمر تأکید کرد که لندن نقش «کامل و مؤثری» در هرگونه مذاکرات صلح درباره مناقشه اوکراین ایفا خواهد کرد. او در پاسخ به سوال خبرنگار این شبکه درباره استقرار نیروهای حافظ صلح انگلیسی در اوکراین گفت: «نمیخواهم از رویدادها پیشی گرفته و زودتر حرفی زده باشم، اما به وضوح گفتهام که ما نقش کامل خود را ایفا خواهیم کرد، چرا که موضوع تنها به حاکمیت اوکراین مربوط نمیشود.»
نخست وزیر همچنین افزود که این مناقشه نهتنها با حفظ حاکمیت اوکراین، بلکه با تأثیرات آن بر بریتانیا، از جمله بحران هزینههای زندگی، مرتبط است.
لندن در صدد استقرار پایگاه نظامی در اوکراین است
این در حالی است که دولت انگلیس قصد دارد امکان استقرار پایگاههای نظامی در خاک اوکراین را بررسی کند. این موضوع در بیانیهای در رابطه با امضای سند «مشارکت صدساله» بین لندن و کییف که در وبسایت رسمی دولت بریتانیا منتشر شده، مشخص شده است.
در این بیانیه آمده است: «طرفهای این توافق گزینههایی برای استقرار و حمایت از زیرساختهای دفاعی در اوکراین، از جمله پایگاههای نظامی، انبارهای پشتیبانی لجستیکی، ذخایر تجهیزات نظامی و منابع رزرو نظامی را بررسی خواهند کرد، این تأسیسات میتوانند در صورت بروز «تهدید نظامی جدی» برای تقویت قابلیتهای دفاعی مورد استفاده قرار گیرند.»
همچنین در این بیانیه تاکید شده: « دو کشور همکاری خود را در زمینه حملات دوربرد، دفاع هوایی و موشکی یکپارچه و ایجاد زرادخانههای پیشرفته تسلیحاتی برای حمایت از بازدارندگی تعمیق خواهند بخشید.» طبق این سند، بریتانیا به ارائه کمک نظامی سالانه حداقل 3 میلیارد پوند به اوکراین ادامه خواهد داد، تا زمانی که «این کمکها برای حمایت از حاکمیت این کشور ضروری باشد.»
روز پنجشنبه ولودیمیر زلنسکی و کییر استارمر در کییف توافقنامهای در خصوص همکاری استراتژیک بین اوکراین و بریتانیا امضا کردند. زلنسکی این روز را تاریخی خوانده و گفت که روابط لندن و کییف «اکنون نزدیکتر از هر زمان دیگری» است. وی یادآور شد: «ما به سطح جدیدی از روابط رسیدهایم؛ این چیزی فراتر از روابط استراتژیک و اکنون توافقنامه مشارکت صدساله امضا شده است.»
رئیسجمهور اوکراین همچنین گفت: «ما امروز توافق کردیم که حداقل 3.6 میلیارد دلار کمک نظامی سالانه به اوکراین اختصاص یابد، تا هر زمان که لازم باشد. و با احتساب درآمدهای ناشی از داراییهای مسدود شده روسیه، اوکراین انتظار دارد در سال 2025 مجموعاً 6.6 میلیارد دلار کمک مالی از لندن دریافت کند.»
طبق گزارش خبرگزاری "آسوشیتد پرس"، نخستوزیر بریتانیا روز پنجشنبه در سفری از قبل اعلام نشده عازم کییف شد.
ارتش انگلیس برای مأموریت حفاظت از صلح در اوکراین کوچک است
روزنامه انگلیسی " The i Paper" صبح امروز، جمعه، گزارش داده است که ارتش بریتانیا به دلیل کمبود نیروی انسانی، برای انجام مأموریت حفاظت از صلح در اوکراین با چالش جدی مواجه خواهد شد.
سر ریچارد دانات، فرمانده سابق ارتش بریتانیا در این باره گفت: «من فکر نمیکنم که اندازه ارتش ما برای انجام چنین مأموریتی، همراه با سایر وظایف موجود، کافی باشد. این کار بسیار دشوار خواهد بود.»
او توضیح داد که برای حفاظت از مرزهای اوکراین و روسیه ممکن است به 10 هزار سرباز نیاز باشد، همراه با حضور ناوگان دریایی سلطنتی بریتانیا در دریای سیاه و نیروی هوایی سلطنتی برای گشتزنی، شناسایی و پوشش هوایی و این اقدامات هزینه بسیار زیادی خواهد داشت و بطور کلی که هرگونه مأموریت صلحبانی بریتانیا فشار زیادی را بر بودجه وزارت دفاع وارد خواهد کرد.
یک روز قبل روزنامه "دیلی تلگراف" گزارش داده بود، کییر استارمر، نخستوزیر انگلیس و امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، در حال تبادل نظر در خصوص امکان اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین هستند. این روزنامه افزود که جزئیات این مذاکرات هنوز محرمانه است و استارمر فعلاً تصمیم نهایی خود در این خصوص را اتخاذ نکرده است.
انتهای پیام/