روایت کودکانی که والدینشان را مسجدی کردند؛ زیر سایه اعتکاف

اقتصاد ایران: سوادکوه-اعتکاف صفایی دیگری دارد و باید در این جمع قرار بگیرید تا حال و هوای بچه هایی که تربیت شده مسجد هستند و یا خانواده هایشان را به مسجد کشانده اند را درک کنید.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - سمیه اسماعیل زاده: دومین روز اعتکاف به پایان رسید و همین بهانه‌ای بود تا اینکه به مسجد جامع پل‌سفید سری بزنم و راوی حال و هوای روزهای اعتکاف این مسجد باشم؛ مسجدی ساده و صمیمی و پر رونق که رونقش نه در معماری باشکوه که در حضور کودکان و نوجوانان و جوانان است.

در روزهای اعتکاف، آوردن تلفن همراه را به داخل مسجد ممنوع کرده‌اند، پس از هماهنگی با قول اینکه از بخش بانوان عکس و فیلم نمی‌گیرم برای مصاحبه وارد بخش بانوان می‌شوم؛ دور تا دور حیاط بخش بانوان را با پارچه پوشانده‌اند تا بانوان برای تجدید وضو راحت باشند و بخش داخلی را نیز دو قسمت کرده‌اند؛ یک بخش برای کودکان و نوجوانان و بخش دیگر برای بزرگسالان.

وارد بخش کودکان و نوجوانان می‌شوم، گروه به گروه بر اساس سن دور هم جمع شده‌اند و هر کدام به کاری مشغولند و در نزدیک به درب ورود عده‌ای کاغذ به دست در حال صحبت هستند، پرسان وارد جمعشان می‌شوم و یکی از آنها با خوش‌رویی می‌گوید: در جمع معتکفان از کودک هفت ساله تا دانش‌آموز متوسطه دوم داریم و بچه‌ها اینجا به امان خودشان رها نیستند بلکه گروه‌بندی شده‌اند و زیر نظر یک سرگروه قرار دارند و ما سرگروه‌ها با مربیان ارتباط داریم.

تربیت شده مسجدیم

فاطمه‌زهرا حسنی خودش هم دانش‌آموز است اما تربیت شده مسجد و با مسجد بزرگ شده و چیزها آموخته است و حالا در قالب سرگروه به نسل بعد از خودش آموزش می‌دهد و می‌گوید: مطالبی را برای بچه‌ها از دو هفته پیش آماده کرده‌ایم؛ یک سری آیات قرآن و همچنین، یک سری مطالب مفید مبتلا به و مورد نیاز آنها مانند مباحث احکام.

سراغ با سابقه‌ترین جمعشان را می‌گیرم؛ سیده فاطمه هاشمی، ۲۶ سال سن دارد و با ۱۸ سال اعتکاف، با سابقه‌ترین معتکف اینجا است؛ از سال‌های اول اعتکاف می‌گوید که جمع جوانان و نوجوان معتکف بسیار کم بود و اما کم کم در طی سال‌ها به این تعداد اضافه شده و خودش نیز مشوق دوستان و خواهرش برای اعتکاف شد اما این تغییر را تنها در تعداد بچه‌های معتکف نمی‌داند و می‌گوید: در کنار افزایش تعداد بچه‌ها، یک سری گعده‌های مهارتی و تربیتی نیز تشکیل شد که موجب تلنگرهای اثرگذار در زندگی‌ام بوده است.

روایت کودکانی که والدینشان را مسجدی کردند؛ زیر سایه اعتکاف

با هماهنگی وارد ورودی بخش مردانه می‌شوم، اینجا هم گروه‌های همسن جوان و نوجوان حلقه‌های معرفتی و قرآنی تشکیل داده‌اند و اولین مصاحبه‌ام با یک معتکف اولی است.

اینجا صفای خوبی دارد و رفتارم تغییر کرد

کلاس ششم که بودم برای خودم یَلی بودم و به همه دستور می‌دادم تا اینکه عمویم مرا با مسجد آشنا کرد و گفت اینجا صفای خوبی دارد و رفتارم تغییر کرد، حرف‌ها و نصیحت‌های آقای گران (مسئول بخش فرهنگی و کتابخانه مسجد) بسیار روی من اثر گذاشته و حالا نه تنها قلدری نمی‌کنم بلکه از بزرگان دستور می‌پذیرم، این حرف‌های علی چهارده ساله است که تغییر در رفتارش را با حضور در مسجد به وضوح احساس کرده و می‌گوید: قبل از آمدن به اعتکاف فکر می‌کردم که باید همه اعمال را انجام دهم و شاید خیلی‌ها مانند من فکر کنند و بخاطر همین به اعتکاف نیایند اما برای شروع همین که بیایی و روزه بگیری و نماز واجب را بخوانی، کافی است.

ارشیا پانزده سال سن دارد و امسال سومین سال اعتکافش است و درباره اولین اعتکافش می‌گوید: چندین سال است که به مسجد روی آوردم و همان وقت دیدم که بچه‌ها به هم می‌گویند که هفته دیگر اعتکاف است و کنجکاو شدم و بعد گفتم که وقتی این همه بچه برای اعتکاف می‌آیند، چرا من نیایم و آمدم و رفقایم را نیز با خودم آوردم و اکنون سه سال است که هر سال می‌آیم.

بچه‌هایی که والدین خود را مسجدی کردند

در رابطه با آشنایی‌اش با مسجد می‌پرسم و می‌گوید: مادر و پدرم مذهبی بودند اما مسجدی نبودند و وقتی من مسجد رفتن را شروع کردم، اوایل آنچنان تشویقی نشدم اما کم کم که زمان گذشت و دیدند که مسجدی شدنم چقدر در رفتار و اخلاقم اثر گذاشته، پشتیبانم شدند و حالا پدرم هر شب برای نماز به مسجد می‌آید و مادرم هم در مراسم‌ها آشپزی می‌کند و برای اعتکاف نیز، پدرم برای پذیرایی می‌آید و مادرم در آشپزخانه مسجد برای ما افطار و سحر درست می‌کند.

حرف‌های ارشیا باعث می‌شود تا سری به آشپزخانه مسجد بزنم. تعداد پانزده بانو در تکاپو برای تهیه افطار؛ دو نفر در حال سرخ کردن کتلت و چند نفری مشغول خرد کردن خیارشور و رنده سیب‌زمینی و … برای تهیه سالاد و عده‌ای دیگر مشغول تمیز کردن مرغ برای سحری هستند.

ام‌البنین آور، سرگروه این بانوان جهادی است که در پشت صحنه اعتکاف در حال خدمت هستند و به خبرنگار مهر می‌گوید: سه یا چهار سال است که آشپزی و خدمات را برای معتکفین انجام می‌دهیم و هر کدام از این بانوان، دختر یا پسرش و یا همسرش در این مسجد معتکف است و ما نیز برای همه معتکفین افطار و سحر تدارک می‌بینیم.

در رابطه با چرایی آمدنش و خدمت به معتکفان می‌گوید: بچه‌هایمان ما را مسجدی کردند، هرچند پیش از این هم برای نماز به مسجد می‌آمدیم اما از وقتی جمع خوبی از بچه‌هایمان در مسجد تشکیل شد، ما خانواده‌ها هم باهم آشنا شدیم و برای خدمت‌رسانی در آشپزخانه مسجد و دیگر کمک‌ها به مسجد می‌آییم و حس خوبی که از حضور بچه‌هایمان در مسجد برایمان ایجاد شده را اینگونه پاسخ می‌دهیم.

روایت کودکانی که والدینشان را مسجدی کردند؛ زیر سایه اعتکاف

وی حرف‌هایش را اینگونه ادامه می‌دهد: خودمان به اعتکاف نرفتیم و کار پشتیبانی اعتکاف را انجام می‌دهیم اما انگار به شکلی دیگر معتکف هستیم؛ از صبح که می‌آییم، مشغول تهیه افطار برای معتکفان می‌شویم و بعد هم شستن ظرف‌های افطار و دوباره مشغول تهیه سحر می‌شویم تا غذای گرم برای معتکفان در هنگام سحر آماده شود و سپس شستن ظرف‌ها و بعد برای استراحت به خانه می‌رویم تا برای خدمت در روز بعدی اعتکاف آماده باشیم.

حضور پررنگ بچه‌ها در مسجد

در روزگاری که نوجوانان و جوانان کمتر به مساجد می‌روند، این مسجد مملو از کودکان و نوجوانان و جوانان است، یکی از عوامل این رونق ابوالفضل گران است، یک دهه هفتادی که خود نیز معتکف جمع است و بچه‌ها از او همیشه به نیکی یاد می‌کنند، فرصت مصاحبه با او را نیافتم و از این رو با حجت الاسلام حامد دارابی‌نیا که مسئول اعتکاف مسجد جامع پل سفید است در رابطه با حضور پر رنگ بچه‌ها در این مسجد می‌پرسم.

وی با توجه به بیانات حضرت آقا مبنی بر اینکه معنویت جاذبه دارد، می‌گوید: خود معنویت برای بچه‌ها جاذبه دارد به شرط اینکه ما خودمان عامل باشیم و الحمدالله بچه‌هایی که در اینجا هستند ازخود آقای گران و یا امام جمعه، عامل به حرف‌هایشان هستند و همین موجب جذب جوانان و نوجوانان و خانوادهایشان شده است.

این معتکف حرف‌هایش را اینگونه ادامه می‌دهد: وقتی والدین و بچه‌ها دیدند کسانی که در مسجد هستند حقیقتاً خودشان مردمی و اهل عمل هستند و فقط زبان نیست، موجب شد تا این مسجد رونق پیدا کند و از بچه‌های قبل از دبستان تا دانشجو در اینجا معتکف هستند و البته در بقیه ایام سال نیز حضور پررنگی دارند.

حاج آقا دارابی‌نیا به حضور بچه‌ها در اعتکاف اشاره می‌کند و می‌گوید: اینجا عبادات و کارهایی که انجام می‌شود حول محور قرآن است اما به بچه‌ها برای انجام اعمال خیلی فشار نیاورده‌ایم و هر کسی هر عبادتی که دوست دارد را انجام می‌دهد اما به اختیار نماز شب، نماز جعفر طیار و … می‌خوانند.

وی یکی از آسیب‌های کنونی جامعه را عدم آشنایی خانواده‌های نسل جدید با فضای معنوی می‌داند و می‌افزاید: بدتر اینکه اهمیت معنویت را هم درک نکرده‌اند و نمی‌دانند که اگر از معنویت و دین فاصله بگیرند، کم کم آداب و رفتار درست را از دست می‌دهند و به نظرم باید به این والدین یک آگاهی نسبت به اهمیت مسائل دینی در زندگی فردی و اجتماعی داده شود و یکی از این مسائل معنوی، موضوع اعتکاف است؛ اهمیت اعتکاف باید برای خانواده و بچه‌ها گفته شود تا فضایی آدابی و اخلاقی در جامعه زنده شود که نیاز ضروری جامعه امروز است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ