پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی افتتاح شد

اقتصاد ایران: پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی با حضور سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مطلوبه خان ستاریان وزیر فرهنگ تاجیکستان و صمد حسن‌زاده رئیس اتاق ایران در شهر دوشنبه افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، سید رضا صالحی امیری در آیین افتتاح پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی گفت: امروز روز مبارکی برای دو ملت ایران و تاجیکستان است. زبان شیرین فارسی، یکی از عناصر اصلی تداوم هویت فرهنگی دو ملت است و فردوسی محور این زبان شیرین است.

او افزود: در دنیای امروز همه جنگ‌ها و مناقشات و خشونت‌ها و مداخلات دولت‌ها در جهان هزینه‌های سنگینی به ملت‌ها تحمیل کرده است ولی چیزی که مانا و ماندگار شد، ملت تاجیکستان و ایران و زبان فارسی است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: زبان مولانا زبان عرفان و اخلاق است، که زبان فارسی است. زبان فارسی، زبان رمزها و رازها است و شعر فارسی، پرمغز و محتواست. تنها چیزی که با حمله مغول مغلوب نشد، فرهنگ و زبان فارسی بود. آنچه برای ما از تاریخ ما به یادگار ماند، فردوسی و شاهنامه و سعدی و حافظ و مشاهیر بزرگ دو کشور است.

صالحی امیری افزود: اعتقاد دارم افتتاح پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی می‌تواند سرفصل جدیدی در توسعه روابط ایران و تاجیکستان باشد. اولین پروژه‌ای که در پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی تعریف می‌شود، پروژه پژوهش بر روی ریشه‌های زبانی دو کشور باشد و ریشه‌های گویش‌های تاجیکی و فارسی مورد مطالعه قرار گیرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان داشت: پژوهشکده زبان‌شناسی را مامور خواهم کرد که این پروژه تکمیل شود و نسخه‌هایی از آن به روسای جمهور دو کشور تقدیم شود؛ تا بدانیم که این دو ملت برای همیشه تاریخ برای یکدیگر ماندگار خواهند بود و کنار هم می‌مانند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ