روش و استانداردهای تولید آسکوربیک اسید خوراکی

اقتصاد ایران: آسکوربیک اسید، یکی از پر کاربردترین مواد شیمیایی است که شما نام آن را با عنوان «ویتامین سی»، در فرمولاسیون بسیاری از محصولات دارویی، بهداشتی و خوراکی دیده‌اید. آسکوربیک اسید به طور طبیعی در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود، اما نمونه‌های آزمایشگاهی آن از طریق فرآیندهای شیمیایی و بیولوژیکی تولید می‌گردند.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، اسید آسکوربیک در دو نوع صنعتی و خوراکی عرضه می‌شود. استفاده از آسکوربیک اسید خوراکی در صنعت غذا، نیازمند انتخاب محصولی با درجه خلوص بالا (برای اطمینان از عدم وجود آلاینده‌ها) و رعایت استانداردهای خاص در تولید و مصرف آن است. بدین منظور، توصیه می‌کنیم برای خرید آسکوربیک اسید خالص فقط به مراکز معتبر مانند شرکت بازرگانی پرسال مراجعه نمایید. این شرکت بهترین فرآورده های شیمیایی را با کیفیت درجه یک و قیمت رقابتی ارائه می‌کند. برای آشنایی بیشتر با روش و استانداردهای تولید آسکوربیک اسید خوراکی همراه ما باشید.

رایج‌ترین روش‌های تولید آسکوربیک اسید خوراکی در صنعت

آسکوربیک اسید یا اسید هگزورونیک، یک جامد سفید و کریستالی با خواص آنتی اکسیدانی است که در دمای 192 درجه سانتیگراد ذوب می‌شود. صنعت‌گران و دانشمندان برای سنتز آسکوربیک اسید خوراکی و صنعتی، عموما از یکی از دو روش؛ میکروبی یا شیمیایی استفاده می‌کنند. استفاده از این دو روش به دلیل هزینه‌های پایین و کیفیت بالای محصول، بسیار مرسوم است. در روش میکروبی، از میکروارگانیسم‌ها برای تولید اسید استفاده می‌کنند، در حالیکه در روش شیمیایی، گلوکز به صورت مستقیم به اسید تبدیل می‌‌گردد، که در ادامه درباره هر یک از آن‌ها توضیح می‌دهیم:

  • روش شیمیایی یا رایشتاین (Reichstein-Grussner): این روش شامل مراحل: هیدروژناسیون، اکسیداسیون و تبدیل نهایی است که طی آن از گلوکز به عنوان ماده اولیه برای سنتز اسید اسکوربیک (ویتامین(C  استفاده می‌کنند. در روش رایشتاین، ابتدا گلوکز تحت واکنش‌ قرار می‌گیرد تا سوربیتول را تولید کند، سپس با اکسیداسیون میکروبی به سوربوز و ۲-keto-L-gulonic acid (KGA)   تبدیل می‌شود تا در نهایت اسید اسکوربیک به عنوان محصول جانبی این فرآیند حاصل شود. این فرآیند طی مراحل پیچیده‌ای انجام می‌شود و نیازمند کاتالیزورهای شیمیایی و شرایط کنترل شده است.
  • روش میکروبی یا تخمیر دو مرحله‌ای: این روش حاصل تخمیر سوربیتول است که در آن از نشاسته ذرت یا گندم، برای ساخت آسکوربیک اسید استفاده می‌کنند. این فرآیند شامل مراحل: آماده‌سازی محیط کشت، انتخاب میکروارگانیسم مناسب، رشد، تولید و در نهایت استخراج و تصفیه محصول است. بر همین اساس، سوربیتول به سوربوز و سپس به KGA تبدیل می‌شود تا در پایان پروسه، اسید اسکوربیک خالص بدست آید. در روش میکروبی تولید آسکوربیک اسید، حضور میکروارگانیسم‌هایی مانند باکتری‌ها و قارچ‌ها الزامی است. این روش به عنوان یک گزینه اقتصادی و سبز شناخته می‌شود.

 اسید اسکوربیک خوراکی

کاربرد آسکوربیک اسید خوراکی در صنعت

اسید آسکوربیک (ویتامین C) خوراکی در صنایع مختلف کاربردهای متنوعی دارد که موارد زیر جزو مهم‌ترین آن‌ها است:

  • محصولات غذایی: آسکوربیک اسید نیز مانند بسیاری دیگر از نگهدارنده‌های صنعتی مثل اسید سیتریک خوراکی به عنوان آنتی‌اکسیدان و نگهدارنده رنگ طبیعی (غیر سمی) در صنایع غذایی شناخته می‌شود. این ماده ارزشمند از اکسیداسیون چربی‌ها و روغن‌ها جلوگیری کرده و تازگی و طعم غذاها را حفظ می‌کند. اسید آسکوربیک خواص تغذیه‌ای دارد و برای سلامتی ضروری است، به همین علت از آن در تولید بسیاری از آبمیوه‌ها، نان، مربا و سایر محصولات غذایی استفاده می‌کنند. شرکت بازرگانی پرسال به عنوان واردکننده برتر انواع فرآورده های شیمیایی در ایران، شرایط ویژه‌ای را برای خرید آسکوربیک اسید خوراکی در نظر گرفته‌است که برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق آدرس www.persolco.com و یا تماس با شماره تلفن ۷۹۸۸۵_۰۲۱ با کارشناسان فروش این مجموعه در ارتباط باشید. این شرکت به ارائه محصولات شیمیایی با کیفیت درجه یک، قیمت اقتصادی و خدمات پس از فروش ویژه متعهد است.

  • مکمل‌های غذایی و دارویی: آسکوربیک اسید، نقش کلیدی در تولید انواع مکمل‌های غذایی و دارویی مبتنی بر ویتامین سی دارد. اسید آسکوربیک معمولا در فرم‌های مختلف مانند: قرص، کپسول و محلول‌های تزریقی عرضه می‌شود. مکمل‌های غنی شده با اسید اسکوربیک از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت می‌کنند و در درمان بیماری‌های مزمن مانند سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی مؤثر هستند. همچنین، این مکمل‌ها برای درمان و پیشگیری از بیماری اسکوربوت و دیگر مشکلات ناشی از کمبود ویتامین C  استفاده می‌‌شوند.  آسکوربیک اسید در ساخت فرمولاسیون‌ دارویی بسیاری از محصولات بهداشتی و آرایشی کلاژن‌ساز و ترمیم‌کننده نیز نقش دارد.
  • صنعت کشاورزی: اسید آسکوربیک در صنعت کشاورزی نیز به عنوان یک افزودنی ارزشمند شناخته می‌شود، زیرا این ماده به افزایش جوانه‌زنی بذر، رشد ریشه و بهبود کیفیت گیاهان کمک می‌کند. اسید آسکوربیک گیاهان را در برابر تنش‌های محیطی مانند خشکی و شوری مقاوم می‌سازد و با کاهش آسیب‌های اکسیداتیو، سلامت گیاه را تضمین می‌کند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ