بیشترین جرایم اطفال و نوجوانان ناشی از آسیب‌های اجتماعی است

اقتصاد ایران: کرج- رئیس کل دادگستری استان البرز گفت: بررسی پرونده‌های ورودی کانون اصلاح و تربیت استان نشان می‌دهد که جرایم مرتبط با آسیب‌ها و رفتارهای پرخطر میان دانش‌آموزان از پرتکرارترین جرایم است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فاضلی هریکندی در سومین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان البرز با موضوع «پیشگیری از آسیب‌های دانش‌آموزی» که در سالن جلسات رئیس کل دادگستری البرز برگزار شد، افزود: پرونده‌های اطفال در شعب ویژه در دادسرا، دادگاه بدوی و تجدیدنظر استان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: بعد از حوزه قضائی کرج، شهرستان‌های فردیس، ساوجبلاغ و نظرآباد بیشترین فراوانی وقوع جرایم اطفال و نوجوانان را در استان دارند و حوزه قضائی طالقان کمترین میزان را در استان دارد.

رئیس کل دادگستری استان البرز با بیان اینکه ۷۵ درصد دانش‌آموزان استان البرز در دوره ابتدایی و متوسطه اول قرار دارند، بر نقش معلمان در این برهه زمانی تاکید کرد و گفت: باید به مقوله پرورش، بیش از پیش در نظام آموزش و پرورش توجه شود که این مورد در جذب و گزینش معلمان نیز باید مدنظر قرار گرفته و موضوع معیشت معلمان مورد پیگیری متولیان باشد.

وی با تاکید بر اهمیت دانش‌آموزان به عنوان نسل آینده ساز کشور اظهار کرد: موضوع دانش‌آموزان از سه منظر اهمیت دوران دانش‌آموزی، وضعیت کنونی و اقداماتی که باید انجام دهیم، حائز اهمیت است.

فاضلی هریکندی با تاکید بر نقش و جایگاه معلمان و محیط مدرسه در شکل‌گیری شخصیت آموزشی و اجتماعی دانش‌آموزان، تصریح کرد: کودک و نوجوان در خانواده در معرض یک فرهنگ قرار می‌گیرد ولی در مدرسه این شرایط مهیا است که به تعداد معلمان و همکلاسی‌ها و حتی هم مدرسه‌ای‌های خود در معرض فرهنگ‌های متعدد قرار گرفته و تأثیر پذیرد؛ بنابراین آموزش و پرورش باید توجه جدی در مقوله جذب و استفاده از معلمان متعهد، معتقد و ملتزم داشته باشد.

آسیب‌ها و رفتارهای پرخطر میان دانش‌آموزان

فاضلی هریکندی با اشاره آمار ارائه شده توسط مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز درباره اشتغال به تحصیل ۵۳۲ هزار دانش‌آموز در استان، بیان کرد: احصای رفتارهای پرخطر و آسیب‌های دانش‌آموزی در استان بیانگر آن است که مواردی از قبیل خشونت، ترک تحصیل، بزهکاری، مخاطرات فضای مجازی، اختلالات بهداشت روان و عوامل مخاطره‌آمیز خانوادگی از قبیل اختلافات خانوادگی، ازدواج مجدد والدین، بیکاری والدین، بد سرپرستی، طلاق و زندانی بودن والدین بخش مهمی از این آسیب‌ها را تشکیل می‌دهند.

وی عنوان کرد: درباره این موضوع لزوم برنامه‌ریزی و ورود دستگاه‌های متولی از جمله آموزش و پرورش و بهزیستی در خصوص آسیب‌ها و نیز رفتارهای پرخطر دانش‌آموزان بسیار حائز اهمیت است.

بیشترین جرایم اطفال و نوجوانان ناشی از آسیب‌های اجتماعی است

شناسایی و اعلام والدین بدسرپرست به دستگاه قضائی

بخش دیگری از موضوعات طرح شده توسط رئیس کل دادگستری استان البرز به موضوع والدین بدسرپرست اختصاص داشت که وی دستور داد: ادارات کل بهزیستی و آموزش و پرورش استان به صورت مصداقی والدین بدسرپرست را به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان اعلام کنند تا دستگاه قضائی استان این موارد را از مسیر قانونی مورد پیگیری قرار دهد و در صورت لزوم نسبت به سلب حضانت اقدامات لازم را انجام دهد.

وی لازم دانست کلیه دستگاه‌ها تمام اهتمام خود را برای کاهش آسیب‌های این حوزه به کار بگیرند و سمن‌ها نیز با رعایت الزامات آموزش و پرورش به این موضوعات وارد شوند.

اقدامات دادستانی کرج در حوزه آسیب‌های دانش‌آموزی

حسن مددی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز نیز در این نشست با تشریح اقدامات انجام شده در دادستانی در راستای پیشگیری از آسیب‌های دانش‌آموزی گفت: در معاونت حقوق عامه دادستانی مرکز استان با همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری کل استان اقداماتی از قبیل شناسایی مشکلات حوزه دانش‌آموزان، توصیه به دستگاه‌های مرتبط برای انجام وظایف قانونی خود در این بخش و برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در راستای پیشگیری از آسیب‌های دانش‌آموزان انجام گرفته است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ