کاهش سطح آب دریای خزر چالش تولید برق در نیروگاه نکا است
اقتصاد ایران: نکا- مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق نکا چالش سطح آبی دریای خزر را از چالش های مهم محدودیت تولید در نیروگاه نکا یاد کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، نوراله ادبی فیروزجائی بعدازظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با تأکید بر ضرورت نگاه ویژه مسئولان امر به بازسازی و نوسازی تجهیزات نیروگاه نکا گفت: ۴۵ سال از عمر واحدهای نیروگاه میگذرد، لذا در شرایط فعلی فرسودگی تجهیزات به دلیل کارکرد زیاد و نیز تهدید پسروی و کاهش سطح آب دریای خزر از چالشهای مهم محدودیت تولید در نیروگاه است که برای رفع آن به حمایت جدی مسئولان در زمینه تخصیص و تأمین اعتبارات لازم نیازمند است.
وی همچنین با اشاره به تعمیرات اساسی در حال انجام واحد ۳ بخار افزود: کار تعمیرات اساسی واحدهای نیروگاهی سخت، سنگین و طاقت فرساست اما همکاران ما جهت پاسخگویی به نیاز مشترکان شبکه به صورت شبانهروزی و با همت جهادی در تلاش هستند تا همه واحدها را برای تولید پایدار و حداکثری انرژی در آمادگی کامل نگهدارند. در همین راستا امسال علاوه بر فعالیتهای معمول در تعمیرات واحدها و در راستای رفع محدودیتهای تولید، پس از ۴۵ سال کار تعویض پنج سری از لولههای بویلر در واحد ۳ آغاز و پس از آن در واحد ۲ بخار انجام میشود.
ادبی ادامه داد: در نتیجه زحمات همکاران ما در فصل تعمیرات واحدها در سال گذشته و نیز اجرای چندین پروژههای رفع محدودیت تولید مثل لایروبی حوضچه آبگیر، تعویض لولههای بویلر در بخشهایی از واحدهای یک و دو بخار و نیز تعمیر و راهاندازی تمام ۸ پمپ آب دریا و اقداماتی که در واحد آب ژاولسازی انجام شده بود، در تابستان امسال تولید خالص واحدهای بخار در مقایسه با سال گذشته ۲۴ درصد افزایش یافت و کاهش ۴۰ درصدی خروج اضطراری و ۲۴ درصدی مصرف داخلی نیز به ثبت رسید.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نکا همچنین تصریح کرد: نیروگاه نکا در زمینه حمایت از تولید داخل و خودکفایی کشور در ساخت تجهیزات نیروگاهی اهتمام جدی دارد و با پیگیریهای انجام شده از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۶ هزار قطعه مورد نیاز نیروگاه با همت صنعتگران داخلی بومیسازی شد و ۵۰۰ قطعه هم بدستان توانمند همکاران ما در کارگاههای داخل نیروگاه بازسازی و در چرخه استفاده قرار گرفت.
ادبی فیروزجائی انرژی برق را کالایی مهم و حیاتی دانست و گفت: انرژی برق با زحمت، مشقت و هزینههای بسیار زیادی تولید میشود و لازمه حفظ این سرمایه ملی، مدیریت کردن و بهینهسازی مصارف از طرف مشترکان است، تا به کمک همدیگر بتوانیم از چالش ناترازی انرژی به سلامت عبور کنیم و همه هموطنان عزیز ما در اقصی نقاط کشور از این نعمت ارزشمند استفاده کنند.