افزایش مصرف خون در تهران؛ مشکلات زمستانی اهدای خون
اقتصاد ایران: معاون اجتماعی سازمان انتقال خون ایران، با اشاره به مصرف روزانه خون در بیمارستانهای کشور، خواستار حضور هموطنان در پایگاه های انتقال خون شد.
شهرام میرزایی، در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: ذخایر خونی در وضعیت نسبتاً مناسبی قرار دارد، اما با توجه به مصرف روزانه خون در مراکز درمانی کشور به ویژه برای بیماران تالاسمی، هموفیلی، بیماران مبتلا به سرطان و…، لازم است که ذخایر خونی مدیریت شود.
وی با تاکید بر همیاری هموطنان در تأمین خون مورد نیاز بیماران در مراکز درمانی کشور، تصریح کرد: با توجه به فعالیت شبکه ملی خونرسانی در کشور، توانسته ایم توازن توزیع خون در استانها را فراهم کنیم و از این حیث، مشکلی وجود ندارد.
میرزایی با اشاره به وجود بیش از ۱۰۰۰ بیمارستان در کشور که همواره نیازمند خون هستند، افزود: ما توانسته ایم با اهدای خون هموطنان، ۱۰۰ درصد نیاز بیمارستانها به خون مورد نیازشان را تأمین کنیم.
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون ایران در ادامه به روند تعطیلیها در فصل سرما اشاره کرد و گفت: تعطیلیهای ناشی از آلودگی هوا، برودت هوا و…، باعث کاهش مراجعات به پایگاههای انتقال خون میشود. همچنین، یکی دیگر از علل کاهش مراجعات به پایگاههای انتقال خون، کوتاه بودن زمان روز در فصل زمستان است.
میرزایی با اعلام اینکه بیشترین میزان خونهای اهدایی در استان تهران مصرف میشود، ادامه داد: با توجه به تعداد زیاد مراکز درمانی در استان و همچنین مراجعات برخی از هموطنان از شهرستانها به تهران برای تکمیل چرخه درمان، باعث شده تا میزان مصرف خون در استان تهران، بیشتر از دیگر استانها باشد.
وی با عنوان این مطلب که میزان مصرف خون در تهران نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: روزانه بین ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ واحد خون در تهران مصرف میشود، در حالی که حداکثر خون اهدایی ۱۴۰۰ واحد است که مابقی خونهای مورد نیاز را از سایر استانها تأمین میکنیم.
میرزایی، بیشترین نیاز گروههای خونی را مربوط به گروههای منفی عنوان کرد و افزود: انتظار ما از هموطنان این است که حداقل تا پایان سال، برای اهدای خون به پایگاههای انتقال خون مراجعه داشته باشند.
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون ایران، یکی از مشکلات در تأمین خون مورد نیاز در استان تهران را، کمبود پایگاههای انتقال خون عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۱۴ پایگاه در سراسر استان تهران داریم که برای جمعیت استان کافی نیست و بعضاً، هموطنان در شهرهای مجاور استان، خواهان اهدای خون هستند که پایگاه انتقال خون نداریم و مجبوریم از تیمهای سیار استفاده کنیم.
وی، همچنین به کمبود نیروی انسانی برای پایگاههای انتقال خون اشاره کرد و افزود: احداث پایگاه بدون تأمین نیروی انسانی، مشکلی را حل نخواهد کرد. البته مقرر شده سهمیهای را از محل آزمون استخدامی وزارت بهداشت، به سازمان انتقال خون اختصاص بدهند که امیدواریم با جذب نیرو، مشکل کمبود نیروی انسانی برای پایگاههای انتقال خون، تا حدودی حل شود.