افت تولید خودروهای تجاری؛ از سبک تا سنگین

اقتصاد ایران: آمار تولید خودروها در هشت ماه سال جاری توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، نشان از افت تولید در تمام بخش‌های تجاری مسافری داشت؛ حالا همین آمارها حاکی از وضعیت نه‌چندان مناسب خودروهای تجاری باری سبک و نیمه‌سنگین و سنگین است.

با آن‌که خودروسازان خصوصی در بخش‌ مسافری‌ها، سهم پررنگ‌تری داشتند، اما تولید خودروهای تجاری باری، عمدتا بر عهده خودروسازان بخش دولتی بوده و در این خصوص سهم بالاتری را به خود اختصاص داده‌اند. با این‌حال، همچنان اکثر تولیدات در این بخش با افت تولید همراه بوده‌اند.

تولید ۱۱۱هزار وانت توسط خودروسازان داخلی در هشت ماه سال جاری

براساس آمار منتشرشده از سوی وزارت صمت، تولید وانت در کشور به‌رغم آن‌که تقاضای بالایی را به خود اختصاص داده، در آبان‌ماه سال جاری با افت ۷.۶درصدی همراه بوده است. بر این اساس، خودروسازان در آبان‌ماه سال جاری ۱۴هزار و ۴۶۲ دستگاه انواع وانت تولید کردند که این رقم در سال گذشته ۱۵هزار و ۶۵۴ دستگاه بوده است.

سهم خودروسازان خصوصی از این تولیدات یک‌هزار و ۷۲۹ دستگاه بوده که در مقایسه با رقم ۲هزار و ۹۲۲ دستگاهی آن‌ها در سال گذشته، افت ۴۰.۸ درصدی را به ثبت رسانده است. با این‌حال، آمار کلی تولید در هشت ماه سال جاری با رشد ۴.۴ درصدی همراه بوده و از ۱۰۶هزار و ۴۶۰ دستگاه در سال گذشته به ۱۱۱هزار و ۱۰۸دستگاه رسیده است. سهم خصوصی‌ها نیز در هشت ماه سال جاری، از ۲۲هزار و ۷ دستگاه به ۸هزار ۷۵۳ دستگاه رسیده و کاهش ۶۰.۲درصدی را به همراه داشته است.

افت ۴۳درصدی تولید باری‌های سنگین و نیمه‌سنگین در آبان‌ماه

تولید انواع کامیونت، کامیون و کشنده نیز در آبان‌ماه سال جاری نسبت‌به ماه مشابه سال گذشته با افت ۴۳.۴ درصدی همراه بوده و از ۳هزار و ۱۰۵ دستگاه در آبان‌ماه ۱۴۰۲ به یک‌هزار و ۷۵۷ دستگاه در آبان‌ماه سال جاری رسیده است.

سهم تولید خصوصی‌ها از تولید آبان‌ماه در این بخش، یک‌هزار و ۱۳۱ دستگاه بوده که نسبت به رقم یک‌هزار و ۸۰۶ دستگاهی سال جاری، افت ۳۷.۴درصدی را به ثبت رسانده‌ است.

به‌طور کلی نیز خودروسازان در هشت‌ماه سال جاری موفق به تولید ۱۲هزار و ۳۶۱ دستگاه انواع کامیونت، کامیون و کشنده شدند که نسبت‌به رقم ۲۴هزار و ۲۵۳ دستگاهی مدت مشابه سال گذشته، با افت ۴۹درصدی مواجه شده است. تولید خودروسازان خصوصی‌ در این بخش، ۷هزار و ۱۸۷دستگاه بوده که کاهش ۵۳.۹ درصدی را در هشت‌ماه سال جاری نسبت به رقم ۱۵هزار و ۵۹۱ دستگاهی سال گذشته ثبت کرده است.

کاهش ۵۳درصدی تولید باری‌های سنگین و نیمه‌سنگین در ایران‌خودرو

بر اساس این آمارها، ایران‌خودرو در آبان‌ماه سال جاری موفق به تولید ۲هزار و ۳۰۸دستگاه انواع وانت شد که نسبت‌به تولید ۳هزار و ۲۶ دستگاهی سال گذشته ۲۳.۷درصد کاهش تولید داشته است. آمار کلی تولید این خودروها در هشت‌ماه سال جاری نیز با رشد ۳۶.۱ درصدی همراه بود و تولید آن از ۱۴هزار و ۶۴۸ دستگاه به ۱۹هزار و ۹۲۹ دستگاه در سال جاری رسید.

در بخش کامیونت، کامیون و کشنده نیز این خودروسازی افت ۵۳.۶ درصدی را ثبت کرده و از تولید یک‌هزار و ۱۲۶ دستگاهی سال گذشته به ۵۲۳ دستگاه در سال جاری رسیده است. تولید کلی در این بخش نیز در هشت ماه سال گذشته ۷هزار و ۱۸۶ دستگاه بوده که در مقایسه با رقم ۴هزار و ۷۲۴ دستگاهی سال جاری با افت ۳۴.۳ درصدی همراه بوده است.

پرچمداری گروه سایپا در تولید وانت‌های کشور

برخلاف بخش خودروهای مسافری، دو خودروساز دولتی کشور در بخش تجاری‌ها سهم بالاتری را به خود اختصاص داده‌اند. در این میان گروه سایپا موفق به تولید ۸۲هزار و ۴۲۶ دستگاه انواع وانت در هشت ماه سال جاری شده که این رقم در مقایسه با ۶۹هزار و ۸۰۵ دستگاهی مدت مشابه سال گذشته، رشد ۱۸.۱ درصدی را به ثبت رسانده است. در میان این تولیدات سهم آبان‌ماه سایپا در سال جاری ۱۰هزار و ۴۲۵ دستگاه بوده که نسبت به تولید ۹هزار و ۷۰۶ دستگاهی ماه مشابه سال گذشته، افت ۷.۴درصدی را به ثبت رسانده است.

این خودروسازی اما در تولید انواع کامیونت، کامیون و کشنده با کاهش شدید همراه بوده و با کاهش ۶۹.۵ درصدی از یک‌هزار و ۴۷۶ دستگاهی هشت ماه سال گذشته به ۴۵۰ دستگاه رسیده است. در آبان‌ماه نیز تولیدات سایپا در این بخش از ۱۷۳ دستگاه به ۱۰۳ دستگاه رسیده و افت ۴۰.۵درصدی را به ثبت رسانده است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ