اعلام وضعیت اضطراری سلامت همگانی در کالیفرنیا
اقتصاد ایران: وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا به علت وقوع آتش سوزی مهیب لس آنجلس، در ایالت کالیفرنیا وضعیت اضطراری سلامت همگانی اعلام کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا به علت وقوع آتش سوزی مهیب لس آنجلس، برای توجه به موضوع اثرات مخرب این آتش سوزی بر سلامتی، در ایالت کالیفرنیا وضعیت اضطراری سلامت همگانی اعلام کرد.
وزارت بهداشت افزود: اعلام این وضعیت بدان معناست که مراکز ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و تامین کنندگان دارو و تجهیزات مورد نیاز، امکان بیشتری برای تامین نیازهای بهداشتی اضطراری افراد تحت طرح های بیمهای درمانی دارند.
این وزارت خانه تصریح کرد اداره آمادگی و واکنش استراتژیک بحران آماده است تا در صورت درخواست مقامات کالیفرنیا، نیروهای بیشتر را در کنار تجهیزات و منابع پزشکی مورد نیاز به خدمت گیرد.
همچنین این آتش سوزی باعث آلودگی شدید هوا و بروز نگرانی های سلامتی برای ساکنان در سراسر این شهر و حتی ساکنان مناطق دورتر شده است.
علاوه بر این، با گسترش دامنه آتش سوزی و برخاستن حجم دود سیاه و غلیظی به آسمان، مقامات لس آنجلس، هشدار کیفیت بد هوا صادر کرده، کلاس های درس تعطیل شده و محققان و متخصصان درباره خطرات این آلودگی و پیامدهای آن هشدار دادند.
همچنین تقریبا تمام ساکنان دومین شهر بزرگ آمریکا، درباره این آتش سوزی و تاثیرات مخرب آن بر سلامتی نگران هستند.
براساس مصاحبه های صورت گرفته از ساکنانی که دورتر از مناطق آتش سوزی زندگی می کنند، تمایل برای خرید تصفیه کننده های هوا به شدت افزایش یافته و ساکنان تمام پنجره های خود را بسته و مقامات از شهروندان خواسته اند تا در خانه های خود بمانند.
مسئولین ادارات آب در مناطق اطراف نیز از مردم و شهروندان خواستهاند از نوشیدن آب لوله کشی به دلیل آلودگی خودداری کنند.
مطالعات نشان می دهد آلودگی هوا خطر حملات قلبی، سکته و بیماری های قلبی و عروقی را در نتیجه تضعیف سیستم ایمنی بدن افزایش می دهد.
این در حالی است که روز چهارشنبه، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، آتش سوزی لس آنجلس را یک وضعیت بحرانی بزرگ اعلام کرد و گفت: دولت طی 6 ماه آینده هزینه 100 درصدی برای بازسازی منطقه را پرداخت خواهد کرد و روز گذشته نیز تاکید کرد که منابع مورد نیاز برای مقابله با گسترش آتش و بازسازی شهر را در اختیار کالیفرنیا قرار می دهد.
در همین حال، انتقادات فراوانی از کوتاهی و اهمال در رساندن منابع و تجهیزات کافی و نیروهای امدادی به دلیل کمبود بودجه به مناطق مختلف درگیر این آتش سوزی مهیب علیه گاوین نیوسام فرماندار کالیفرنیا و کارن بس شهردار لس آنجلس مطرح شده است. بس یک هفته پیش از وقوع آتش سوزی، بودجه سازمان آتش نشانی را کاهش داده بود.
سوء استفاده احزاب رقیب از این آتشسوزی برای تسویه حساب سیاسی از جمله مواردی است که درد و رنج بیشتری بر مردم گرفتار در این مناطق تحمیل کرده است. این امر به ویژه با توجه به اظهارات جمهوریخواهان و در راس آنها دونالد ترامپ رئیس جمهور جمهوریخواه علیه مسئولان دموکرات ایالت کالیفرنیا و شهر لسآنجلس مشهود است.
دونالد ترامپ همچنین از گاوین نیوسام، فرماندار ایالت کالیفرنیا خواست به خاطر ناکارآمدی در مقابله با بحران آتشسوزی از سمت خود کنارهگیری کند.
ترامپ در شبکه اجتماعی خود «تروث سوشال»، نوشت: یکی از بهترین و زیباترین بخشهای آمریکا در حال سوختن و نابود شدن است. آنجا اکنون تلی از خاکستر است. گاوین نیوسام باید کنارهگیری کند. اینها همه تقصیر او است.
ترامپ همچنین گفت که وضعیت موجود نشان دهنده ترکیبی از بیکفایتی و سوءمدیریت بایدن و نیوسام است.
در واکنش به این اظهارات، بایدن خواست تا مسئله آتشسوزی به یک موضوع سیاسی تبدیل نشود. بایدن همچنین وعده داد که به مردم مناطق تحت تأثیر از آتش سوزی رسیدگی خواهد شد.
رسانههای آمریکایی ناهماهنگی میان مدیران اداره آتشنشانی و ناکارآمدی مقامات شهری از کارن بس، شهردار لس آنجلس گرفته تا گاوین نیوسام، فرماندار ایالت کالیفرنیا را از جمله علتهای اصلی وقوع بحران دانستهاند.
آتش سوزی مهیب و مرگبار لس آنجلس، از چند روز پیش آغاز شده و همچنان چهار آتش سوزی در مناطق مختلف مهار نشده و تاکنون هزاران هکتار از مناطق مسکونی در آتش سوخته و با خاک یکسان شده است.
برا این اساس، تاکنون 11 نفر کشته شده و مقامات اعلام کردند با آغاز بازرسی ها شمار دقیق کشته شدگان مشخص می شود. و احتمال افزایش آمار کشته شدگان وجود دارد. در کل بیش از 35 هزار هکتار در این منطقه به کام آتش کشیده شده اند و این در حالی است که دورنمایی برای پایان این بحران در پیش نیست.
سرویس ملی هواشناسی نیز اعلام کرد با وزش بادهای شدید در هفته آینده یعنی از روز دوشنبه، دامنه آتش سوزی ها بیشتر می شود.
شهردار لس آنجلس نیز اعلام کرد تاکنون 153 هزار نفر دستور تخلیه منازلشان را گرفتند و در صورت مهار نشدن آتش هزاران نفر دیگر هم باید منازل خود را تخلیه کنند. همچنین تاکنون بیش از 10 هزار سازه تخریب شده و 60 هزار سازه دیگر در معرض خطر تخریب قرار دارد.
همچنین گزارش ها نشان می دهد 200 هزار نفر از ساکنان مناطق درگیر آتش سوزی برق ندارند.
شب گذشته رئیس پلیس منطقه لس آنجلس نیز اعلام کرد که پس از گزارشهای مربوط به غارت اموال در مناطق آتشسوزی در این شهر، مقررات منع آمد و شد شبانه اجرا میشود و نیروهای گارد ملی برای کمک به تامین امنیت در سراسر شهر مستقر شده اند.
انتهای پیام/