تعهدت ارزی مهم ترین مشکل صادر کنندگان در خراسان‌جنوبی

اقتصاد ایران: بیرجند- مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تعهدات ارزی درآمد حاصل از صادرات را مهم‌ترین مشکل صادر کنندگان استان اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد آریافر صبح چهارشنبه در کارگروه توسعه صادرات استان گفت: در دو سال گذشته تعهدات ارزی را پرداخت کرده‌ایم و اگر تولیدی نباشد صادراتی هم نخواهد بود.

به گفته وی کل صادرات سیمان باقران در سال گذشته ۱۶ میلیون دلار و در ۹ ماهه سال جاری به ۱۹ میلیون دلار رسیده است.

مدیرکل صنعت و معدن استان خاطر نشان کرد: در ۸ ماهه گذشته ۸۳ میلیارد دلار صادرات کشور بوده است که به چین، عراق، روسیه، امارات و ترکیه انجام شده است.

آریافر خاطر نشان کرد: سهم صادرات استان در ابتدای سال جاری، ۱۴۰ میلیون دلار مشخص شده که در ۹ ماهه سال جاری به ۲۱۰ میلیون دلار رسیده است.

وی تصریح کرد: ارزش هر تن کالای صادرات استان ۱۵۷ دلار و ارزش هر تن کالای وارداتی استان ۴۸۰۳ دلار بوده که ارزش هر تن کالای وارداتی ۳۰ برابر کالای صادراتی است.

آریافر متذکر شد: برای افزایش میزان صادرات استان باید برای هر یک از دستگاه‌های این کارگروه وظایفی در این خصوص مشخص شود و برای فعال شدن همه بازارچه‌های مرزی استان باید نگاه مسئولان افغانستان را در این خصوص تغییر دهیم.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان گفت: مشکل مربوط به تعهدات ارزی حاصل از صادرات اقتصادی استان مهم‌ترین مشکل برای توسعه صادرات فعالان اقتصادی استان است.

آریافر در ادامه افزود: استثنا کردن واحدهای تولیدی_ صادراتی برای رفع تعهدات ارزی با در نظر گرفتن سقف تعهدات صادراتی به میزان ۴۰ درصد برای واحدهای تولیدی، پیله وران و مرزنشینان برای ایفای تعهدات ارزی، واردات بعضی از محصولات کشاورزی از افغانستان به صورت ورود موقت و فرآوری آنها در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و صادرات مجدد آنها به افغانستان و سایر کشورهای هدف، از جمله پیشنهادات در این خصوص است.

وی تصریح کرد: لحاظ شدن اقلام مزیت دار افغانستان در فهرست تعرفه‌های ترجیحی باید در دستور کار قرار گیرد و بازگشایی بازارچه‌های مرزی استان، تخصصی کردن فعالیت آنها، کاهش تعهدات صادراتی برای واحدهای صادراتی نمونه استانی، برگزاری نشست‌های مشترک با والی ولایت فراه افغانستان و فعالان اقتصادی دو استان در فواصل زمانی مشخص و… از جمله دیگر پیشنهادات برای توسعه صادرات استان است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ