مانع‌تراشی ترکیه و مانع‌زُدایی ازبکستان در تجارت با ایران

اقتصاد ایران: درحالی‌که ترکیه بیش از ۱۰ روز است که معافیت مالیات سوخت کامیون‌های ایرانی را برداشته، ازبکستان به تازگی خودروهای باری ایران از پرداخت هزینه ترانزیت معاف کرده است.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران،  به دنبال تصمیم ترکیه برای لغو معافیت مالیات سوخت کامیون‌های ایرانی، مشکلاتی گسترده‌ای برای رانندگان کامیون‌های ایرانی ایجاد شده است.ترکیه بیش از ۱۰ روز پیش مدعی شد که این لغو معافیت‌ در راستای یکسان‌سازی مقررات مالیاتی و گمرکی این کشور و عمل متقابل بوده است.با این حال، پی‌آمد این اقدام توقف و صف‌های طولانی کامیون‌ها در مرز بازرگان-گوربولاک بوده و تردد تجاری میان دو کشور را به‌شدت کاهش داده است.رانندگان ایرانی که به دلیل افزایش ناگهانی هزینه‌های ترانزیت دچار مشکلات مالی شده‌اند؛ افزایش هزینه‌ها شامل مالیات سوخت و هزینه‌های اضافی ناشی از تاخیر در عبور مرزی می‌شود که به‌طور مستقیم بر هزینه نهایی حمل‌ونقل کالا تاثیر می‌گذارد.
گام مثبت ازبکستان برای بهبود روابط تجاری با ایران

این درحالی‌ست‌که در سوی دیگر ایران، ازبکستان (همسایه غیر هم‌مرز) گامی مثبت در جهت بهبود همکاری‌های تجاری با ایران برداشته و معافیت‌های ترانزیتی به کامیون‌های ایرانی اعطا کرده است.

این امتیاز تاشکند به تهران درحالی صورت گرفته که این کشور هزینه ترانزیت کالا برای وسایل نقلیه باری خارجی را به‌روزسانی کرده و کمترین آن ۵۰ دلار برای افغانستان و ۴۰۰ دلار برای سایر کشورها تعیین شده است.

این اقدام ازبکستان می‌تواند علاوه بر بهبود روابط تجاری ۲ کشور، فرصت‌های جدیدی برای توسعه تجارت منطقه‌ای فراهم آورد.کارشناسان معتقدند که این معافیت می‌تواند به توسعه همکاری‌های اقتصادی و افزایش حجم تجارت میان ایران و ازبکستان منجر شود.

به‌ویژه در شرایطی که مسیرهای تجاری سنتی از طریق روسیه با چالش‌هایی مواجه شده‌اند، این اقدام می‌تواند به عنوان بخشی از تلاش‌های ازبکستان برای یافتن مسیرهای ترانزیتی جدید و متنوع‌سازی روابط تجاری خود با کشورهای منطقه تلقی شود.

همچنین، این معافیت می‌تواند به تسهیل دسترسی ایران به بازارهای آسیای مرکزی کمک کند و نقش ایران را به عنوان یک مسیر ترانزیتی مهم در منطقه تقویت نماید.

با توجه به پروژه‌های مشترکی مانند توسعه بندر چابهار و ایجاد مراکز لجستیکی مشترک، این اقدام می‌تواند به تعمیق همکاری‌های استراتژیک میان دو کشور منجر شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ