گیلان و مازندران سالمندترین استان هستند؛ روند نزولی جمعیت

اقتصاد ایران: نکا - دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور گفت: گیلان و مازندران به عنوان سالمندترین و سیستان و بلوچستان به عنوان جوان‌ترین استان کشور هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، صالح قاسمی ظهر چهارشنبه در کارگاه آموزشی تربیت مدرس جوانی جمعیت که در سالن امیرالمؤمنین نکا برگزار شد، با اشاره به اهمیت مبحث جوانی جمعیت در دنیا اظهار کرد: اگر کشوری بخواهد موتور اقتصادی آن روشن باشد باید نیروی انسانی درون آن کشور هم نیز فعال شود.

وی افزود: زمانی که نرخ رشد جمعیتی کشور مثبت باشد قاعدتاً امکان رشد اقتصادی درون کشور ارتقا می‌یابد.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با تاکید به این نکته که اقتصاد جهان بر روی پاشنه جمعیت اداره می‌شود تصریح کرد: نیروی انسانی به مراتب می‌تواند پس از گذشت ۲۰ الی ۳۰ سال رشد اقتصادی را به همراه داشته باشد.

به گفته قاسمی رهبر معظم انقلاب اسلامی در طول ۱۲ سال به امر جوانی جمعیت اشاره داشتند و همچنان بر جدی گرفتن این مسأله تاکید دارند.

وی با اشاره به جمعیت ۸۶ میلیون نفری در ایران این برهه را دوره کنشگر جمعیتی یاد کرد و همچنین گفت: نرخ رشد جمعیت تا پایان سال ۱۴۰۲ به ۰/۶ درصد رسیده بود که متأسفانه به مرور شاهد روند نزولی هستیم.

این مقام مسئول ضمن تشریح روند سقوط نرخ باروری در ایران خاطر نشان کرد: ایران دارای پایین‌ترین نرخ باروری در بین کشورهای اسلامی است.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با اشاره به روند سالخوردگی جمعیت ایران از گیلان و مازندران به عنوان سالمندترین و سیستان و بلوچستان به عنوان جوان‌ترین استان‌های کشور نام برد.

وی اضافه کرد: شاخص‌های جمعیت شناسی در حال حاضر وضعیت خوبی ندارد که باید به مراتب برای برون رفت از مشکلات این حوزه چاره اندیشی شود.

گفتنی است، آسیب‌های تک فرزندی، عواقب سالمندی، دین. خانواده جمعیت، پاسخ به مهمترین شبهات جمعیت و فرزندآوری و جمعیت ایران اسلامی از گذشته تا آینده از جمله مباحث مطرح شده در این همایش بود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ