دولت موانع صادرات و واردات صنایع فرهنگی را بردارد
اقتصاد ایران: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کار دولت باید این باشد که موانع دولتی همچون گمرک، وارات، صادرات، ارز و مالیات بردارد و دولت باید این موانع را استخراج و رفع کند.
به گزارش خبرنگار مهر، سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق پیش از ظهر امروز دوشنبه ۱۷ دی با حضور حجتالاسلام خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حسن مسلمی نائینی رئیس جهاددانشگاهی، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، سیدرضا صالحی امیری وزیر میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق و جمعی از مسئولان در دانشگاه علم و فرهنگ افتتاح شد.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اینمراسم گفت: علوم فناوری نرم و صنایع فرهنگی بخش مهمی از دانش میانرشتهای است و تاکید میکنم مربوط به حوزه وزارت علوم است. معمولاً زمانی که سخن از فناوری به میان میآید، ذهنها به سمت صنعت معطوف میشود؛ اما یکی از حوزههای مهم فعالیت نرم به علوم انسانی مرتبط است و باید از این حوزه بهره گرفت.
وی افزود: زمانی این فعالیتهای نرم موفق خواهند بود که حمایت از نخبگان و اعتماد به مردم تحقق یابد. باید اذعان کرد که در این بخش نیازی به اقدامات دولتی نیست. کار دولت باید این باشد که موانع دولتی همچون گمرک، وارات، صادرات، ارز، مالیات بردارد. دولت باید این موانع را استخراج و رفع کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: صنایع فرهنگی و صنایع نرم باید توسط مردم ایجاد شوند. وظیفه دولت تنها باید محدود به رفع موانع در زمینههایی چون گمرک، صادرات و واردات، مشکلات ارزی و مالیات باشد. متأسفانه، در حالی که هنرمندان هنوز در فعالیتهای خود به دستاورد مالی نرسیدهاند، اداره مالیات به دنبال دریافت مالیات از آنهاست.
خسروپناه در پایان گفت: وظیفه ما در شورای انقلاب فرهنگی تدوین سند است بر همین اساس سند صنایع دستی توسط رئیس جمهور ابلاع شد. سند موسیقی، سند صنایع نرم ابلاغ شده است و امیدواریم به کمک وزرای میراث فرهنگی و فرهنگ و ارشاد اسلامی گامهای اجرایی این اسناد برداشته شود و شاهد حرکت رو به رشد در این بخش باشیم.
اعلام آمادگی ۵۰۰ شرکت برای حضور درپارک علوم و فناوریهای نرم
در ادامه حسن مسلمی نائینی رئیس جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی بهعنوان یک نهاد انقلابی همواره کمک به حل مشکلات کشور و مردم را در اولویت خود قرار داده است. با همین نگاه، جهاددانشگاهی در زمان جنگ و در دوره تنگناها به تولید تجهیزات هوایی و صنایع نظامی اقدام کرد.
وی افزود: با وجود دامنه متنوع فعالیتهای این نهاد در بخشهای صنعتی و عمرانی، همواره پیوست فرهنگی نیز مدنظر قرار گرفته است. بیش از ۵۰۰ شرکت برای حضور در پارک علوم و فناوریهای نرم اعلام آمادگی کردند، اما به دلیل برخی مشکلات، که عمدتاً مالی هستند، تنها ۱۵۰ شرکت در این پارک مستقر شدند.
رئیس جهاد دانشگاهی در پایان گفت: امیدوارم با حمایتهای دولت از بخش صنایع فرهنگی، شاهد ادامه روند رو به رشد این بخش باشیم.