نگرانی از افزایش کمبودهای دارویی تا ۹۰۰ قلم

اقتصاد ایران: دارو را می توان پاشنه آشیل حوزه سلامت و وزارت بهداشت تلقی کرد، به طوری که با تشدید کمبودهای دارویی در کشور، به یکباره موجی از اعتراض ها و انتقادها را از سوی بیماران و مسئولین می بینیم.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، در حالی که چند روز قبل همایون سامه یح نجف آبادی رئیس کمیته دارو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از کمبود ۳۶۰ قلم دارو در بازار دارویی کشور خبر داده بود؛ اما، روز گذشته مهدی پیرصالحی رئیس جدید سازمان غذا و دارو، در اولین نشست خبری، تعداد کمبودهای دارویی را اعلام نکرد و عنوان داشت که دادن چنین آمار و ارقامی، هیچ کمکی به رفع کمبودهای دارویی نمی‌کند.

رئیس سازمان غذا و دارو، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر شرایط به همین روال باقی بماند یا بدتر شود، تصمیم شما برای مدیریت سازمان چه خواهد بود، گفت: امیدواریم به شرایط خیلی خاص نرسیم.

پیرصالحی ادامه داد: اگر بپذیریم که دولت، نگرانی و دغدغه دسترسی مردم به دارو را دارد، حتماً تلاش خود را برای رفع این مشکلات خواهد کرد.

رئیس سازمان غذا و دارو، با تاکید بر تأمین نقدینگی مورد نیاز زنجیره تأمین دارو در کشور، از پاسخ صریح و شفاف در خصوص ماندن در سازمان یا استعفا از سمت خود، طفره رفت.

پیرصالحی به دنبال اصرار خبرنگار مهر برای اعلام موضع صریح و شفاف در صورت قرار گرفتن در شرایط خاص دارویی، گفت: ما باید با تجویز و مصرف منطقی دارو، به دنبال کنترل بازار دارویی کشور باشیم.

در همین حال، سامه یح نجف آبادی رئیس کمیته دارو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی در قبال صنعت داروسازی کشور، اظهار داشت: بانک مرکزی و دولت به حوزه دارو و وزارت بهداشت بدهکارند، اگر ۵۰ همت بدهی دولت پرداخت نشود مشکلات دارویی تشدید و این بحران محسوس‌تر خواهد شد.

وی با انتقاد از کمبود ۳۰۰ تا ۳۶۰ قلم کمبود دارو در کشور، گفت: اگر شرایط به همین منوال پیش برود کمبودها در سال آینده بیشتر خواهد شد بنابراین دولت و بانک مرکزی باید برای رفع این بحران اقدامات و تدابیر فوری و مؤثری اتخاذ کنند.

موضع عدم پرداخت به موقع مطالبات دارویی، از سوی رئیس سازمان غذا و دارو نیز در نشست خبری مورد انتقاد و گلایه قرار گرفت و عنوان داشت که از ۷۵ همت بودجه دارویار در سال ۱۴۰۳، تاکنون و بعد از گذشت ۱۰ ماه از سال، حدود ۳۰ همت آن پرداخت شده است.

موضوع کمبود دارو، شوخی بردار نیست و خیلی از بیماران هستند که نباید حتی لحظه‌ای بدون دارو بمانند. در واقع، دارو را می‌توان پاشنه آشیل نظام درمانی کشور تلقی کرد که هر گونه بحرانی می‌تواند با مشکلات شدیدتری همراه باشد.

در همین حال، سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه نظارت بر کیفیت و کمیت تولیدات و وضعیت بدهی‌های شرکت‌های دارویی در دستور کار این کمیسیون قرار دارد، گفت: در حاضر با کمبود بحرانی ۱۱۶ قلم دارو در کشور مواجه هستیم و اگر شرایط به همین منوال پیش برود و تدبیر ویژه نشود کمبودها به ۹۰۰ قلم افزایش خواهد یافت.

در حالی که رئیس سازمان غذا و دارو، خیلی هم نگران کمبودهای دارویی نیست، اما به نظر می‌رسد باید نگران باشیم و قبل از اینکه به «شرایط خاص» برسیم؛ تدبیری بیاندیشیم.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ