سفر بی صدا با خانواده پاک «نبکا»

اقتصاد ایران: عصر خودرو- روزهای سلطنت خودروهای با پیشرانه احتراقی روز به پایان است و سلاطین جدید از نسل خودروهای دورگه یا هیبریدی و برقی به مرور در حال فتح تخت سلطنت بازار خودرو جهان هستند. ما در ایران فاصله تفکری زیادی از این تعریف داریم اما شرکت نبکا با تعریف سبد جامعی از خودروهای هیبریدی و برقی تولیدی و وارداتی سعی در تسریع این روند برای تطبیق بازار خودرو ایران و جهان دارد.

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، مدتی قبل شرایط سفر 500 کیلومتری با 4 محصول شرکت نبکا بوجود آمد تا از تهران تا بابلسر و بالعکس تجربه سفری پاک و بی صدا با خودروهای برقی و هیبریدی نبکا را داشته باشیم.

 

نبکا از ابتدا تا کنون :
خودروهای پاک هندوانه دربسته و ناشناخته ای برای بازار ایران هستند که انقلاب گسترش حضورشان چند سالی است آغاز شده اما بلوغ فکری عموم جامعه هنوز در حدی نیست که بتوان با اطمینان از آغاز منطقی روند توسعه حضور برقی ها در خیابان ها صحبت کرد. نحوه رانندگی با خودروهای برقی، نحوه شارژ در ایستگاه های مختلف با قیمت های برق متنوع، میزان توقف برای شارژ یا میزان انتظار برای شارژ و یا حتی نحوه شارژ در محل خانه یا پارکینگ شخصی سوالات متعددی را پدید می آورد که هنوز پاسخ قابل لمسی به آن وجود ندارد.

شرکت نوین ماهان ( مجموعه مشترک بین مپنا و کرمان خودرو) نبکا اولین و تنها شرکت خودروسازی کشور است که به صورت تخصصی تنها اقدام به تولید یا واردات خودروهای پاک با انرژی نوین می‌کند. فعالیت نبکا با تولید کراس اوور اسکای ول ET5 به عنوان نخستین خودرو برقی تولیدی کشور و نخستین کراس اوور برقی کشور آغاز شد و نخستین سری این خودرو در خرداد 1403 تحویل مشتریان شد تا فصل خودروهای برقی در ایران در کنار گزینه های وارداتی در قالب صنعت خودرو نیز آغاز شود.

شرکت نبکا در همان ماه و در نمایشگاه خودرو شیراز از نسخه هایبرید کراس اوور ET5 رونمایی کرد که بعد ها این خودرو نبکا هایبرید نام گرفت و قرار شد به صورت وارداتی عرضه شود و چندی بعد در نمایشگاه خودرو اصفهان لشکر خودروهای برقی و هیبریدی از برند معتبر BYD نیز به جمع خانواده نبکا افزوده شد. این خودروها شامل مدل های QINپلاس،SEAGULL، دلفین، D1 می شد که همه آن ها در جمع پرفروش‌ترین خودروهای بازار چین و حتی برخی بازارهای معتبر جهانی قرار داشتند.

برند BYD به دلیل قرارگیری در صدر برند های پرفروش خودرویی در چین و حضور در بازارهای معتبر اروپایی و دیگر بازارهای مطرح جهان یکی از خاص ترین برند های خودرویی است که در عصرجدید می تواند حضور موفقی را در بازار خودرو ایران نیز رقم بزند.

در بین همه خودروهای BYD که نبکا برای بازار ایران در نظر گرفته، سدان QINپلاس بیش از دیگر گزینه ها مورد توجه قرار گرفته است چرا که این خودرو پرفروش ترین سدان بازار خودرو چین است و آمار فروشش تنه به تنه تسلا مدل Y می زند. این خودرو هم در قامت یک خودرو شخصی و هم در قالب یک خودرو تاکسی جایگاه ویژه ای در بازار خودرو چین دارد و در تنوع مدل های متنوعی عرضه می شود.

BYD QIN Plus EV :
شرکت نبکا تصمیم دارد تا نسخه EV یا برقی این سدان را با امکانات بیشتر از مدل هایبریدی عرضه کند. این خودرو برقی احتمالا در نسخه های مجهز به باتری 48 کیلووات ساعتی و 57.6 کیلووات ساعتی به بازار ایران عرضه خواهد شد. جذابترین نکته در داخل کابین این سدان برقی، نمایشگر 8.8 میانی داشبورد آن است که با کلید روی فرمان امکان افقی یا عمودی شدنش فراهم می شود. طول این سدان 4765 میلیمتر است و از این جهت یک سدان خانوادگی مناسب به حساب می آید که فضای بار 441 لیتری آن می تواند پاسخگوی نیازهای یک خانواده باشد.

طراحی داخلی مملو از خطوط منحنی و سیال است و صندلی ها فرم اسپرت اما با دربرگیرندگی خوبی دارند. از مهمترین امکانات این خودرو می توان به 6کیسه هوا، دوربین 360درجه، تهویه مطبوع اتوماتیک، تنظیم برقی صندلی راننده و ... اشاره کرد. موتور برقی این سدان با وزن خالص 1657 کیلوگرم حداکثر توان 134 اسب بخار و حداکثر گشتاور 180 نیوتون متر را تولید می کند. شارژ AC این خودرو می تواند از 7 تا 25 ساعت به طول بیانجامد و اگر شارژر پرقدرت 120 کیلووات در دسترس داشته باشید، ظرفیت باتری های این خودرو طی نیم ساعت تکمیل می شود.

 

برای سفر 500 کیلومتری ما از تهران به مقصد بابلسر و بازگشت به تهران، نخستین نمونه آزمایشی این خودرو مجهز به باتری های 48 کیلووات ساعتی یعنی حدود 10 کیلووات ساعت کمتر از نسخه نهایی این خودرو بود. رنج حرکتی این مدل 420 کیلومتر بود و کم ظرفیت ترین باتری در بین خودروهای حاضر در سفر را داشت و همین موضوع آن هم در اولین تجربه سفر در ایران کمی نگران کننده بود. رانندگی در مسیر رفت به بابلسر به دلیل سراشیبی ها و مسیر ساده تر از بازگشت از جاده هراز کمی اطمینان بخش بود و تیم سوار بر این خودرو با ترمزگیری و بازیابی به موقع انرژی و رانندگی اقتصادی نهایتا با حدود 20 درصد شارژ به هتل میزبان بابلسر رسید. یعنی مصرف 38.4 کیلووات به ازای 256 کیلومتر مسیر که در سیکل کلی خودرو مصرف 15 کیلووات ساعتی به ازای هر 100 کیلومتر را نشان می دهد که فاصله قابل توجهی با مصرف کاتالوگی 11.4 کیلووات ساعتی این خودرو دارد. با این حساب اگر باتری 57.6 کیلووات ساعتی روی این خودرو در طول سفر سوار بود در زمان رسیدن به مقصد، حدود 20کیلووات از ظرفیت باتری باقی مانده بود معادل حدود 35درصد از شارژ خودرو است و این میزان استانداردی برای طی مسافت حدود 256 کیلومتری به حساب می آید.

برای لمس بهتر عملکرد این سدان برقی تصمیم گرفتیم تا سفری صد کیلومتری با آن از بابلسر به سمت قائمشهر و بالعکس داشته باشیم و عوامل اثرگذار روی مصرف آن را بررسی کنیم. مصرف انرژی در مسیرهای کفی با سرعت زیر 80 کیلومتر بر ساعت بخصوص با کروز کنترل در پایینترین حد ممکن و حدود 13 کیلووات در هر صد کیلومتر را ثبت کرد اما به محض فشردن کامل پدال گاز برای شتابگیری این میزان حتی تا 15 کیلووات ساعت نیز افزایش پیدا می کند. از طرف دیگر روشن بودن سیستم تهویه بخصوص بخاری پارامتر مصرف ساز دیگر است و سربالایی هایی که نیازمند فشار بیشتر روی پدال گاز هستند نیز از موارد افزایش مصرف هستند.

به طور کلی در رانندگی صد کیلومتری با این خودرو در مسیر نسبتا مسطح بابلسر به قائمشهر در سراشیبی یا مسیرهای مسطح در صورت رها کردن پدال گاز در سراشیبی های سبک یا در سرعت های بالا و ترمز گیری در مواقع مورد نیاز می توان به مصرف انرژی حدود 13 کیلووات ساعت در هر صد کیلومتر دسترسی پیدا کرد که با روشن شدن سیستم گرمایش تهویه ممکن است حداکثر تا 13.5 کیلووات ساعت افزایش پیدا کند. از مهمترین امکانات این سدان الکتریکی می توان به تهویه اتوماتیک، دو نمایشگر شامل نمایشگر گردشی در مینانه داشبورد، تنظیم برقی صندلی راننده، دوربین 360 درجه، شارژر بی سیم، شش کیسه هوا و ... اشاره کرد. شارژ این مدل با پورت GB در شارژر های سریع 60 کیلوواتی معمولا حدود یک ساعت به طول می انجامید. این خودرو احتمالا با قیمت حدود 1.5 تا 2 میلیارد تومان به بازار عرضه خواهد شد. 
 

BYD Qin Plus DM-i
سدان هایبرید BYD قرار است با دو نسخه 55 و 120 وارد ایران شود. عنوان دو نسخه این خودرو بیانگر میزان پیمایش این مدل ها در حالت الکتریکی است. این سدان هایبرید در سطح بالایی از امکانات در گام نخست توسط نبکا وارد و عرضه نخواهد شد از مهمترین امکانات آن می توان به 6 کیسه هوا، دوربین عقب،کروز کنترل و ... اشاره کرد اما با این حال هویت اصلی این خودرو در کیفیت ساخت قابل قبول آن به عنوان یک سدان اقتصادی و عملکرد قابل توجه قوای محرکه آن خلاصه می شود.

این سدان در نسخه پایه از ترکیب قدرت قوای محرکه برقی و بنزینی مجموع 286 اسب بخار بهره می برد که حداکثر گشتاورش به 316 نیوتون متر می رسد و شتاب آن در تیپ 55 به 7.9 ثانیه می رسد که عدد قابل توجهی برای این سدان 1.5 تنی است. ظرفیت فضای بار این سدان هیبرید به 500 لیتر می رسد و با مخزن سوخت 48 لیتری و به کمک قوای محرکه الکتریکی مصرف سوخت ترکیبی آن به باتری نسخه پایه این سدان هایبریدی 8.32 کیلووات ساعت ظرفیت دارد و در حالت تمام الکتریکی قابلیت پیمایش 55 کیلومتر را فراهم می کند.

 

مصرف سوخت متوسط این خودرو در پایین ترین حالت به 2.17 لیتر در صد کیلومتر می رسد و متوسط استاندارد آن نیز حدود 4.6 لیتر در صد کیلومتر اعلام شده است. تکنولوژی این خودرو هایبرید از نوع پلاگین است یعنی امکان شارژ باتری های 8.32 کیلووات ساعتی به صورت مجزا نیز فراهم است. همچنین محدوده حرکتی ترکیبی برق و بنزین این خودرو حدود 1150 کیلومتر است.

نکته قابل توجه در مورد این خودرو احتمال عرضه با قیمت حدود 1.5 میلیارد تومان است که در آن صورت BYD با این سدان شروع طوفانی در بازار ایران خواهد داشت.

Nebka Hybrid
شرکت نبکا نسخه پلاگین هایبرید کراس اوور اسکای ول را آماده ورود به بازار کرده و نخستین نمونه های آن نیز با پوشش مخصوص به سمت ایران بارگیری شده اند. یکی از مهمترین همراهان ما در این سفر 500 کیلومتری این کراس اوور هیبریدی با رنج حرکتی ترکیبی 1167 کیلومتر است که از قوای محرکه مشابه بی وای دی سانگ پلاس بهره می برد. کراس اوور نبکا هیبرید همانند اسکای ول برقی حدود 4.7 طول دارد و فاصله بین دو محور 2.8 متری آن را به یکی از جادارترین کراس اوورهای بازار بدل کرده است.

ظرفیت باتری های این خودرو در نسخه ای که قرار است به صورت وارداتی به بازار ایران عرضه شود 21.68 کیلووات ساعت است اما در این سفر ما نسخه 31 کیلووات ساعتی نبکا هیبرید را به همراه داشتیم. میزان پیمایش الکتریکی این کراس اوور هیبریدی 115 کیلومتر است و مجموع توان موتورهای بنزینی و الکتریکی آن به 286اسب بخار و حداکثر گشتاورش به 300نیوتون متر می رسد.

 

وقتی صحبت از طول خودرو و فاصله مناسب بین دو محور آن می شود طبیعتا انتشار فضای بار قابل توجه را درایم و فضای بار استاندارد 167 لیتری این خودرو که با خواباندن صندلی های ردیف دوم تا 1141 لیتر افزایش پیدا می کند مهر تاییدی بر این موضوع است. باتری های این خودرو به واسطه پلاگین بودن امکان شارژ به صورت مجزا نیز دارد که شارژ آهسته آن 3 تا 12 ساعت به طول می انجامد.

این کراس اوور با وزن خالص 1820 کیلوگرم شتاب 7.9 ثانیه ای دارد که در این کلاس عدد قابل توجهی است. نبکا هیبرید همچنین در زمره پرآپشن ترین خودروهای بازار قرار می گیرد. در بخش امکانات رفاهی این خودرو امکاناتی همچون 8 بلندگو، دو نمایشگر 12.3 و 12.8 اینچی، تهویه مطبوع اتوماتیک، کروز کنترل تطبیقی، کمکی شروع حرکت در سربالایی، کنترل سرعت در سراشیبی، دوربین ثبت وقایع، دوربین 360 درجه، تابلوخوان، اتوپارک و ... دارد. در تجربه رانندگی با این خودرو به مصرف سوخت ترکیبی 7.5 لیتر در صد کیلومتر با رانندگی پرفشار رسیدیم. عملکرد خودرو در شتابگیری بسته به موقعیت شیب یا جاده مسطح قابل قبول است و با ورود موتور برقی به مدار عملا در هر شرایطی شتاب مد نظر در اختیار ما قرار می گرفت.

سیستم تعلیق مستقل خودرو در جلو و عقب نرمی نسبتا قابل قبولی را ارائه می کند اما در مانورهای سنگین کمی بازی عرضی  و نوسانی کابین ممکن است شما را برای سرعت بیشتر در پیچ‌ها دچار تردید کند. فضای داخل کابین بسیار بزرگ و قابل قبول است و از مهمترین مزیای آن به شمار می رود.
 

Skywell ET5
اسکای‌ول ET5 به طور خلاصه یک کراس اوور سایز متوسط با طول حدود 4.7 متر و فاصله 2.8 متر بین دو محور است که در این کلاس بیشترین فضا را به کابین سرنشینان اختصاص می دهد. این خودرو به لطف ابعاد بزرگش، فضای خوبی برای سرنشینان و بار(467 لیتر – 1141 لیتر با خواباندن صندلی های عقب) به ارمغان می آورد.

کراس اوور برقی نبکا که محصول مشترک کرمان خودرو و مپنا است از باتری های 72 کیلوواتی انرژی می گیرد و پیشرانه آن توانایی تولید حداکثر توان 204 اسب بخار و حداکثر گشتاور 320 نیوتون متر را دارد. از آنجایی که گشتاور در خودروهای برقی به صورت خطی و مستمر در مدار است، شتابگیری این خودرو حتی با وجود وزن 1.8 تا 1.9 تنی قابل توجه است. شتاب صفر تا صد این کراس اوور به 9.6 ثانیه می رسد.

اسکای‌ول ET5 در زمینه امکانات ایمنی یکی از به روز ترین خودروهای بازار ایران به حساب می آید که از دو رادار استفاده می کند و به تکنولوژی ADAS یا رانندگی خودکار سطح3 مجهز شده است به گونه ای که امکان حفظ حرکت خودرو به صورت خودکار بین خطوط را فراهم می کند و کروز کنترل آن به صورت هوشمند فاصله با خودرو روبرویی را تنظیم می کند.

 

همچنین رادار پشت آینه این خودرو هشدار حرکت بین خطوط و هشدار برخورد از جلو را فراهم می کند. این خودرو همچنین به دوربین 360 درجه، سنسور های عقب و جلو، صندلی های با روکش چرم، زیرپایی صندلی راننده با قابلیت خواباندن کامل، نمایشگر 12.3 اینچی میانه داشبورد، نمایشگر پشت فرمان، ترمز پارک برقی، زیردستی سرنشینان عقب، شارژر وایرلس، در برقی عقب، سنسور باز کردن در عقب با پا و ... نیز مجهز شده است.

اسکای‌ول ET5 به عنوان یک خودرو برقی قابلیت پیمایش 520 کیلومتر در سیکل NEDC را فراهم می کند و شارژ سریع آن از 20 تا 80 درصد تنها حدود 35 دقیقه به طول می انجامد و شارژ عادی نیز به زمانی حدود 12 ساعت نیاز دارد.

نویسنده: امیرحسین برخورداری

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ