مناطق حفاظت شده اصفهان نیاز به علوفهریزی ندارد؛ تقویت سطح حفاظت زیستگاهها
اقتصاد ایران: اصفهان- معاون اداره کل حفاظت محیطزیست اصفهان گفت: با توجه به اینکه روزهای اخیر در مناطق حفاظت شده برف سنگینی نباریده است، در شرایط موجود نیازی به علوفه ریزی در زیستگاهها نیست.
حسین اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: محیط زیست و کارشناسان یگان حفاظت با برنامههای حفاظتی در سطح شهرستانهای استان اصفهان میکوشد تا در فصول گرم و همچنین فصول سرد سال، حداکثر شرایط ایمنی و حفاظتی لازم را مطابق با امکانات در اختیار و با کمک مردم و جوامع محلی، برای زیستگاههای حیات وحش تأمین کند.
وی با تاکید بر اینکه حفاظت کار جمعی است، خاطرنشان کرد: امسال متأسفانه استان طی پاییز تا اوایل زمستان، فصل بسیار خشکی را سپری کرد و بارش در سطح استان و مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع بسیار کم بود و در برخی مناطق ما هیچ بارندگی نشد یا بارندگی محدودی صورت گرفت.
معاون طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیطزیست اصفهان با اشاره به اینکه طی هفته نخست زمستان بارش خوبی را در سطح استان شاهد بودیم. افزود: بیشترین بارش برف و باران در نیمه شمالی استان بوده که مناطق حفاظت شده قمصر و برزک، کرکس، کهیاز و زیستگاههای جنوب غرب شهرستان نائین را در بر میگیرد؛ اگر چه در پارکهای ملی کلاهقاضی و قمیشلو و منطقه حفاظت شده دالانکوه در مرکز و نیمه غرب اصفهان نیز بارندگی شد اما حجم بارشها در نیمه شمالی و زیستگاههای تحت مدیریت شمال و شرق استان بود.
اکبری ابراز کرد: در شرایط موجود در این فصل نیازی به علوفه ریزی نمیبینیم اما شرایط حفاظتی زیستگاههای حیات وحش را تشدید و تقویت کردیم زیرا در چنین شرایطی معمولاً حیات وحش به مزارع یا جادهها یا روستاها نزدیک میشوند.
وی ادامه داد: همه تلاش ما این است که تعارض بین حیات وحش و مناطق مسکونی و مزارع نداشته باشیم و مثل سالهای پیش با همکاری مردم، مزرعه داران و جوامع محلی میکوشیم که از زمستان و فشاری که بر حیات وحش وارد میشود ایمن و به طور مطلوب عبور کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، استان اصفهان دارای چهار منطقه حفاظت شده کرکس (واقع در شهرستانهای نطنز و میمه)، قمصر و برزوک (واقع در شهرستان کاشان)، کهیاز (واقع در شهرستان اردستان) و دالانکوه (در محدوده شهرهای دامنه و چادگان) است.
پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی (در محدوده اصفهان-بهارستان) و قمیشلو (در محدوده شهرهای شاهین شهر، خمینی شهر، نجف آباد و تیران و کرون) پناهگاه موته (واقع در شهرستان میمه) و پناهگاه حیات وحش عباس آباد (محدوده نائین و خور وبیابانک)، تالاب بینالمللی گاوخونی (در محدوده شهر ورزنه) همچنین ۱۲ منطقه شکار ممنوع از جمله مناطق حنا، خارو، ستبله، کلاته و یخاب از دیگر ظرفیتهای زیست محیطی و طبیعی استان اصفهان است.
مساحت مناطق تحت مدیریت محیطزیست استان در حال حاضر به حدود ۲.۵ میلیون هکتار میرسد.