عمار حکیم: همکاری ایران و عربستان قدرت و عزت به منطقه میدهد
اقتصاد ایران: رئیس جریان حکمت ملی عراق امروز جمعه در مراسم سالروز شهادت شهید آیت الله «سید محمدباقر حکیم» درباره اوضاع منطقه به ویژه فلسطین و سوریه سخنانی ایراد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر اطلاع رسانی جریان حکمت ملی عراق، سید عمار حکیم رئیس جریان حکمت ملی عراق امروز جمعه در مراسم سالروز شهادت شهید آیت الله «سید محمدباقر حکیم» و روز «شهید عراق» که در نجف اشرف برگزار شد، گفت: شهید محراب با چشم تیزبین به آینده عراق و نقش محوری و رهبرانه آن در مقابله با نیروهای تکفیری، افراطگرا و مستبد و تلاشها برای آسیب به حاکمیت و استقلال عراق مینگریستند تا اینکه به دست نیروهای افراطگرا و تکفیری به شهادت رسیدند، ایشان مجاهد زندگی کردند و شهید از دنیا رفتند، یاد ایشان در اذهان جاویدان ماند و ما از آن درس و عبرت، عزم و اراده و اصرار بر تکمیل همین مسیر را به اذن خداوند الهام میگیریم.
وی در ادامه به نقش برجسته دو شهید بزرگ حاج ابو مهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی در پیروزی قاطع بر بقایای گروه تروریستی داعش اشاره و بیان کرد: تجمع امروز ما و احیای این مناسبت عزیز نزد قلبهای عراقیها، با سالروز شهادت فرماندهان پیروزی و گذشت بیش از ۴ ماه از شهادت سید مقاومت «سید حسن نصرالله» (رضوان الله تعالی علیه) همزمان شده است.
رئیس جریان حکمت ملی عراق با تاکید بر اینکه این دو فرمانده به حق مردان پیروزی و فرماندهان آن و مظهر قهرمانی و فداکاری برای دفاع از مسائل امت و اصول ثابت مقدس آن بودند، گفت: درود بر دو شهید بزرگ حاج ابو مهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی که نقش برجستهای در پیروزی قاطع بر بقایای گروه تروریستی داعش داشتند.
عمار حکیم گفت: ما امروز شاهد تحولات گسترده در منطقه هستیم که نیازمند هوشیاری و آماده شدن برای هر گونه وضعیت اضطراری که به امنیت و ثبات کشورمان آسیب میزند و اصول ثابت و ارزشهای اصیل ما را هدف قرار میدهد، است.
حکیم در ادامه با تاکید بر تقویت جبهه داخلی و تحکیم روحیه ملی اعلام کرد: بیثباتی که امروز در منطقه در پی تعرضات مکرر رژیم غاصب صهیونیستی به لبنان و غزه و هدف قرار دادن حاکمیت کشورهای منطقه شاهد آن هستیم و همچنین وضعیت و تحولات پیچیده و حوادث سریع در سوریه نیازمند هوشیاری و توجه از سوی جبهه داخلی است چرا که هر گونه اختلال یا تغییر در موازنه قوا در منطقه، بر حجم چالشهای عراق تاثیر میگذارد، ما بخشی از این منطقه هستیم و در واقع ما قلب تپنده منطقه در میان این چالشهای پیچیده هستیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد که از این روز باید هر گونه اختلافی که دیگران میتوانند از آن سوء استفاده کنند را کنار بگذاریم و باید مانع از هرگونه گفتمانی شویم که فرقهگرایی و نفرت درون جامعه ما و در میان ملت ما را تشویق میکند. باید با هرگونه تلاش برای آسیب به حاکمیت کشور و قانون آن در عراق مقابله کنیم.
رئیس جریان حکمت ملی عراق تاکید کرد: هیچ گونه مسامحه و سهلانگاری در خصوص امنیت کشور و ثبات آن وجود ندارد، اجازه نخواهیم داد عراق را به دوران اختلافات و درگیری بازگردانند و احساسات و وحدت عراقیها را بازیچه قرار دهند. با کسی که گمان میکند یا در تلاش است امنیت و حاکمیت عراق را هدف قرار دهد، مسامحه نخواهیم کرد.
وی در ادامه گفت: مراقبت نفوذیها باشید و از کسانی که شعارهای گمراهکننده علیه وحدت و همبستگی عراقیها میدهند، پرهیز کنید. برحذر باشید از کسانی که دارای برنامههای خبیث هستند و نمیخواهند عراق، سرور و یک کشور موثر در منطقه باشد. نقش ما تقریب دیدگاهها و کنار گذاشتن تفرقه است و اینکه محل تلاقی و گفتگوی دائم و محلی برای همبستگی و نه دشمنی و میدانی برای تفاهم و نه خصومت باشیم.
حکیم رویکرد سیاست خارجی عراق مبنی بر «پیروی از سیاست خارجی متوازن که در تعارض با اصول ثابت، ارزشها و اهداف عراق نباشد.» را تشریح کرد.
وی افزود که عراق در محافل بین المللی اعلام کرده که سیاست خارجیاش، دور نگهداشتن کشور و ملت از ورود به امور دیگران است و اینکه خاک عراق گذرگاهی برای هرگونه تعرض به کشورهای همسایه و منطقه نخواهد بود.
حکیم تاکید کرد: اما این بدان معنا نیست که عراق در برابر مسائل سرنوشتساز جهان عرب و اسلام، دست بسته میماند، ملت ما ظلم را نمیپذیرد چرا که شهامت، غیرت و عزت آن در وجدان و ضمیرش وجود دارد و نخواهد پذیرفت، امت عرب و اسلام، در معرض هیچ تعرض یا خواری قرار گیرد. عراق باید نقش برادر دارای اهتمام را در یکپارچهسازی منطقه ایفا کند و مانع از هرگونه تلاش برای هدف قرار دادن ملتهای منطقه و ثبات آنها از طریق یک سیاست خارجی آگاهانه که شرایط منطقه و تحولات آن را در نظر گیرد، شود.
وی با تاکید بر اهمیت تداوم حمایت از روابط مثبت سازنده میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان اظهار داشت: همکاری بین این دو کشور مسلمان، قدرت و عزت به منطقه میدهد و هر اندازه که چالش وجود داشته باشد، نمیتوان در این مساله تفریط کرد پس باید حمایت و فعالسازی ابتکارهای سازنده بین این دو کشور مسلمان ادامه داشته باشد و سعی کنیم از طریق عراق، پیوندهای اقتصادی و منافع مشترک بلندمدتی ایجاد کنیم که ملت ما و ملتهای جهان عرب و اسلام از آن بهرهمند شوند.
رئیس جریان حکمت ملی عراق همچنین درباره تحولات سوریه گفت: باید به ملت سوریه کمک و از استقلال انتخابش در نظام سیاسی حاکم بر کشور حمایت کنیم، باید درهای عراق به روی ملت برادر سوریه که با آنها تاریخ و سرنوشت مشترک داریم باز باشد، از ملت سوریه میخواهیم که نسبت به خطرات آگاه باشند و از شرایط عراق و تجربه سیاسی آن در ساختن حکومتی قوی با حضور همه طیفهای جامعه سوریه استفاده کنند.
حکیم تاکید کرد که جامعه بین الملل باید به سوریه و ملت آن برای برخواستن مجدد و ایجاد برنامه حقیقی در حمایت از فرآیند سازندگی و انسجام ملی به دور از نفرت، افراطگرایی، استبداد و به حاشیه راندن دیگران کمک کند.
وی اظهار امیدواری کرد که وضعیت سوریه مجددا بهبود یابد و کشوری قوی با ملت و دولتی با حضور همه طیفهای جامعه باشد.
حکیم تاکید کرد: ما باید به حمایت از فلسطین با همه راههای ممکن ادامه دهیم. قضیه فلسطین در وجدان عراقیها، حاضر بوده و خواهد ماند، ما از حق ملت فلسطین در سرزمینش که توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی سلب شده دست نخواهیم کشید. کسی که گمان میکند عراق از قضیه عادلانه فلسطین دست میکشد، متوهم است. کسی که گمان میکند، عراق تحت فشار برای دست کشیدن از ارزشها و اصولش قرار میگیرد، متوهم است. کسی که گمان میکند، عراق نمیتواند امنیت و صلح منطقه را محقق کند، متوهم است.