سازمان ملل: اسرائیل سیستم بهداشتی غزه را به فروپاشی رساند
اقتصاد ایران: کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با بیان اینکه اسرائیل به هیچ یک از قوانین بینالمللی پایبند نیست، گزارش داد، این رژیم از اکتبر ۲۰۲۳ حملات مرگباری علیه بیمارستانهای غزه انجام داده که سیستم بهداشتی این باریکه را در مرز فروپاشی قرار داده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که رژیم صهیونیستی از ابتدای حملات وحشیانه خود علیه نوار غزه در اکتبر 2023 ، یک جنگ سیستماتیک علیه بیمارستانها و مراکز بهداشتی در این باریکه به راه انداخته تا همه نشانههای زندگی را در غزه از بین ببرد، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد که تجاوزات مستمر اسرائیل علیه بیمارستانها یا مراکز اطراف آنها در نوار غزه از اکتبر 2023 ،موجب شده تا سیستم بهداشتی فلسطین در غزه در آستانه فروپاشی کامل قرار بگیرد.
در گزارش کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد آمده است که این نوع حملات، نگرانیها را درباره عدم پایبندی اسرائیل به هیچ یک از قوانین بینالمللی تشدید میکند. حملات مرگبار اسرائیلیها به بیمارستانهای غزه و اطراف آن و عملیاتهای نظامی مرتبط با آن، سیستم بهداشت و درمان غزه را به مرز فروپاشی کامل رسانده که تاثیر فاجعه باری بر توانایی فلسطینیها جهت دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و پزشکی دارد.
آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز در گزارشی به این منظور اعلام کرد که 15 ماه بعد از جنگ نسل کشی اسرائیل علیه نوار غزه، جنایتهای آن در مقابل چشم جهانیان ادامه دارد و جهان همچنان نظارهگر است.
آژانس آنروا اعلام کرد که حدود 258 تن از کارمندان آنروا در نوار غزه، از زمان آغاز جنگ نسل کشی اسرائیل علیه این باریکه جان خود را از دست دادهاند و حداقل 745 فلسطینی در پناهگاههای آنروا به شهادت رسیده و 2200 نفر دیگر هم در این پناهگاهها زخمی شدهاند.
به گزارش آنروا، از 7 اکتبر 2023 مدارس این آژانس و تعدادی از مراکز بهداشتی، به سرپناهی برای آوارگان فلسطینی که خانههایشان توسط اسرائیل ویران شده بود، تبدیل شدند. اما اسرائیل در طول ماههای نسل کشی، عامدانه مدارس و پناهگاههای آنروا را بمباران و صدها آواره را که بیشترشان زن و کودک بودند قتل عام کرد.
طبق گزارشی که آنروا منتشر کرده، بیش از دو سوم ساختمانهای این آژانس در نوار غزه در نتیجه حملات اسرائیل آسیب جدی دیده و یا ویران شدهاند؛ به ویژه مدارس. همچنین ارتش اسرائیل تاسیسات آژانس آنروا را در غزه اشغال کرده و کارکنان و ساختمانهای آن در طی سه ماه گذشته و همزمان با تشدید عملیات نظامی اسرائیل در شمال نوار غزه، با افزایش قابل توجه حملات این رژیم مواجه بودهاند.
آنروا تاکید کرد که باید تحقیقات مستقلی درباره بیتوجهی سیستماتیک جهانی به محافظت از کودکان، تاسیسات و فعالیتهای بشردوستانه در غزه انجام شود و نباید عاملان این جنایات، مصون از مجازات باشند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد هم اعلام کرد که از 7 اکتبر 2023 تا تاریخ 30 ژوئن 2024، حداقل 136 حمله توسط ارتش اسرائیل به دست کم 27 بیمارستان و 12 تاسیسات پزشکی نوار غزه صورت گرفته که منجر به تلفات قابل توجهی در میان پزشکان، پرستاران، امدادگران و سایر غیرنظامیان شده است و خسارات بسیار زیادی به زیرساختهای غیرنظامی غزه وارد کرد. تخریب عمدی مراکز بهداشتی نوعی مجازات دسته جمعی است که جنایت جنگی به شمار میرود.
بر اساس این گزارش، حمله وحشتناکی که نیروهای اشغالگر اسرائیلی در جمعه گذشته علیه بیمارستان کمال عدوان در بیت لاهیا انجام دادند و ویرانیهای هولناکی بر جای گذاشتند، موجب شده که ساکنان شمال غزه تقریباً دیگر هیچ امکانی برای دریافت مراقبتهای بهداشتی نداشته باشند.
«ولکر ترک» کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در این زمینه تاکید کرد که باید تحقیقات مستقل، جامع و شفافی در مورد همه این جنایات انجام شود و عاملان آن باید در قبال تمامی موارد نقض حقوق بشر پاسخگو باشند و همه کارکنان پزشکی که در عملیاتهای خودسرانه اسرائیلیها بازداشت شدهاند، باید فوراً آزاد گردند.