به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،«سید محسن زهرایی»، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، از وضعیت پوشش واکسیناسیون در ایران و کشورهای همسایه سخن گفت. وی با اشاره به مشکلاتی که کشورهای منطقه خاورمیانه از جمله افغانستان و پاکستان به دلیل ناامنیها و کمبود زیرساختهای بهداشتی با آن مواجه هستند، بیان کرد که این کشورها با چالشهای جدی در زمینه پوشش واکسیناسیون روبهرو هستند. در این کشورها، بیماریهایی همچون سرخک و فلج اطفال همچنان تهدیدی بزرگ هستند.
زهرایی تأکید کرد که اگرچه ایران در زمینه پوشش واکسیناسیون با درصد بالایی از ۹۸% جزو بهترین کشورهای منطقه و جهان است، اما هنوز برخی کودکان در کشور از دریافت واکسنهای ضروری بازماندهاند. او توضیح داد که این کمبود واکسیناسیون، معادل ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور است که رقم قابل توجهی است و میتواند به تهدیدی برای سلامت عمومی تبدیل شود.
این مقام وزارت بهداشت همچنین از نگرانیهای جدی درباره واکسنگریزی در میان برخی گروههای اتباع غیرایرانی در کشور خبر داد. مطالعات نشان دادهاند که پوشش واکسیناسیون در میان کودکان اتباع غیرایرانی نسبت به کودکان ایرانی پایینتر است. در حالی که پوشش واکسیناسیون در میان کودکان ایرانی حدود ۹۷% است، این میزان در میان اتباع تنها ۹۰% برآورد میشود.
زهرایی ادامه داد که این مسئله میتواند باعث ایجاد گروههای پرخطر و آسیبپذیر در جامعه شود که در برابر بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن آسیبپذیر هستند. به گفته وی، در مواجهه با واکسنهای جدید مانند واکسن روتاویروس و پنوموکوک، هنوز مقاومتهایی در برخی افراد وجود دارد، مشابه آنچه در کشورهای توسعهیافته نیز مشاهده میشود.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در پایان گفت که برای مقابله با این چالشها باید از تبلیغات گمراهکننده جلوگیری شده و فواید واکسیناسیون از طریق رسانهها برای عموم مردم تبیین شود. وی افزود که بهترین راهکار برای مقابله با این تهدیدات، ارتقاء پوشش واکسیناسیون و افزایش آگاهی عمومی در خصوص اهمیت آن است.