ژاپنی محبوب یا کره‌ای خوش‌تیپ

اقتصاد ایران: عصر خودرو- سدان‌های خانوادگی از چند لحاظ برای خریداران خودروهای جذابی هستند که از آن جمله می توان به فضای کاربردی ، سطح بالای امکانات رفاهی و سواری نرم و پایدار اشاره کرد.

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، شرکت برساوش به عنوان واردکننده محصولات تویوتا به کشور، نسل جدید کمری هیبریدی را آماده عرضه به سامانه عادی خودروهای وارداتی کرده است. در نقطه مقابل کمری هیبرید؛ سدانی از برند کیا قرار دارد که یکی از محبوب ترین خودروهای وارداتی تا اینجای کار بوده است.

K5 را بشناسید
در سال 2000 میلادی سدان سایز D کیا یعنی اپتیما متولد شد. دومین نسل این خودرو با کد اتاق MG معرفی شد که اولین نسل اپتیما در ایران شناخته می‌شود. این خودرو به موتور 6 سیلندر 2700 سی‌سی و امکانات مناسبی مجهز بود که در آن زمان توانست فروش به نسبت خوبی برای خود در بازار پر رقیب آن سال‌ها رقم بزند. سال 2011 نسل سوم این خودرو به بازارهای جهانی معرفی شد که طراحی انقلابی آن خیلی سریع مورد پسند جوانان و حتی میانسالان قرار گرفت. نسل چهارم که با کد اتاق JF معرفی شد به نوعی فیس لیفتی از نسل قبلی بود که در ایران بیشتر با نام‌ اپتیما GT-LINE شناخته می‌شود. در نهایت در ماه نوامبر سال 2019 نسل پنجم این خودرو با نام جدید K5 معرفی شد که توسط کوشاخودرو با دو تیپ 2لیتری تنفس طبیعی و 1.5لیتری T-GDI روانه بازار ایران شده است.

 

کمری را بشناسید
سدان محبوب تویوتا یعنی کمری تاکنون در 9 نسل به تولید رسیده و از محصولات مطرح بازارهای جهانی به شمار می‌رود. اولین نسل این خودرو از سال 1979 به بازار عرضه شد. در کشور ما کمری اولین بار با تیپ گرند و با مدل‌های 2005 و 2006 روانه بازار شد و با موتور 6 سیلندر 3 لیتری (تعدادی اندک 4 سیلندر) توانست در برابر رقبای آن دوره خود گرد و خاک به پا کند. بعد از آن نوبت به اتاق XV40 رسید که در زمره کم استهلاک‌ترین خودروهای موجود در بازار است به نوعی که در برخی از شهرها به عنوان خودرو تاکسی انتخاب شد. موتور 4 سیلندر 2.4 لیتری کم مصرف، اتاق بی‌صدا و جادار، دوام بالای قطعات و کیفیت بالای ساخت از جمله دلایل موفق این اتاق کمری در بازار کشور است. نسل پنجم این خودرو از طراحی عجیب و غریب بهره می‌برد که با موتور 2.5 لیتری کم‌استهلاک توانست تا حدی در بازار موفق باشد. بعد از این اتاق تعدادی کمری هیبریدی سفارش آمریکا وارد بازار شد که متاسفانه به دلیل ناآگاهی مردم نسبت به خودروهای هیبریدی و باور غلط باتری‌های گران قیمت، نتوانست به موفقیت خاصی دست پیدا کند. در نهایت با واردات مجدد خودروها، پای نسل جدید کمری به کشور باز شد و قرار است توسط برساوش به زودی در سامانه خودروهای وارداتی عرضه شود. نکته حائز اهمیت این است که تویوتا کمری هیبریدی وارداتی برساوش مونتاژ Toyota-GAC است و شرکت برساوش خدمات فروش و پس از فروش محصولات تویوتا را ارائه می‌دهد. از طرفی این شرکت در دور جدید واردات خودروهای لوین بنزینی، هیبریدی و کرولا کراس هیبریدی را به بازار عرضه کرده است. همچنین این شرکت اولین واردکننده محصولات تمام برقی تویوتا در بازار است که دو خودرو BZ4X و BZ3 را عرضه می‌کند. یک نکته مهم در رابطه با کمری هیبریدی این است که این خودرو اولین گزینه کلاس D است که با پیشرانه هیبریدی به رقابت با سدان‌های این رده همچون کیا K5 توربو و اشکودا سوپرب رفته است.

 

مخشصات فنی، دو قلب متفاوت
کیا K5 و تویوتا کمری هر دو سدان خانوادگی سایز D بازارهای جهانی هستند اما یک تفاوت اصلی در نسخه‌های وارداتی آن‌ها به کشور وجود دارد و آن هم قوای محرکه دو خودرو است.

سدان وارداتی کوشاخودرو به موتور 4 سیلندر با حجم 1497 سی‌سی مجهز شده که از سری پیشرانه‌های Smart Stream کیاهیوندای است. این موتور با کمک فناوری T-GDI، توانایی تولید 170 اسب‌بخار قدرت و 253 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. انتقال قدرت در این سدان 1472 کیلوگرمی توسط گیربکس 7سرعته اتوماتیک دوکلاچه خشک به چرخ‌های جلو انجام می‌شود.  K5در سیکل ترکیبی نرمال قادر است مصرف سوخت 6 لیتری در هر 100 کیلومتر به ثبت برساند که با توجه به باک 60 لیتری عدد بسیار مناسبی است.

در طرف مقابل محبوب‌ترین سدان ژاپنی بازار به دو موتور بنزینی و الکتریکی مجهز شده است. موتور بنزینی این خودرو تنفس طبیعی است و 1987 سی‌سی حجم دارد. این پیشرانه بر خلاف K5 بنزین را داخل محفظه احتراق پاشش نمی‌کند و به تنهایی توانایی تولید 152 اسب‌بخار قدرت و 188 نیوتن‌متر گشتاور را دارد. این میزان از قدرت در ترکیب با موتور الکتریکی به قدرت ترکیبی نهایی 195 اسب‌بخار و حداکثر گشتاور ترکیبی  206نیوتن‌متر می رسد. نیروی تولیدی‌ موتور توسط گیربکس E-CVT به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود که ساختار متفاوتی از گیربکس CVT معروف دارد. مصرف سوخت ترکیبی این سدان خانوادگی 4.2 لیتر در هر 100 کیلومتر عنوان شده که با توجه به هیبریدی بودن و باک 49 لیتری آن عدد مناسبی است.

سیستم تعلیق کیا K5 در بخش جلو مستقل مک فرسون و در بخش عقب مستقل مولتی‌لینک است در طرف مقابل کمری هیبریدی در محور جلو به سیستم مرسوم مک فرسون و در بخش عقب به سیستم دوبل جناغی مجهز شده است.

امکانات ایمنی و رفاهی؛ سدان‌های آپشنال
با دو سدان سایز بزرگ(در مقیاس بازار ایران) طرف هستیم و طبیعتا با توجه به نیاز خریداران، هر دو به امکانات مناسبی مجهز شده‌اند. کره‌ای خوش استایل در بحث تجهیزات ایمنی به ویژگی‌هایی همچون: 6 کیسه‌هوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو و پرده‌ای)، سیستم مدیریت و کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش و سیستم کمکی حرکت در سربالایی مجهز شده است.

سدان محبوب کیا همانند دیگر خودروهای جدید بازار به دستیارهای کمکی رانندگی یا همان ADAS مجهز شده که از جمله آن‌ها می‌توان به : رادار نقطه کور، کروزکنترل تطبیقی، هشدار حرکت بین خطوط، سیستم حفظ خودرو بین خطوط، ترمز اضطراری اتوماتیک، نور بالا اتوماتیک، هشدار برخورد از جلو، سیستم کمکی راننده در بزرگراه، سیستم هشدار توجه راننده به سطح جاده، سیستم جلوگیری از برخورد با عابر پیاده، دوچرخه و موتورسیکلت اشاره کرد.

 

جدیدترین نسل K5 به امکاناتی نظیر: سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، سقف پانورامیک، شارژر وایرلس، مالتی مدیا لمسی، سیستم صوتی JBL، دوربین 360 درجه، دوربین نقاط کور، روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، گرمکن فرمان، سیستم اتو استارت استاپ، دنده پشت فرمان، سنسور نور، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، کلاستر دیجیتالی، سنسور پارک جلو و عقب، ترمز پارک برقی با اتوهلد، چراغ‌های تماما LED، فرمان برقی با قابلیت تنظیم در 4 جهت، سیستم کنترل فشار باد تایرها و رینگ 17 اینچی آلومینیومی مجهز شده است که تجهیزات تکمیلی را به سرنشینان ارائه می‌کند.

آن سوی میدان تویوتا دیگر همچون گذشته کم آپشن نیست و به سطح مناسبی از تجهیزات مجهز شده است. در بحث ایمنی این خودرو ویژگی‌هایی همچون: 9 کیسه‌هوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو و عقب، پرده‌ای و زانویی راننده)، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سیستم کنترل فشار باد تایرها مجهز شده است.

 

از طرفی این خودرو دستیارهای ADAS سطح 2 را دارد که توسط تویوتا با نام Toyota Safety Sense معرفی می شود. این رادارها شامل: سیستم هشدار حرکت بین خطوط، دستیار رانندگی بین خطوط، ترمز اضطراری اتوماتیک، کروز کنترل تطبیقی، رادار تابلوخوان، نور بالای اتوماتیک و هشدار برخورد از جلو می‌شود.

نهمین نسل کمری وارداتی به سطح امکانات رفاهی بالایی مجهز شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به : سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، سقف پانورامیک ثابت (غیرقابل بازشو)، مالتی مدیا لمسی، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله با سیستم پاکسازی هوای داخل کابین، سنسور نور و باران، تریم داخلی چرم، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، قابلیت تنظیم صندلی سرنشین از ردیف عقب، ترمز پارک برقی با اتوهلد، کلاستر دیجیتال، سنسور پارک جلو و عقب، فرمان برقی با قابلیت تنظیم در 4 جهت و چراغ‌های LED اشاره کرد.

ابعاد و اوزان، جادار و کشیده
با سدان‌های خانوادگی طرف هستیم که ابعاد به نسبت بزرگی دارند. طول، عرض و ارتفاع کیا K5 به ترتیب: 4980، 1860 و 1445 میلی‌‎متر است. نمونه توربو این خودرو از مدل با فاصله محوری بیشتر است که عدد آن 2900 میلی‌متر است که سبب شده تا فضای پا سرنشینان در ردیف جلو و عقب بسیار مناسب باشد. ظرفیت صندوق این خودرو 453 لیتر است و فضای معمولی را در اختیار خریداران قرار می‌دهد که در اکثر سدان‌های هم رده همین حجم صندوق مشاهده می‌شود.

 

در طرف دیگر کمری هیبریدی قرار دارد که با نگاهی به خودرو متوجه ابعاد بزرگ آن می‌شویم. طول، عرض و ارتفاع این خودرو به ترتیب: 4905، 1840 و 1450 میلی‌متر است. همچنین فاصله بین مرکز چرخ جلو تا عقب این سدان خانوادگی، 2825 میلی‌متر است که فضای پای مناسبی را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. از طرفی فضای صندوق این خودرو 427 لیتر است.

 


نویسنده: محمد کمال پور

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ