کارآفرینی شغل نیست، شیوه زندگی است

اقتصاد ایران: رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: کارآفرینی شغل نیست، شیوه زندگی است. اگر فردی مهارتی را به خوبی کسب کند و در کنار آن مهارت‌های تکمیلی را فرا بگیرد، می‌تواند به یک کارآفرین تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین محمدی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه کارآفرینی شغل نیست، شیوه زندگی است در برنامه سیما گفت: بسیاری از جوان‌ها آموزش مازاد و فاقد کاربرد و استفاده را فراگرفته‌اند، ولیکن اگر فردی مهارتی را به خوبی کسب کند و در کنار آن مهارت‌های تکمیلی را فرا بگیرد، نه تنها دارای شغل می‌شود، بلکه می‌تواند به یک کارآفرین نیز تبدیل شود.

وی کسب یک مهارت را برای کارآفرینی کافی ندانست و افزود: کسب مهارت، کشف و شناسایی فرصت‌ها و داشتن خلاقیت، چشم‌انداز و ایده، ملزومات تبدیل یک کارآموز به کارآفرین است که در برخی افراد به صورت ذاتی وجود دارد، ولی بخشی از این موارد می‌تواند اکتسابی باشد و افراد می‌توانند با انگیزه بالا، ایده خود را به یک اشتغال ارزش ساز تبدیل کنند.

معاون وزیر تاکید کرد: افراد می‌توانند با کسب مهارت‌ها و شایستگی‌های حوزه کارآفرینی در کنار مهارت‌های فنی به یک کارآفرین تبدیل شوند و با بسیج منابع و کسب مهارت‌های نرم مانند سواد مالی و اقتصادی در بخش آخر با عمل گرایی، به‌کارگیری مهارت و خطرپذیری به ایجاد اشتغال و ارزش افزوده بپردازند.

وی با اشاره به اینکه برخی کارآموزان یک یا چند مهارت را در یک حوزه کسب می‌کنند که منجر به اشتغال آنان نشده است، تاکید کرد: دلیل این امر، عدم کسب برخی از مهارت‌ها و شایستگی‌ها نرم و جانبی ضروری در کنار شایستگی‌های فنی و مهارتی بوده که موجب کاهش احتمال اشتغال و خوداشتغالی و کارآفرینی کارآموزان در بازار کسب و کار است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه از سال ۱۳۸۷ در این سازمان، مهارت‌های کارآفرینی با چارچوب راه اندازی کسب و کار نوآورانه و بهبود و توسعه فرآیندهای کسب و کار ارائه می‌شود، گفت: ۵۰۰ مربی کارآفرینی در ۳۱ استان با مشارکت این سازمان، سازمان بین‌المللی کار و مؤسسه توسعه کارآفرینی هند، تربیت شده‌اند که در حال حاضر به ارائه آموزش‌های مهارتی این حوزه می‌پردازند.

وی وظیفه دولت‌ها در توسعه کارآفرینی و ایجاد اشتغال را حمایت و ارائه تسهیلات، ایجاد زیرساخت‌های آموزشی و تنظیم‌گری دانست تا کارآفرینی در ریل درست تری قرار گیرد.

محمدی با تأکید بر تکمیل زنجیره تسهیل‌گری و تنظیم‌گری و کمک به آموزش برای خلق ارزش و ورود افراد به دنیای کسب و کار و کارآفرینی در سنین جوانی و کسب فرصت‌های بیشتر در بازار، افزود: ۱.۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در سال جاری به افراد دارای گواهینامه‌های مهارتی برای راه اندازی اشتغال و کسب و کار از سوی این سازمان اعطا شده است.

وی بر ایجاد ساختار تنظیم‌گری، حمایت‌گری و تسهیل‌گری در کشور، تأکید کرد و گفت: در برخی حوزه‌ها مانند دانش بنیان، فناوری‌های نوین و … در کشور به رشد و تثبیت تسهیلگری و تنظیم‌گری رسیده‌ایم، اما از ۳۰۰ همت تسهیلات مختلف در نظر گرفته شده دولت در سال جاری، ۱۰۰ همت برای اشتغالزایی دیده شد که بین نهادهای مختلف با مخاطبین خاص توزیع شده است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با تأکید بر بازآموزی مهارت‌های فناوری‌های نوین، اظهار داشت: تا سال ۲۰۳۰ مبلغ ۶,۵۰۰ میلیارد دلار به تولید ناخالص اقتصادی دنیا با بازآموزی مهارتی، کمک خواهد شد و در این میان، فناوری‌های نوین که منجر به ارتقا و بازآموزی مهارت می‌شوند، حائز اهمیت هستند که بخش عمده‌ای از آن در حوزه کارآفرینی می‌باشد.

وی تاکید کرد: طبق گزارش‌های جهانی، مهارت‌هایی نظیر تفکر سیستمی و تیم سازی و.. جز مهارت‌های کلیدی برای آینده بوده، همین شایستگی‌هایی که در کارآفرینی قرار دارد و باید برای نسل جدید و کارآفرینان موجود روی ارتقا مهارت‌های مرتبطی کار کنیم که جز نیازهای کلیدی کشور است.

محمدی با اشاره به تجارب خوب سازمان در حوزه همکاری‌های بین‌المللی، تصریح کرد: اساساً چون این سازمان، عضو سازمان بین‌المللی کار و سازمان جهانی مهارت می‌باشد، فرصت‌هایی ایجاد می‌شود، برای مثال با همکاری وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امورخارجه، سایر دستگاه‌ها و پیگیری و تلاش همکاران سازمان با واسطه‌گری یونسکو از طریق شریک کره‌ای، موفق به کسب رقم ۷ و نیم میلیون دلار برای بازسازی مرکز فنی و حرفه‌ای تربیت مربی و تربیت مربیان برای کسب مهارت‌های نوین و پیشرفته و کارآفرینی و همچنین روش‌های تدریس شده‌ایم.

وی با بیان اینکه همکاری‌های بین‌المللی مسیری برای انتقال دانش و تجربه ایجاد می‌کند، گفت: با بهره‌گیری از مزیت‌های نسبی سازمان و دانش دنیا و تجارب کسب شده سایر کشورها، آموزش‌های گسترده‌تری ارائه می‌شود و برای اینکه از این قافله عقب نیفتیم و بتوانیم نقش مؤثری در توسعه آموزش‌های نرم و منجر به کارآفرینی داشته باشیم، باید ارتباطات بین‌المللی افزایش یابد تا بدنه و مخاطب جدی تری را شریک این آموزش‌ها نمائیم.

معاون وزیر کار ادامه داد: انتظار اینکه در شرایط انقباضی بودجه کشور، بتوانیم منابع بزرگی خلق کنیم را نباید داشته باشیم و اساساً این منابع در حال حاضر کارا نیست و عقیده دارم برای اشتغال و کارآفرینی در ایران با منابع دولتی مشکل جدی خواهیم داشت، اما با منابع و مسیرهایی که از دل مشارکت با مردم می‌گذرد، این کار انجام می‌شود.

وی بر اتصال زنجیره‌های کوچک کسب و کار به زنجیره‌های بزرگ کسب و کار، تأکید کرد و افزود: ایده توسعه منطقه‌ای ذیل همین مطلب می‌باشد و در وزارت کار با درک دقیق شرایط و در سازمان نیز با در اختیار قرار دادن زیرساخت‌های آموزشی مراکز به بازار کسب و کار و فعالین اقتصادی، آخرین فرصت‌های اشتغال ایجاد می‌شود.

محمدی با بیان اینکه زنجیره تسهیلات، حمایت‌ها، تنظیم‌گری و آموزش در کنار مشارکت بازار کسب و کار و فعالین اقتصادی شکل می‌گیرد، افزود: سرمایه‌هایی که در دست مردم است به دلیل ریسک سیستماتیک بالا در کشور، به کارآفرینی وارد نمی‌شوند، ولیکن جوانان ماهر و کارآفرین زیادی وجود دارند که توانسته‌اند با ایجاد و تولید فرصت‌ها و فهم درست از کارآفرینی، بخشی از منابع را از مردم جذب کرده و ایجاد اشتغال کنند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ