آپنه خواب باعث تسریع روند پیری مغز می‌شود

اقتصاد ایران: مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که آپنه خواب نه تنها مشکلات قلبی، دیابت و بیماری کبد را تشدید می‌کند، بلکه می‌تواند به سرعت بخشیدن به پیری مغز نیز منجر شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،محققان به تازگی کشف کرده‌اند که افراد مبتلا به آپنه خواب، که در آن تنفس موقتی هنگام خواب متوقف می‌شود، ممکن است تسریع در پیری ماده سفید مغز را تجربه کنند. ماده سفید مغز نقش مهمی در اتصال نواحی مختلف مغز ایفا می‌کند و این تغییرات می‌توانند بر عملکرد شناختی افراد تاثیر منفی بگذارند.

به گفته دکتر آلبرتو راموس، متخصص مغز و اعصاب و خواب در دانشگاه میامی، آپنه خواب ممکن است با افزایش اندازه هیپوکامپ مغز مرتبط باشد. هیپوکامپ، که مسئول حافظه و تفکر است، در صورت تغییرات غیرعادی در اندازه خود می‌تواند به حافظه و توانایی تفکر آسیب وارد کند و خطر ابتلا به مشکلات شناختی و زوال عقل را افزایش دهد.

آپنه خواب باعث می‌شود که فرد به طور موقت نتواند نفس بکشد و بدن او مجبور است تا به حالت بیداری وارد شود تا تنفس دوباره آغاز گردد. با گذشت زمان، این اختلال خواب می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های جدی‌تری مانند بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، کبد چرب و اختلالات خلقی را افزایش دهد.

در این مطالعه، محققان وضعیت خواب نزدیک به ۲۷۰۰ فرد سالمند اسپانیایی‌تبار با میانگین سنی ۶۸ سال را بررسی کردند. نتایج اسکن‌های مغزی این افراد نشان داد که کسانی که مشکلات خواب بیشتری داشتند، حجم بیشتری در هیپوکامپ مغز خود داشتند، که این امر با تعداد اختلالات خواب مرتبط بود.

دکتر راموس تأکید کرد که درک کامل نحوه تاثیر آپنه خواب و اختلالات مشابه بر حجم مغز بسیار مهم است. تشخیص زودهنگام و درمان مؤثر این اختلالات می‌تواند به کاهش خطرات زوال عقل و مشکلات مغزی کمک کند، به ویژه برای افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ