رفع فیلترینگ؛ کارشناسان چه می گویند؟

اقتصاد ایران: تهران- رفع فیلتر از دو سکوی خارجی واتساپ و گوگل پلی در حالی طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی انجام شده است، که کارشناسان این اقدام را گامی در جهت جلب رضایت عمومی می دانند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد، اما این همه ماجرای جلسه روز سه‌شنبه شورای عالی فضای مجازی نیست.

حجت الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و عضو حقوقی شورای عالی فضای مجازی گفته است که در جلسه اخیر این شورا مصوبه‌ای ۳۲ بندی تصویب شده است.

پیگیری‌های خبرنگار مهر نشان می‌دهد، که در مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ ۱۰ سیاست و ۳۰ گام اجرایی در نظر گرفته شده است و اجرای این سیاست‌ها ۱۴ ماه طول می‌کشد و هر پلتفرمی، آن ۱۰ سیاست را بپذیرد، رفع فیلتر می‌شود.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری نیز گفت: رفع فیلترینگ به‌تدریج شامل سایر سکوها نیز خواهد شد.

بنا بر گزارش‌ها این رفع گام به گام فیلترینگ موج جدیدی از رضایتمندی مردمی را در استان تهران در هفته‌های اخیر در پی داشته است، اما کارشناسان و صاحبنظران ارتباطات در این خصوص چه می‌گویند و نظر آن‌ها چیست.

تاکید بر حکمرانی قانونمند در فضای مجازی

یک استاد فناوری اطلاعات و ارتباطات در دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه متأسفانه فیلترینگ موقعیتی برای برخی افراد ایجاد کرده تا به فروش فیلترشکن و کسب درآمد بپردازند، اظهار کرد: قطعاً فروش فیلترشکن بدون برخی رانت‌ها و ارتباطات امکان پذیر نیست.

رفع فیلترینگ؛ کارشناسان چه می گویند؟

غلامحسین بازیاری سبک فعلی فیلترینگ در کشور را مغایر با اصول و موازین جمهوری اسلامی در خصوص احترام به مردم و جمهوریت دانست و گفت: این سبک فیلترینگ روش درستی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نیست.

وی با تاکید بر اینکه به طور کلی فضای مجازی نباید یله و رها باشد، گفت: باید با مدیران شبکه‌های خارجی رایزنی شود، تا با توجه به قوانین جامعه ما فعالیت کنند.

این استاد دانشگاه با بیان این که حکمرانی قانونمند در فضای مجازی می‌تواند جلوی برهم زدن امنیت روانی جامعه را بگیرد، گفت: ایران هم باید مانند کشورهای دیگر به آن سمت برود، که با تقویت سکوهای داخلی و کنترل موازی سکوهای خارجی سعی حکمرانی قانونمند داشته باشد و فیلترینگ به هیچ وجه مناسب نیست.

وی گفت: در حالت فعلی به نظر می‌رسد، عده‌ای جریان سیاسی راه انداخته اند، تا منفعت ببرند، این روش صحیح نیست، بلکه باید با فرهنگ سازی در مدارس و دانشگاه‌ها در راستای افزایش بصیرت دانشجویان فعالیت کرد و در عین حال به تقویت شبکه‌های اجتماعی داخلی نیز پرداخت.

وجاهت عمومی فیلترینگ فعلی از بین رفته است

یک کارشناس حقوقی نیز یکی از مؤلفه‌های مهم حکمرانی را رجوع به رأی و نظر مردم دانست و به خبرنگار مهر گفت: اگر به رأی و نظر مردم بی توجه باشیم، قطعاً متضرر خواهیم شد و اصول اصلی و اساسی حکمرانی از دست خواهد رفت.

محمدرضا کمیزی اضافه کرد: وقتی فرزندان برای والدین فیلترشکن نصب می‌کنند و بسیاری از خانواده‌ها به طور خانوادگی فیلترشکن خریده و مصرف می‌کنند، یعنی وجاهت عمومی فیلترینگ از بین رفته و یک ناهنجار به هنجار تبدیل شده و این که عملاً کودکان، جوانان و نوجوانان ما از این سنین دور زدن قانون را تمرین می‌کنند و این شرایط را ما برایشان فراهم کردیم، پسندیده نیست.

رفع فیلترینگ؛ کارشناسان چه می گویند؟

این وکیل دادگستری با طرح این سوال که «این که طبق آمار رسمی بیش از ۸۰ درصد کاربران از فیلترشکن استفاده می‌کنند، چه معنایی دارد؟» گفت: در حقیقت با نصب فیلترشکن و وی پی ان، امنیت کاربران و داده‌های آن‌ها را به خطر انداخته ایم و بسیاری از حملات سایبری یا دسترسی‌های غیرمجاز به گوشی‌های کاربران از طریق همین وی پی ان ها است و این ها آسیب‌هایی است، که با فیلترینگ با روش منسوخ فعلی به مردم وارد می‌کنیم.

به نظر می‌رسد، اگر مصوبه شورای عالی فضای مجازی به طور دقیق اجرا شود و دولت به شعار «شفافیت» به عنوان یکی از مهم‌ترین موارد جلب اعتماد عمومی پایبند باشد و نگرانی‌ها و تصمیمات در خصوص فضای مجازی را به طور دقیق به مردم اطلاع دهد، بسیاری از مشکلات در این حوزه حل خواهد شد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ