با پرتاب ۲ ماهواره؛
هند آماده عملیاتهای فضایی گسترده می شود
اقتصاد ایران: هند به طور موفقیت آمیز ماهواره های ۲ قلو را برای نخستین بار به طور آزمایشی از لنگرگاه فضایی این کشور به فضا فرستاد.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از اسپیس، هدف این عملیات نمایش فناوری کلیدی کشور برای ساخت ایستگاه فضایی خود و بازگرداندن نمونه هایی از خاک ماه به زمین است.
سازمان فضایی هندوستان طی آزمایش لنگرگاه فضایی (SpaDeX) ۲ ماهواره کوچک را همراه «وسیله پرتاب ماهواره پولار» در ساعت ۱۶:۲۸ دقیقه دیشب(دوشنبه) از مقر فضایی ساتیش دوان در سرهاریکوتا به فضا پرتاب کرد.
«اس. سومانات» رئیس سازمان فضایی هندوستان پس از پرتاب در این باره گفت: پرتاب موشک PSLV۶۰ برای ماموریت SpaDeX موفقیت آمیز بوده است. موشک ماهواره ها را در مدار صحیح شان قرار داد.
ماموریت SpaDeX شامل ۲ ماهواره «تارگت» و «چیسر» بود که برای آزمایش فناوری لنگرگاه خودکار در مدار زمین به فضا ارسال شدند. اما سازمان فضایی هند امیدوار است فعالیت های بیشتر از آزمایش تجهیزات لنگرگاهی خودکار انجام دهد.
این ماموریت همچنین شامل یک ماژول حمل محموله ثانویه با ۲۴ آزمایش مختلف از جمله یک بازوی روباتیک بود که همراه قسمت چهارم موشک PSLV و مستقل از ماهواره ها حمل می شد. محققان امیدوارند این بازوی روباتیک و محموله های دیگر را پس از انجام عملیات پهلوگیری آزمایش کنند تا قابلیت کنترل فضاپیما و انتقال نیرو بین فضاپیمای مذکور را بررسی کنند.
پیش بینی می شود در اوایل سال ۲۰۲۵ در حالی که ماهواره های تارگت و چیسر در فاصله ۴۷۰ کیلومتری بالاتر از زمین پرواز میکنند، نمایش آزمایشگاه لنگرگاه SpaDeX انجام شود. انتظار میرود این دو فضاپیما که هر کدام ۲۲۰ کیلوگرم وزن دارند، عملیات میعادگاهی را از فاصله ۲۰ کیلومتری به طور آزمایشی انجام دهند و ماهواره چیسر به مرور زمان برای پهلوگیری نهایی نزدیکتر میشود.
پس از پهلوگیری موفقیت آمیز انتقال برق بین ماهواره نمایش داده می شود و پس از آن عملیات جدا شدن دو ماهواره جهت آغاز فعالیت محموله هایشان به مدت ۲ سال انجام خواهد شد.