جشنواره «ثور»، تلاش برای آموزش سواد مالی از دریچه سینما

اقتصاد ایران: آقاخانی در نشست خبری جشنواره ثور گفت: از زمانی که دولت با شعار خصوصی سازی، تئاتر را رها کرد، به افول افتاد. در این شرایط ضرورت افزایش فهم چارچوب‌های مالی احساس می شود.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری دومین جشنواره ثور با محوریت فیلمنامه‌نویسی، نمایشنامه‌نویسی و تبلیغات خلاقانه بصری و با موضوع بورس و صنعت مالی صبح امروز برگزار شد. 

در ابتدای این نشست خبری، امین آذریان دبیر این جشنواره جزئیات آن را تشریح کرد. او با اشاره به ضرورت برگزاری این رویداد گفت: سواد مالی نقش پررنگی در زندگی مردم دارد و آن چنان که شایسته است آموزش داده نشده است. بعد از شکل‌گیری بحران 2007 و 2008، آثار ماندگاری در سینمای دنیا ساخته شد و بسیاری از آنها به فستیوال‌های مهم سینمایی رسیدند. در این آثار سواد مالی و نقش آن در زندگی در قالب سینما و تئاتر آموزش داده شده است. بنابراین استفاده از هنر برای ارتقای سواد مالی موضوع بسیار مهمی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. 

وی ادامه داد: از سویی دیگر، یکی از دغدغه‌های مهم فیلمسازان و اهالی هنر، تامین مالی است. جالب است بدانید که از سال 2008 به بعد، از ابزارهای نوین مالی برای تامین بودجه خلق آثار در پلتفرم های مهم از جمله نتفلیکس استفاده می‌شود. این دو دغدغه باعث شد تا در قالب جشنواره ثور به سمت ایجاد ارتباطی بین حوزه فرهنگ و اقتصادی برویم. 

در بخش دیگری از این نشست خبری، ایوب آقاخانی صحبت کرد و گفت: دوره اول جشنواره در سکوت خودخواسته و عامدانه و در حوزه فیلمنامه‌نویسی کوتاه برگزار شد. اتفاقا فیلمنامه‌های بسیار خوبی دریافت کردیم که آثار نفرات برگزیده در قالب مجلدات منتشر شد. در این دوره تلاش کردیم این جشنواره را توسعه بدهیم و علاوه بر فیلمنامه نویسی سراغ بخشهای دیگر هم برویم. بر همین اساس، بخش نمایشنامه‌نویسی فارغ از کوتاه یا بلند بودن به جشنواره اضافه شد. تجربیات خوبی از گذشته داریم 

وی اضافه کرد: از اوایل دهه هشتاد گفته‌ام هر جریانی که در حوزه تئاتر کمک کننده باشد، حتما کمک خواهم کرد. تئاتر ما در مسیر نامناسبی قرار دارد و نزدیک به 2 دهه است که زمین خورده است. از زمانی که دولت با شعار خصوصی سازی، تئاتر را رها کرد و دست حمایتی را از شانه‌اش برداشت، تئاتر به افول افتاد. خود من که سالهاست در عرصه تئاتر کار می‌کنم بسیاری از اولویت‌هایم را به خاطر موضوعات مالی تغییر دادم. متأسفانه خانواده تئاتر زمین خورده و دقیقا از دریچه مالی است، چرا که دولت تصمیم گرفت دیگر از تئاتر حمایت نکند. من طرفدار تئاتر خصوصی نیستم.

آقاخانی تاکید کرد: در چنین شرایطی ضرورت افزایش فهم چارچوب‌های مالی یکی از نیازهای من و همکاران من است. ما چه وظیفه‌ای داریم؟ آیا باید اجازه بدهیم که بنگاه‌داران سود به حساب بزنند و خانواده تئاتر روز به روز بیشتر اذیت بشوند؟ طبیعتا جریانات آموزشی و رویدادهای فرهنگی مثل ثور می‌تواند در فرایند دیربازده راهگشا باشد. معتقدم هیچ وزیر، مدیر کل و ...‌ به فکر تئاتر نیست و باید خودمان به فکر خودمان باشیم.

وی خاطرنشان کرد: متأسفم که بگویم بسیاری از تئاترهایی که روی صحنه هستند از کیفیت بسیار پایینی برخوردار هستند اما انگار موضوعات دیگری تعیین کننده این است که کدام نمایش‌ها روی صحنه بروند و عده‌ای که توانایی تامین مالی ندارند امکان اجرای نمایش ندارند. 

آذریان درباره تقویم جشنواره توضیح داد و گفت: جشنواره ثور از یکم دی ماه آغاز شده و تا 10 بهمن ادامه دارد. برنده‌های فیلمنامه و نمایشنامه در سال آینده به مرحله تولید خواهند رسید. در همین جا باید اشاره کنم که سریال «جنگل آسفالت» و فیلم سینمایی «بخارست» از طریق ابزارهای مالی ساخته شده و به پخش رسیده است.

وی ادامه داد: سال گذشته بیش از 100 فیلمنامه به جشنواره ارسال شد. 

او در پاسخ به سوال دیگری درباره حمایت مالی از آثار نیز گفت: یکی از اهداف ما این است که حلقه اتصالی بین هنر و سینما و نهادهای مالی ایجاد بکنیم. امیدوارم بتوانیم ارتباطی بین این دو گروه برقرار کنیم.

ایوب آقاخانی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره کیفیت آثار توضیح داد: در دوره گذشته فیلمنامه‌هایی داشتیم که اصلا به بورس ربطی نداشت اما دو دوتا چهارتای اقتصادی، به قدری خوب دراماتیزه شده بود که واقعا تعجب کردم

در پایان این مراسم از پوستر دومین جشنواره ثور رونمایی شد. 

آذریان درباره نمادی که روی این پوستر به کار گرفته شده است، گفت: همانطور که می‌دانید گاو و خرس نمادهایی‌اند که در حوزه بازارهای مالی شناخته شده هستند؛ گاو نماد صعود و خرس نماد سقوط است.

انتهای پیام/ 

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ