تشریح اقدامات شهرداری در حوزه آسیب های اجتماعی
اقتصاد ایران: معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران، اقدامات شهرداری در حوزه آسیب های اجتماعی را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد امین توکلی زاده در دویست و نود و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شورا در شکل گیری و حمایت قرارگاه اجتماعی نقش جدی داشته است، اظهار کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب، مهمترین مسئله کشور، آسیب های اجتماعی است و ایشان در اوایل دولت آقای روحانی شخصا جلسات چند ساعته ای در این زمینه تشکیل دادند.
وی ادامه داد: بعد از آن جلسات قرارگاه اجتماعی کشور شکل گرفت و در شهرداری نیز در دوران آقای قالیباف زیرساخت های خوبی فراهم و قدم های خوبی برداشته شد اما بعد از مدتی این اقدامات رها شد.
توکلی زاده تصریح کرد: روزهای نخست فعالیت این دوره مدیریت شهری، عدد 10 هزار معتاد متجاهر در تهران که سالهای قبل مقام معظم رهبری به آن اشاره کرده بودند به دلیل رها شدن موضوع در تهران به 25 هزار معتاد فزایش پیدا کرده بود و این نشان می داد که در حوزه آسیب های اجتماعی به یک نقطه بحرانی رسیده ایم.
معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران تصریح کرد: تصاویری که برخی دلسوزان عرصه هنر و رسانه از تجمعات سنگین در شوش، هرندی، خلازیر و خاک سفید و دیگر محدوده ها منتشر میکردند که نشان میدهد از ایجاد این تجمعات واهمه ای ندارند و موضوع عادی شده بود.
وی با بیان اینکه ما برای این قشر از جامعه تدبیر می کنیم که سرآمد این رویکرد، شهر انسان محور و بر اساس شهروندان و انسان است، گفت: از همان سرآغاز کار همتی شکل گرفت که موانع را برطرف کنیم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: یاد کنم از رئیس جمهوری شهید؛ آیت الله رئیسی که قرارگاه اجتماعی کشور را تشکیل داد و جزو اولین جلسات نخست وی، جلسه قرارگاه و تقسیم کار در آن بود؛ برای شهرداری تهران نیز تدارک 5000 تخت در حوزه ماده 16 تعیین شد.
وی افزود:در نهایت به این نتیجه رسیدیم که هیچ یک از دستگاه ها به تنهایی نمی تواند این معضل را برطرف کند و نیاز است که همه کنار هم قرار بگیرند. ما در روزهای سخت کرونا که شهر تعطیل بود و امکان فعالیت های فرهنگی و اجتماعی نبود، با همین نگاه قرارگاهی و هم افزایی توانستیم از بحران عبور کنیم و در شهرداری تهران تمام مجموعه ها در اختیار واکسیناسیون قرار گرفت.
توکلی زاده خاطرنشان کرد: قرارگاه اجتماعی با حضور 14 دستگاه و برگزاری 38 جلسه با ریاست زاکانی شهردار تهران و 380 مصوبه تشکیل شد و ادامه یافت اما مهمترین موانع ما در این زمینه، زیرساخت بود که باید برطرف میشد؛ در این راستا برای ماده 16 باید ضوابطی شکل می گرفت و برای اولین بار 11 مرکز ماده 16 با 7 هزار و 700 تخت راه اندازی کردیم.
وی افزود: وقتی طرح های ساماندهی اجرا میشد تعدادی از مددجویان زخم باز از پذیرش باز می مانند چراکه مرکز تخصصی برای نگهداری آنها وجود نداشت برای افراد زیر 16 سال و بالای 65 سال نیز در مراکز تخصصی نیاز بود، بر همین اساس سراغ ایجاد مراکز تخصصی رفتیم از با کمک گرفتن از سازمان بهزیستی و دیگر نهادها و برگزاری جلسات تخصصی بین مددکاران و کارشناسان به ایجاد یک مرکز تخصصی و مراکز جامع دست پیدا کردیم و امروز دیگر هیچ فرد منع پذیرش در تهران نداریم و یکی از افتخارات شهر تهران این است که تمام ابعاد آسیب در این مراکز پذیرفته می شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با اشاره به اصلاح فرآیندها، گفت: میزان بهبود و خروج از چرخه درمان بسیار پایین و در حد سه تا چهار درصد بود بر همین اساس 9 مرحله در فرایندهای جدید تعریف شد و در برخی مراکز، بهبود و خروج از چرخه درمان به بیش از 20 یا 40 درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه در قرارگاه اجتماعی سه ضلع را پوشش داده ایم، خاطرنشان کرد: امکانی که در شهرداری وجود دارد بسیار وسیع است و اگر این امکانات کنار هم قرار نگیرند نمی توانند به درستی خدمت بایسته ای ارائه کنند. در فروردین ماه امسال 700 مدیر شهرداری گردهم آمدند و دست به دست هم دادند تا چند آسیب را تحت پوشش قرار دهیم.
توکلی زاده افزود: بنابراین شهرداری باید در درون خودش منسجم میشد، ضلع دوم دستگاه هایی است که باید در این زنجیره قرار میگرفتند که خوشبختانه همه 14 دستگاه مربوطه پای کار بودند و 380 مصوبه را تا 80 درصد عملیاتی کردیم.
وی افزود: ضلع سوم، مردم و گروه های جهادی و داوطلبانی بودند که در این عرصه به ما کمک کردند و امروز دغدغه بسیاری از این افراد قرار گرفته و کمک میکنند که این فرآیند پیش برود.
معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد: نمونه این انسجام ساماندهی روددره فرحزاد بود که معضلات عدیده ای در آن وجود داشت و به منطقه قرمز تبدیل شده بود؛ دره فرحزاد 1200 معتاد ساکن داشت و به محیطی برای حضور خانواده ها تبدیل شد.
وی افزود: در راستای ساماندهی آسیب های اجتماعی به جمع آوری کودکان کار نیز پرداختیم، باید با دقت بیشتری در این زمینه عمل می شد و کار بسیار دشواری بود. 32 بار ساماندهی کودکان خیابان تجربه شده بود و علت به سرانجام نرسیدن هریک از این طرح ها مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت به یک طرح جدید رسیدیم.
توکلی زاده در ادامه گفت: باید برای کودک، خانواده های آنها و باندهای سوداگر تدبیری می اندیشیدیم. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که کودکان به مراکز منتقل نشوند که خود مرکز به نوعی مرکز جرم محسوب می شود. تا حد امکان کودکان را به نهاد خانواده باز می گردانیم و به مددکاران سازمان بهزیستی اطلاع می دهیم.
وی با بیان اینکه مراسمات و همایش های متعددی برای این خانواده ها برگزار شد و آموزش هایی نیز در مراکز پویاشهر به کودکان کار در خیابان ها ارائه شد، خاطرنشان کرد: 7 هزار کودک تحت پوشش قرار گرفتند؛ آموزش های کوتاه مدت برای این کودکان در نظر گرفته شد و فراجا نیز با باندها برخورد کرد و حساب های بانکی این باندها مسدود شد و در نهایت توانستیم کودکان کار را به نقطه مطلوبی برسانیم؛ هرچند بخش عمده ای از آن به اتباع برمی گردد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه در مددکاری هم به افراد ایرانی و هم به اتباع خدمات رسانی می کنیم اما مراعات قانونی نیز در این زمینه داریم، یادآور شد: خانواده های کودکان کار اتباع نیز در همایش ها و خدمات رسانی ها تحت پوشش قرار گرفتند.
انتهای پیام/