ورزش عملکرد مغز را تقویت میکند
اقتصاد ایران: در یافتهای جدید، محققان دریافتند که افراد میانسال و سالمندان حتی یک روز کامل پس از انجام فعالیتهای بدنی متوسط تا شدید، در تستهای حافظه بهتر عمل میکنند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، «میکائلا بلومبرگ»، محقق ارشد از دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «فعالیت متوسط یا شدید به معنای هر چیزی است که ضربان قلب شما را بالا میبرد که میتواند شامل راه رفتن سریع یا بالا رفتن از چند پله باشد. لازم نیست حتماً ورزش خاصی باشد.»
بلومبرگ گفت: «یافتههای ما نشان میدهد که فواید فعالیت بدنی در حافظه کوتاهمدت ممکن است بیشتر از آنچه قبلاً تصور میشد، احتمالاً تا روز بعد به جای چند ساعت پس از ورزش باقی بماند.»
افراد ۵۰ تا ۸۴ ساله نیز اگر روز قبل زمان کمتری را صرف نشستن کرده بودند یا شش ساعت یا بیشتر خوابیده بودند، در تستهای حافظه بهتر عمل کردند.
محققان در یادداشتهای پسزمینه توضیح دادند که ورزش با افزایش جریان خون در مغز و با تحریک آزادسازی مواد شیمیایی عصبی که از بسیاری از عملکردهای شناختی مختلف پشتیبانی میکنند، موجب تقویت کوتاه مدت مغز میشود.
مشخص شده است که این تغییرات شیمیایی مغز حداقل چند ساعت پس از ورزش ادامه مییابد، اما محققان گمان میکنند که این تغییرات ممکن است بیشتر طول بکشد زیرا سایر حالتهای مغزی مرتبط با ورزش طولانیتر هستند.
به عنوان مثال، محققان خاطرنشان کردند که شواهد نشان میدهد که ورزش میتواند خلق و خوی فرد را تا ۲۴ ساعت بهبود بخشد.
و مطالعه قبلی افزایش فعالیت در هیپوکامپ- مرکز حافظه مغز- را به مدت ۴۸ ساعت پس از تمرین تناوبی با شدت بالا با دوچرخه ورزشی نشان داد.
برای مطالعه جدید، ۷۶ شرکتکننده به مدت هشت روز از ردیابهای فعالیت مچبند استفاده کردند تا مدت زمانی را که برای بیتحرکی یا انجام فعالیت بدنی سپری میکنند، بررسی کنند. ردیابها مدت خواب افراد را هم زیر نظر داشتند.
محققان همچنین از شرکتکنندگان خواستند هر روز تستهای شناختی انجام دهند تا ببینند چگونه فعالیتهای روز قبل آنها ممکن است بر قدرت مغز آنها تأثیر بگذارد.
به نظر میرسد که فعالیت بدنی متوسط یا شدیدتر هم حافظه کاری کوتاهمدت آنها را در روز بعد و هم حافظه دورهای طولانیمدت رویدادها را بهبود میبخشد.
خواب بیشتر همچنین با عملکرد بهتر و حافظه دورهای و همچنین سرعت روانی حرکتی آنها مرتبط بود که معیاری برای سنجش سرعت تشخیص و واکنش یک فرد به محیط خود است.
از سوی دیگر، زمان بیشتر نشستن به معنای بدتر شدن حافظه کاری روز بعد بود.
«اندرو استپتو»، محقق ارشد از دانشگاه کالج لندن، گفت: «این مطالعه شواهدی را ارائه میکند که نشان میدهد فواید شناختی فوری ورزش ممکن است بیشتر از آنچه فکر میکردیم دوام داشته باشد. همچنین نشان میدهد که کیفیت خواب خوب به طور جداگانه به عملکرد شناختی کمک میکند.»