روند کاهش جمعیت در اردبیل نیازمند برنامهریزی است
اقتصاد ایران: اردبیل- سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اردبیل گفت: روند کاهش جمعیت در استان نگرانکننده است و نیازمند برنامهریزی و اتخاذ تدابیر مناسب برای مقابله با این چالش است.
به گزارش خبرنگار مهر رضا کریمی عصر یکشنبه در نشست شورای هماهنگی ثبت احوال استان، بر لزوم کاهش مغایرتهای آماری بین ثبت احوال و سایر دستگاهها تأکید کرد و توسعه خدمات غیرحضوری را از اولویتهای این سازمان دانست و اظهار کرد: با توجه به وجود برخی مغایرتهای آماری بین ثبت احوال و سایر دستگاهها در خصوص جمعیت و وقایع حیاتی، همچنین بین آمارهای استانی و کشوری، تدوین راهکاری برای کاهش این مغایرتها ضروری است.
کریمی با اشاره به کاهش رشد جمعیتی در استان اردبیل و ابراز نگرانی از این روند، افزود: تداوم این وضعیت در دهههای آینده منجر به کاهش بیشتر جمعیت خواهد شد و نیازمند فرهنگسازی مناسب در این زمینه است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اردبیل ادامه داد: ارائه آمارهای دقیق و توسعه خدمات غیرحضوری، با هدف کاهش مراجعات حضوری مردم، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی بیان کرد: برای توسعه خدمات غیرحضوری، تأمین زیرساختهای لازم ضروری است و این موضوع باید در شورای برنامهریزی استان مطرح و پیگیری شود.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اردبیل تصریح کرد: مشکلاتی مانند عدم تمایل برخی به دریافت کارت ملی و شناسنامه، خطاهای انسانی و طولانی بودن فرآیند اصلاح آنها در ثبت احوال وجود دارد که نیازمند برنامهریزی برای کاهش و رفع آنهاست.
وی اظهار کرد: تدوین نقشه راه یکساله و چهارساله برای حل مشکلات حوزه ثبت احوال مورد تأکید است.
وحید خلوصی، مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل نیز در این جلسه گفت: ثبت احوال استان در ارائه خدمات ثبتی پیشگام بوده و اکنون هویت دیجیتال شهروندان در سامانه «سهیم» در دسترس نهادهای دولتی و بخش خصوصی قرار دارد.
خلوصی افزود: تکمیل پروژه احراز هویت در استان تأثیر مثبتی در ارائه خدمات داشته و نهادهای دولتی و خصوصی میتوانند از این طریق به ارائه خدمات به افراد، بهویژه در زمینه فروشهای اینترنتی، بپردازند.
مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل بیان کرد: با توجه به ممنوعیت قانونی دریافت مدارک هویتی، نهادها میتوانند از طریق سامانه «سهیم» مدارک هویتی مورد نیاز افراد را به صورت آنلاین دریافت کنند.
وی اظهار کرد: پایگاه اطلاعات خانوادگی سببی و نسبی در استان اردبیل با پیشرفت ۹۷ درصدی، امکان دسترسی افراد به اطلاعات پدر، مادر، همسر و فرزندان خود را به صورت شجرهنامهای فراهم میکند.