ضرورت بررسی خسارات ناشی از ناترازی انرژی در واحدهای اقتصادی اصفهان
اقتصاد ایران: اصفهان - مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: خسارات ناشی از ناترازی برق در واحدهای اقتصادی باید با حضور فعالان این حوزه مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، منصور شیشهفروش صبح یکشنبه در نشست شورای انرژی استان اصفهان اظهار کرد: شراط خاصی در زمینه بحران منابع انرژی وجود دارد که چند سال درگیر آن بودیم اما در سال جاری با شدت مواجه شده است؛ از جمله دلایل تشدید این شرایط تغییرات اقلیمی و استقرار سامانههای جوی است که موجب شد امسال به عنوان گرمترین سال در جهان شناخته شود.
وی افزود: این شرایط سبب شد که در اصفهان افزایش سه تا پنج درجهای دما در تابستان رخ دهد و شرایط ویژهای در حوزه انرژی به وجود آید؛ اکنون نیز با توجه به نفوذ هوای سرد شرایط خاصی در این حوزه حاکم شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به تأثیر توسعههای انجام شده در ناترازی انرژی بیان کرد: بر اساس آمایش سرزمینی بارگذاریهای جدید باید متناسب با توان سرزمین باشد اما اکنون تعداد زیاد مجوزهای صادر شده و توسعههای شکل گرفته باعث شده که بر اساس منابع و مصارف، ناترازیهایی در زمینه انرژی ایجاد شود.
وی افزود: دستورالعملهای مختلفی برای مدیریت این ناترازی ابلاغ شده است؛ از جمله آن قطع گاز حدود پنج هزار استخر و باغ ویلاها، تغییر ساعت کاری و اعمال محدودیت در مصرف انرژی خانگی و صنایع است.
شیشهفروش تاکید کرد: این نشست باید در راستای مدیریت شرایط فعلی کمککننده باشد و فضا بهگونهای رقم بخورد که کمترین آسیب ایجاد شود؛ راهکارهای جلوگیری از بدتر شدن این شرایط باید بررسی گردد.
وی با بیان اینکه دولت تمام اصناف و نهادها را برای کاهش دو درجهای دما بسیج کرده است، گفت: کاهش دو درجهای دما در ۵۰ میلیون متر مکعب و همچنین هر درجه کاهش، شش درصد صرفهجویی در مصرف انرژی به دنبال دارد اما اکنون گزارشهای خوبی در این حوزه در استان اصفهان به گوش نمیرسد؛ نباید تنها به محدودیت صنایع اکتفا کرد و سایر بخشها نیز باید در این زمینه تلاش کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: شرایطی که در آن قرار داریم را باید به عنوان یک حقیقت بپذیریم و برای رفع آن تلاش کنیم؛ این درحالی است که گزارشات خوبی در ارتباط با استانداردهای صرفهجویی در ادارات و دستگاههای استان اصفهان دیده نمیشود.
وی ادامه داد: همه افراد باید در این زمینه اقدام کنند چراکه مدیریت شرایط بحرانی فعلی نیازمند یک حرکت جمعی است.
شیشهفروش با اشاره به وظایف ادارات برق و گاز استان اصفهان تصریح کرد: در ادارات برق و گاز استان باید قرارگاه مدیریت شرایط کنونی به صورت روزانه تشکیل شود و اطلاعات این جلسات مستند شده و اطلاعرسانی گردد؛ همه اقدامات لازم برای بهبود شرایط باید در این قرارگاهها مورد بررسی قرار گیرد.
وی در ارتباط با جبران خسارات ناشی از ناترازی انرژی در واحدهای اقتصادی عنوان کرد: لازم است جلسهای با حضور فعالان اقتصادی، مدیریت بحران، استاندار و بخشهای مرتبط با این حوزه تشکیل شود تا بسته ویژهای برای این موضوع در استان تدوین و پیشنهادات مناسب به تهران ارائه شود.